Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Creuers al port
Foto: Shutterstock

Barcelona preveu pujar al màxim la taxa a creuers i pisos turístics

Això implicarà que els creueristes de curta estada pagaran 7 euros i els hostes de pisos turístics 6,25

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Fa anys que part de la ciutadania de Barcelona percep els creuers massius i els pisos turístics com una amenaça. La capital catalana és la segona receptora de creueristes de l'Estat, només per darrere de Las Palmas. També és la segona ciutat turística més cara d'Espanya, la qual cosa afegeix pressió al parc de l'habitatge amb la proliferació de pisos turístics.

Ara l'Ajuntament de Barcelona preveu incrementar les taxes turístiques als visitants que arribin a la ciutat a partir del 2024, en concret als qui utilitzin creuers de curta estada i als que s'allotgin en pisos turístics. Segons informa Betevé, el govern de Jaume Collboni vol augmentar la taxa turística als passatgers de creuers de curta estada, que hauran de pagar 7 euros per persona i dia (actualment paguen 5,75 euros). També es preveu augmentar la taxa als hostes d'apartaments turístics que pagaran 6,25 euros (en lloc dels 5 actuals).

Amb aquesta mesura l'Ajuntament arribaria al màxim del límit de pujada establert a l'inici de la norma. Un impost que es va iniciar amb pujades de 75 cèntims l'any 2020 i ha augmentat progressivament fins als 2,75 euros actuals de l'any 2023. A partir de l'any vinent, la resta d'activitats turístiques tindran un recàrrec de 3,25 euros.

Amb aquesta mesura es vol mitigar l'impacte tant de creueristes de curta estada com de pisos turístics. La proposta representaria un augment de part dels ingressos del pressupost municipal, una recaptació per la taxa que situarà al voltant dels 100 milions d'euros.

NO T'HO PERDIS: Aquests són oficialment els creuers més nets (i els més bruts) d'arreu del món

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat