Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
compres, bosses
Foto: Shutterstock

Aquestes emblemàtiques galeries comercials de Barcelona reobriran com a museu sis anys després

L'espai inclourà obres d'artistes vinculats a la ciutat com Tvboy, Mina Hamada i Carles Piera

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

En els darrers anys, Barcelona ha vist desaparèixer molts dels seus comerços emblemàtics. Les restriccions de la Covid, l'augment del preu del lloguer i la falta de relleu generacional són alguns dels motius pels quals cada cop hi ha menys establiments històrics a la ciutat. En mig d'aquesta onada de notícies de locals que abaixen la persiana per sempre, ara Barcelona recuperarà una de les seves galeries comercials més emblemàtiques, que havien estat tancades durant sis anys. 

El conegut Bulevard Rosa de passeig de Gràcia reobrirà el pròxim 11 de maig després de més de mitja dècada amb un futur incert i ho farà amb una imatge completament renovada, segons ha anunciat Betevé. Els llargs passadissos i les petites botigues de 2018 quedaran enrere per donar pas a un peculiar museu del qual encara no se sap massa informació, només que els seus responsables el defineixen com un espai "per divertir-se coneixent la cultura catalana". El que sí que sabem és que acollirà l'exposició White Rabbit, de l'Off-Museum of Barcelona. 

Bulevard Rosa
© Eugènia Sendra

La mostra consistirà en un recorregut per 10 instal·lacions signades per artistes vinculats d'alguna manera amb la ciutat com Tvboy, Mina Hamada, Carles Piera i La Fura dels Baus. Segons també explica Betevé, les obres se situaran en diverses sales i funcionaran com una mena d'exposició immersiva on el públic podrà tornar a viure els Jocs Olímpics i ballar com si estiguessin a la Sala Razzmatazz, entre altres experiències.

Unes galeries amb gairebé mig segle d'història

La nova proposta de les galeries no eliminarà per complet la seva activitat comercial; en lloc de tenir moltes petites botigues, en tindrà menys però més grans. L'activitat del Bulevard Rosa iniciar-se l'any 1978, i ràpidament es va covertir en un espai revolucionari pel sector de la moda a la ciutat, ja que s'hi venien vestits i peces que només es podien trobar a ciutats estrangeres com Londres o París. 

L'any 2010, la família Vives va adquirir l'espai i, tot i la seva intenció de modernitzar les galeries, la pressió de competir amb grans multinacionals com Inditex va forçar el seu tancament el 2018. Ara, el Bulevard Rosa ressorgirà amb una nova imatge però amb la intenció de preservar i donar a conèixer la seva història.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona aquesta setmana

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat