Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sark island
Photograph: Shutterstock

Aquesta tranquil·la illa britànica sense automòbils busca nous residents

Sark, una de les illes del Canal entre Anglaterra i França, desitja duplicar la seva població de 600 habitants

Esther López
Escrit per
Esther López
Publicitat

Si durant la quarantena vas estar tancat a un minipis al centre de la ciutat, és molt probable que estiguis desesperat per aconseguir un espai més consistent. La petita illa sense cotxes de Sark podria ser la resposta. 

Sark té només 3.5 milles de llarg i 1.5 milles d'ample, i es troba entre Anglaterra i França. És part de l'arxipèlag Guernsey, que està sota la jurisdicció de la corona britànica. Actualment té una població permanent de 600 habitants (i tots ells es mouen amb bicicleta, cavall o carro). Però el petit lloc, conegut pels seus mariscs, senders per fer llargues passejades i vida silvestre molt cridanera, busca duplicar la seva població en els pròxims anys.

L'empresari alemany Swen Lorenz va crear un grup, la Societat Sark, per orientar els nouvinguts a l'illa. Allà preocupa que la població estigui disminuint i deixant l'illa esquitxada de propietats buides. La societat anomena a això una oportunitat "que canvia la vida" per "repoblar un microestat europeu secret".

Sark Island
Photograph: Shutterstock

El pla, que compta amb el suport del senyor Christopher Beaumont (cap hereditari de l'illa), té com a objectiu augmentar la població de Sark a "800 o potser 1.000" persones per assegurar el futur financer de l'illa.

Llavors, per què et mudaries a Sark? La petita població significa molt espai (la densitat de població és menys de la meitat que la del Regne Unit) a més de la pau i tranquil·litat que això proporciona. També, és una illa de cel fosc, el que significa que té un cel ideal per observar les estrelles.

Sark island
Photograph: Shutterstock

Lorenz cita l'esperit comunitari de Sark, la connexió ràpida a Internet, els baixos costos d'instal·lació i la manca d'impostos com a bones raons per transformar l'illa en la teva nova llar. També destaquen els "valors passats de moda", que poden o no sonar com un atractiu.

NO T'HO PERDIS: Barbados ofereix visats gratis a qui vulgui teletreballar des del Carib

Les millors idees d'oci i cultura en la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat