Notícies

Aquestes són les activitats gratis del Dansa Metropolitana 2024 a Barcelona

La setena edició del festival se celebrarà durant el mes de març amb 270 propostes a 12 municipis diferents

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Dansa Metropolitana 2024
Foto: Around
Publicitat

Barcelona i onze municipis més de la província s'ompliran de dansa de tots els estils per posar en valor i acostar aquesta disciplina artística a tothom. Durant tot el mes, Badalona, Barcelona, Cornellà, El Prat, Esplugues, Granollers, L'Hospitalet, Sabadell, Sant Cugat, Santa Coloma, Terrassa i Viladecans acolliran la setena edició del festival Dansa Metropolitana, que inclourà 270 propostes formades per 109 espectacles, 28 pel·lícules, 30 activitats paral·leles i 46 educatives a 107 espais diferents. La inauguració del festival es durà a terme el dia 1 de març a l'skatepark de Plaça Catalunya amb una batalla de 'freestyle' i una altra a la Plaça Argub de Sabadell. D'entre totes les activitats programades n'hi haurà moltes a espais no convencionals, com centres cívics i espais a l'aire lliure, que seran completament gratuïtes per a tothom als dotze municipis.

Dansa Metropolitana 2024
Foto: Sliders

Entre aquestes propostes, destaca la peça 'Aquí', de la coreògrafa Lorena Nogal i la companyia Hotel Col·lectiu Escènic, que es podrà veure al Centre d'Art Sala Tecla de l'Hospitalet el 9 de març. 'Aquí' és un espectacle de contemplació i una invitació a participar de la natura sempre canviant i efímera. També destaca 'Plata', una proposta de Big Bouncers que es presentarà al CC Barceloneta, de Barcelona i utilitzarà espais de trànsit per destacar la idea de contagi, afectació, expansió i transformació del que es percep.

Altres espectacles que es podran veure gratis són: 'Los Perros', de Led Silohuette i Marcos Morau a Can Trinxet de l'Hospitalet; 'Ciberexorcisme', de Nuria Guiu, al Centre d'Art Sala Tecla de l'Hospitalet; i 'Pelat', de Joan Català, a la Plaça de la Vila de Santa Coloma.

La dansa urbana com a bandera

Aquest any, el festival posarà l'accent en la dansa urbana a través del projecte Artèries, que tractarà aquest estil com a fenomen metropolità. Els espectacles de dansa urbana seran el fil conductor de l'esdeveniment i, a més d'apropar-la a tota mena de públic, també celebraran el 'breakdance' com a esport olímpic.

Dansa Metropolitana 2024
Foto: Cia Roots

Algunes de les propostes de dansa urbana més destacades són: 'Doji', de la companyia barcelonina Brodas Bros, especialitzada en hip-hop i cultura urbana; 'Symphony of the seas', una peça que barreja dansa i performance de la mà de Sara Manubens; i 'Corps Extremes', una peça de Rachid Ouramdane i que presentarà al Mercat de les Flors de la mà de l'equilibrista francès Nathan Paulin. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat