Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Begijnhof Amsterdam
Foto: shutterstock

Aquestes dues populars ciutats europees seran molt més cares de visitar

Aviat tindran la taxa turística més cara de tot el continent

Liv Kelly
M. P. Muñoz
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per
M. P. Muñoz
Publicitat

Acabem de saber que Barcelona pujarà al màxim la taxa municipal a creueristes i pisos turístics, i no és l'única ciutat a fer-ho. És una evidència, el cost dels viatges, com el cost de gairebé tot, sembla que està augmentant. És clar que encara es pot aconseguir un vol econòmic o buscar furtivament a Airbnb una oferta, però viatjar amb un pressupost limitat comporta cada cop més temps i esforç.

A això se suma la taxa turística, una altra despesa per als viatgers que cada cop és més comuna. Però si bé la notícia que s'afegirà una altra tarifa a la llista de despeses de vacances pot resultar frustrant, tot es fa amb bones intencions.

París es disposa a augmentar l'impost turístic. Tal com estan les coses, els visitants de la capital francesa paguen actualment entre 25 cèntims i 5 euros per nit, depenent del tipus d'allotjament i de la zona de la ciutat on s'allotgin. L'impost s'aplica als qui s'allotgen a residències turístiques, hotels i allotjaments a l'aire lliure com a tendes de campanya i caravanes.

L'augment proposat, que s'implementarà a partir del 2024, podria fer que la tarifa nocturna augmenti un 200%. Per exemple, el suplement per nit d'una habitació doble a un hotel de cinc estrelles podria incrementar-se 11 euros.

Els diners extra generats per l'impost aparentment es destinaran a millorar el transport públic de la ciutat (i, amb sort, aniran a pagar alguns fumigadors per a les xinxes).

París
Foto: Shutterstock

Amsterdam és l'altra ciutat europea que augmenta les tarifes per a visitants, amb un augment del 12,5% a partir del 2024 per als que passen la nit a la ciutat o la visiten en un creuer. L'impost mitjà per viatger i nit augmentarà de 15,25 a 21,80 euros, i per als creueristes, de 8 a 11 euros.

Igual que París, els diners acumulats d'aquesta tarifa es canalitzaran novament per millorar la ciutat i alleujar la pressió financera sobre els residents, als quals altrament se'ls haurien augmentat els impostos a la propietat o les tarifes d'estacionament. Segons DutchNews, aquest és ara l'impost turístic més alt de la Unió Europea i el quart més alt del món.


La pujada de la taxa turística

Amsterdam i París no són les úniques destinacions que implementen un impost turístic: Barcelona, ​​Venècia, Islàndia i Bali han anunciat recentment que augmentaran les tarifes per als visitants. Els impostos turístics són una forma amb què les destinacions més populars poden combatre els problemes de l'excés de turisme, des de demanar als visitants que es mantinguin allunyats fins a limitar les xifres diàries.

NO T'HO PERDIS: les 14 destinacions més infravalorades

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat