Buenavista Bar
© Irene FernándezBuenavista Bar

Els 21 millors restaurants del barri de Sants

Els bars, bodegues i restaurants més deliciosos de Sants, amb opcions per a tots els gustos i de tots els preus

Publicitat

Ara que Sants ha estat declarat com un dels millors barris del món d'aquest 2022, hem recollit en una llista els millors restaurants d'aquest barri que combina avantguarda, vida de carrer i nocturna i esperit veïnal. Als seus carrers i places podreu menjar des de japonès fins a tapes, en restaurants per a ocasions especials o bodegues de tota la vida...  Aquests són els 21 millors restaurants que heu de tastar al barri.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

  • Catalana
  • La Marina de Port
  • preu 2 de 4

El Francisco i el Longi són dos germans arrelats a la Zona Franca que el 2015 van decidir quedar-se un bar que coneixien de tota la vida i donar-li una volta que anés més enllà dels quintos i les braves de batalla. I van apostar per la qualitat del producte i per especialitzar-se en esmorzars de forquilla i menús de migdia (no obren a la nit ni els diumenges). Un a la cuina i l’altre a la sala: se’n surten de meravella. 

  • Sants
  • preu 2 de 4

Història viva de Sants. Aquest establiment va obrir l’any 1939 com a bodega de vins a granel per als treballadors fabrils del barri. Vint anys després, es va convertir en una bodega casa de menjars. Diem casa perquè el negoci no pot ser més familiar. La mare, la Marina, es va encarregar de la cuina fins fa ben poc. A la barra i a la sala, els seus fills, l’Albert i en Vicenç. Esmorzars de forquilla de campionat, tapes clàssiques i un menú del migdia casolà de catorze primers i vint segons per escollir.

Publicitat
  • Cellers
  • Sants
  • preu 1 de 4

Televisors encesos, tines de l’any de la picor, trofeus antics, parafernàlia del Barça a les parets i unes anxoves de fama merescuda que us faran mantenir viva la set per continuar bevent els xops de cervesa que serveixen sense parar. Combineu-les amb unes bitxetes verdes i un bon raig d’oli amb pa i serà la glòria. Les cloïsses i les carxofes també són un clàssic. No digueu que no al vermut de la casa, seria una descortesia que faria que hi sortíssiu perdent. 

  • Sants - Montjuïc

Tothom es desfà en elogis quan parla de la Montferry. I és que val la pena. La bodega s’ha fet famosa pels seus entrepans per esmorzar, que per la seva dimensió mereixen el qualificatiu d’esmorzars de forquilla: el de botifarra esparracada amb daus d’albergínia, el de capipota amb chimichurri i el de tonyina de la bona amb formatge i tomàquet sec són algunes de les sorpreses que us hi esperen per aixecar els ànims matinals.

 

Publicitat
  • Catalana
  • La Bordeta
  • preu 3 de 4

Durant anys va ser el mestre de cerimònies de Tickets. Al costat d’Albert Adrià, el Xavi Alba va créixer i va aprendre, i en plena pandèmia es va aventurar per mostrar virtuts en un projecte personal. A la seva manera. En un pati interior de l’edifici de la Campana, Alba va muntar una bodega de barri amb una oferta de cassoles i esmorzars de forquilla que lidera l’ex Via Veneto Patrick Picarin. Entre altres 'must', verat en escabetx, porro al Josper amb ajoblanco, aleta de rajada, calamars farcits o fricandó. Té una terrassa tranquil·la, i una ensalada russa ja assentada a la ciutat i que s’inspira en la del Toni Romero del Suculent.

  • Cerveseria
  • Sants

L’ensalada russa d’aquesta casa és digna de ser aplaudida. Per a molts, és de les millors de la ciutat. En Jordi Beltran, pare de la criatura, assegura que ha de portar, per força, només tres ingredients: patata, tonyina i maionesa. I que a partir d’aquí, imaginació al poder. Ell hi posa un envinagrat i pastanaga, una maionesa suau i algun secret que no vol explicar. A part d’aquesta súper tapa, també ofereix cecina, anxoves, seitons amb patates gruixudes i platets combinats de conserves. 

Publicitat
  • Catalana
  • Sants
  • preu 2 de 4
Diu la gent de l'antiga vila de Sants que els diumenges de mercat un músic cec tocava el violí per recollir diners per viure a la Plaça Ibèria, que es va guanyar el sobrenom de plaça del Violí. D'aquí va sorgir la idea d'anomenar aquest restaurant Can Violí. 
Instal·lat en la tranquil·litat de La Plaça Ibèria, un d'aquells llocs que ens recorden que Sants va ser un poble, l'oferta gastronòmica vol donar cabuda des de la cuina tradicional a les aportacions internacionals que ens recorden que tot està en perpètua transformació.
  • Espanyola

Esteu fins els nassos de tatakis i parmentiers? Us entenem. Allunyeu-vos del centre i aneu al Can Coca de Sants. Esmorzars de forquilla, tapes i menú de migdia que són alegria pura. Tot casolà, i ben casolà: canelons de carbassó, pebrots farcits de crema de formatge i poma caramel·litzada, llenties, botifarra de calçots amb mongetes, llobarro fresc al forn i el que estigui de temporada. Els dijous, paella, com ha de ser. El local és senzill i l’ambient, ultra familiar, amb veïns i treballadors del barri. 

Publicitat
  • Peruana
  • Sants
  • preu 2 de 4

No és un restaurant japonès-peruà-mediterrani de fusió; la cosa va més aviat de 'freestyle' culinari casolà i de temporada. L’Ayako, mestressa i cuinera, fa el que vol, quan vol i perquè vol. I això es tradueix en bomba de panko, onigiri de bledes, entrepà nikkei de tonkatsu ibèric, seitons marinats amb pesto d’olives negres i miso... I quines postres! El seu talent rau a saber mesclar amb gràcia i desimboltura les lliçons maternes de cuina tradicional japonesa amb tot allò que ha menjat viatjant per Àsia, Amèrica Llatina i Europa. 

  • Cuina creativa

Cuina franca a la Zona Franca. Encara que sembli un bar de barri com un altre, és un dels restaurants més sol·licitats pels gurmets autèntics. La família Sierra Calvo elabora 'alta cuina de barri' o 'cuina sense collonades', com ells proclamen: de tota la vida, imaginativa i sense prescindir de les tècniques actuals. De la carta d’esmorzars cal destacar els plats amb ous i els entrepans, freds i calents; de la carta, plats de cullera i de temporada, amb les mandonguilles amb fricandó i el capipota en el top. Imprescindible acabar l’àpat amb el seu deliciós pastís de formatge, un homenatge al mestre Hilario Arbelaitz.

Publicitat
  • Japonesa
  • Sants - Montjuïc

No us deixeu enganyar per la humilitat que desprèn el seu nom en diminutiu; en japonès, 'kobuta' vol dir porquet. Els ramen que preparen aquí són superlatius. Elaboren tres tipus de brous diferents: de porc, de porc i peix sec i un altre de vegetals i prou. I a l’estiu prepara bols de 'hiyashi tantanmen'; una sopa freda d’origen xinès feta amb un brou espès de pasta de sèsam, miso, carn i fideus. És impossible devorar les sopes d’en Hiroshi sense perdre les bones maneres a taula, però, tranquils, xarrupeu a gust. 

  • Música
  • Espais musicals
  • Sants

Ens encanta el que fa La Deskomunal, una sala de concerts i restaurant cooperatiu que va néixer de la unió de l'enyorat Koitton Club i el Kop de Mà: aquí programen música en directe i hi fan festes i sessions amb una manca de prejudicis absoluts i bon gust exquisits, però això també va ple d'hedonisme i sarau de primera divisió. L'altra pota de la cooperativa és un restaurant on podreu torbar un bon menú de migdia de dilluns a divendres, i a les nits sopars de grup per encàrrec, amb opcions veganes i vegetarianes en tots els casos. L'entrada al restaurant és pel carrer Tenor Masini, 5.

Publicitat

Acabeu d’arribar d’un viatge llarg en tren, sou a l’estació de Sants, esteu famèlics, però passeu de cadenes de menjar ràpid. Feu bé. A menys de cinc minuts a peu, hi teniu La Terraza Miró. El seu mantra és 'be simple, be happy'. Ja us ho podeu imaginar; local cuqui, però sense arribar al deliri de Mr. Wonderful. A la carta també hi trobareu senzillesa ben feta. Per compartir: croquetes de pollastre i tòfona, braves amb allioli suau i salsa de sobrassada, i bombeta amb albergínia i salmó, per exemple. De verd, una parell d’amanides. De principals, dues opcions de peix i dues d’hamburgueses gurmet de carn. El tiramisú, diví!

  • Cuina creativa
  • Sants
  • preu 3 de 4

L’Home dels Nassos de Tarragona va tancar, i la Georgina Junqué i en Robert Abella el van traslladar a Sants. La seva concepció culinària transmet passió per un ofici que en requereix a dojo: el de la creació culinària d’avantguarda. I més si ho fas en les seves condicions: un restaurant a Sants que només té espai per a una dotzena de comensals amb una cuina petita. Hi trobareu un menú degustació que canvia cada estació, i que consta de vuit plats i tres postres.

Publicitat
  • Catalana
  • Sants

En Pere Cardona és un cuiner nòmada i verbívor: va escriure un llibre sobre vinagretes d’autor i receptes musicals (tenia una banda punk). Ja fa temps que porta la cuina de La Nova Farga, local bar, és a dir, el bar de referència del veí, primer i últim recurs, i amb un menú diari que és una institució. Sempre hi ha quatre primers i quatre segons, i Cardona –un cuiner amb coneixement i sornegueria– fa el petit miracle d’oferir, a un preu d’amic, plats com un fricandó de fetge o mandonguilles de carn i rap amb salsa d’escalivats, on conflueixen la tradició catalana i l’esperit creatiu. 

  • Cuina creativa

Pot semblar una vermuteria i prou, però compte, la Mundana va més enllà. En podem dir gastrobar o restaurant a seques. A La Mundana creen amb fum, de castanyes concretament, que surt d’un fumador que van fer els mateixos amos per poder elaborar uns quants plats: és el cas de l’ostra fumada i el verat en escabetx de curri vermell. La brasa explota a La Mundana amb la flor de gírgola, formatge ricotta i salsa satay, o la corbina macerada en miso, puré de pastanaga i gingebre, salsa de taronja i mostassa. 

Publicitat
  • Cuina creativa
  • La Bordeta
  • preu 1 de 4

Mitja Galta es dedica a la nova cuina de barri. És a dir, a dignificar els menús de migdia a base de tractar bé el producte i molta creativitat. Alguns exemples podrien ser l’arròs bomba amb tripes i zamburiña, o una galta de vedella, desossada, amb una salsa en el seu punt de xocolata. Proposa una oferta setmanal de dimarts a divendres molt inspirada en una filosofia que veu molt camp per córrer dins la tradició. I ho demostra cada dia amb plats sorprenents com el suquet de cua de rap amb carbassa i all i julivert. 

  • Japonesa
  • Hostafrancs
  • preu 3 de 4

Aquest restaurant té nom de xef. I ben merescut! El cuiner Nobu Matsuhisa ha plasmat la seva creativitat al pis vint-i-tres de l’Hotel Nobu cinc estrelles, renovant l’imaginari japonès –va estudiar gastronomia clàssica a Tokio– en recollir la sembra dels viatges que ha fet per tot Amèrica i avantposant el producte local. Una llarga llista de propostes d’última tendència japonesa que resulten en un Yellowtail amb jalapenyo o un Black Cod amb miso amb una excepcional posada en escena.

Publicitat
  • Bar d'entrepans
  • Sants - Montjuïc
  • preu 1 de 4

Obert el 2017 com a restaurant de brasa creativa, en pandèmia es va reconvertir en un bar d’entrepans a la brasa, però entrepans a la brasa top. I així segueix. L’essència i l’esperit metall-punk no han canviat. Alberto Moyano –taverner i advocat– defensa un bar que es defensa sol. Nova normalitat? Jordi Bernús, el xef, manipula una 'robata' –brasa japonesa– i algun altre 'gadget' més dels quals surten meravelles com l’entrepà de pollastre 'tandoori', el de llengua de vedella a la graella i l’hamburguesa de vaca madurada. 

  • Vegetariana
  • La Bordeta
  • preu 1 de 4

Sobres Mestres és el primer restaurant català que fa menjar amb aliments que han estat a punt d’anar a les escombraries. La cafeteria de la Lleialtat Santsenca –un equipament gestionat per les entitats veïnals de Sants– fa gastroactivisme cada dia. La Nikoletta Theodoridis –arquitecta grega– organitzava sopars pop-up antimalbaratament d’ençà del 2017, i des del 2022 gestiona el Cafè de la Lleialtat, per concurs públic. “No volem que això sigui un tema benèfic: Sobres Mestres ha de ser un negoci que funcioni”, explica. 

 

Publicitat
  • Catalana
  • La Bordeta
  • preu 3 de 4

A la vorera de davant del bar Tramendu, a La Bordeta, en Jordi Marzo hi va obrir el Tramendu Encenem Els Fogons –d'acord, el 'naming' és poc ortodox i potser millorable–, la versió en restaurant del germà vermuter i de tapes. I el que no és millorable aquí és la teca, excel·lent: Marzo, un cap de sala que va treballar al Roca Moo i el Petit Comitè, entre d'altres, té el suport a la cuina del xef Juanjo Rodríguez Thomas, un cuiner amb qui va coincidir en els esmentats temples de la cuina catalana.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat