Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Petit A Jewelry
Foto: Laia Jordà

Aquesta joiera de 25 anys captiva artistes com Belén Aguilera i té el taller a Barcelona

L'Anaïs és una jove emprenedora que treballa en un petit taller del barri de Sants fent peces de vidre i or

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si esteu buscant joies úniques, fetes a mà i a Barcelona, aquesta marca us captivarà. Amb només 25 anys, l’Anaïs és la creadora de Petite A Jewelry, una marca de joies artesanals produïdes en un petit taller del barri de Sants, fetes amb vidre i or que han captivat l’ull de moltes personalitats del món de la música i la moda. En només un any, l'Anaïs ha passat de fer petits projectes a l’habitació de casa seva a treballar amb artistes com Belén Aguilera o anar a la Fashion Week de París. 

“A mi em diuen fa dos anys que estaria treballant amb qui ho estic fent i no m’ho creuria”, assegura l’Anaïs. Conservant la sensació de proximitat, calma i elegància, el nom de Petit A Jewelry reflexa tots aquests valors: “sempre he estat molt baixeta, i a Terra Alta, d’on és el meu pare, em deien ‘petita’, i a França, d’on és la meva mare, ‘petit’”. 

El borosilicat, un vidre que fan servir al món de la ciència, i l’or són els dos materials amb el que l’Anaïs fa cadascuna de les joies. Per aconseguir el color daurat de les peces, utilitza el ‘fuming’, una tècnica que la caracteritza i que consisteix en una mena de vaporització del metall, on regulant la quantitat d’oxigen, aconsegueix diferents tonalitats de daurats i rosats.

Tot i que es considera una artista que fa joies, assegura que la direcció d’art i el treball figuratiu són les parts del seu treball que més gaudeix. “Quan faig col·laboracions amb artistes, el que més m’agrada és el procés de creació de la joia, treballar amb algú que admires i que admira el teu treball és molt emocionant”, confessa.

Petit A Jewelry
Foto: Laia Jordà

“Si el procés de crear una joia no té un aspecte terapèutic per mi, perd tot el sentit”, assegura. Tot i que el projecte va començar el setembre de 2021 arran d'una ‘crisi existencial’ en plena pandèmia, va ser el TFG, que va presentar un any després, el que va produir un abans i un després dins la marca. ‘Resilience’ va ser el nom de la col·lecció de joies que va presentar com a Treball de Final de Grau, un projecte que “va ser un recurs per sortir d’un pou emocional” que reflecteix a la perfecció de fer servir la creació, el vidre i l’art com a teràpia. “Gràcies a ‘Resilience’ ara sento que el meu projecte existeix, abans era més com un somni”, diu orgullosa. 

Des de fa un any, l’Anaïs també imparteix tallers on comparteix la seva passió pel vidre enfocat a la joieria: classes regulars en grups reduïts, classes particulars i tallers grupals on treballen amb borosilicat, butà o oxigen i una flama d’uns 1.200 graus. El procés de creació és una barreja entre l'atenció i la relaxació més absoluta; consisteix en estar en alerta treballant amb foc mentre treballes una peça de vidre, una sensació que va fer a l’Anaïs enamorar-se d’aquest material i que transmet a tothom que acudeix als seus tallers.

Per donar-se a conèixer, al principi l’Anaïs va intentar fer-ho a través del món ‘influencer’, però va adonar-se que no era el que volia, no volia convertir-se en una màquina de producció, va ser per això que el món de la música i la moda van ser les seves vies per créixer. Actualment, a més dels encàrrecs individuals, treballa amb editorials, fotografies i passarel·les de marques de moda, i també dissenya peces per a esdeveniments i videoclips. L’Anaïs assegura que Petit A Jewelry és un projecte d’empoderament que reivindica la fabricació artesanal, el poder curatiu del vidre i l’amor per un somni. Així que ja sabeu, doneu-li un cop d’ull a aquestes joies si voleu peces úniques!

NO T'HO PERDIS: 27 botigues de Barcelona que has de visitar

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat