Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Universitat de Barcelona
Foto: Shutterstock

Aquesta universitat de Barcelona és la millor de tota Espanya

Aquesta també està entre les 300 millors del món, segons el Rànquing Acadèmic d'Universitats del Món

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona compta amb tres de les seves universitats entre les 400 millors del món. A més, la ciutat també pot dir que té la millor universitat de tot l'Estat Espanyol. La Universitat de Barcelona ha aconseguit la primera posició a Espanya, segons el Rànquing Acadèmic d'Universitats del Món que publica la Universitat Shanghai Jiao Tong anualment el 15 d'agost. Juntament amb la Universitat de Granada, aquestes dues aporten la representació espanyola en l'àmbit internacional dins el rànquing d'aquest any, on les universitats espanyoles han perdut posicions.

Si baixem una mica, en el bloc de les 301-400 millors, trobem dues catalanes més; l'Autònoma de Barcelona i la Universitat Pompeu Fabra. Malgrat l'empitjorament, la UB es manté en el rànquing principal i es manté com la universitat millor valorada de l'Estat Espanyol, a més de ser la més sol·licitada de Catalunya pels alumnes de selectivitat, on més de 17.500 estudiants van aplicar per iniciar allà els seus estudis universitaris. El rànquing també ha mostrat que la UB és una de les 50 millors en medicina, sent el grau més solicitat de Catalunya.

 Tot i que les institucions espanyoles continuen tenint representació a les posicions més prestigioses de la llista, aquestes han empitjorat. Al passat 2022, a la llista també estaven la Universitat Autònoma de Barcelona, la Complutense de Madrid i les universitats de Granada i València. Aquest any, doncs, d'aquestes cinc, només dos han tornat a aparèixer entre les 300 millors.

NO T'HO PERDIS: Les 28 sales de Barcelona on pots anar a estudiar durant l'època d'exàmens

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat