Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Fumanya
ACN / Consell Comarcal del Berguedà

Aquesta ruta en un poble de Catalunya permet veure 3.500 petjades de dinosaure de molt prop

L’espai és un dels jaciments més importants a tot el món

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
i
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Fumanya és el jaciment europeu més extens amb més petjades de sauròpode del Cretaci Superior (un infraordre de dinosaures) i un dels més importants en l'àmbit mundial. I és que, aquest jaciment conserva més de 3.500 petjades fòssils a la seva paret, que a parir de Setmana Santa es podran veure de prop gràcies a la Ruta el Cretaci, un nou itinerari exterior que ha creat el Centre d’Interpretació de Fumanya.

Fins ara, els visitants d’aquest espai només podien observar les petjades des de la terrassa de l’exterior de l’edifici del centre perquè el camí que permetia apropar-s'hi estava en mal estat. Ara, després d’una reforma, els més curiosos es podran acostar al jaciment per observar els rastres fòssils amb seguretat. 

Fumanya
ACN / Consell Comarcal del Berguedà

L’equipament d’aquest jaciment va obrir les portes el juliol de 2017, però va ser l’any 1985 quan dos naturalistes berguerans, Lluís Viladrich i Montserrat Gorchs, van descobrir les icnites de Fumanya mentre observaven les mines a cel obert. A partir del 2002, els paleontòlegs de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Cursafont i de Ruta Minera han continuat estudiant e ljaciment.



NO T'HO PERDIS: 51 llocs de Catalunya que has de veure almenys un cop a la vida

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

 

Últimes notícies

    Publicitat