Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Skopje
Foto: Shutterstock

Aquestes són les capitals europees més barates per als nòmades digitals

Llocs per provar l'estil de vida errant sense gastar gaires diners

Liv Kelly
M. P. Muñoz
Escrit per
Liv Kelly
Traduït per
M. P. Muñoz
Publicitat

La pandèmia clarament va tenir un impacte en la manera com ens organitzem la jornada laboral, cosa que es fa més obvia pel grau en què ara treballem de forma remota. La capacitat de fer-ho des de l'estranger ha esdevingut un estil de vida propi. 

La vida del nòmada digital varia enormement: la indústria on treballa, els seus ingressos i la flexibilitat de la seva funció determinen el lloc on s'instal·la a viure. La llista de països que ofereixen visats de nòmada digital segueix creixent, però cadascú té requisits diferents, per la qual cosa si esteu considerant treballar a l'estranger, l'elecció pot ser força aclaparadora. 

Tot i això, Norton Finance podria haver fet que tot fos una mica més fàcil, ja que la companyia de préstecs ha realitzat algunes investigacions sobre les capitals europees més barates per als nòmades digitals, i els resultats ja estan disponibles en un estudi. 

Els experts en viatges de la companyia van avaluar 184 països i els van classificar segons els costos de lloguer mitjà, serveis públics, transport, menjar, gimnàs i Internet, així com el cost dels vols des del Regne Unit. Si bé, per descomptat, variarà segons el lloc del món des d'on viatgeu, la resta dels factors proporcionen un desglossament força complet de l'asequibilitat d'un lloc. 

Les dades conclouen que el lloc número u és per a Skopje a Macedònia del Nord. La ciutat és una destinació turística amb una excel·lent relació qualitat-preu, popular pels seus llocs arqueològics i menjar de carrer. El preu del transport públic és una de les raons per les quals Skopje obté una puntuació tan bona, ja que un abonament mensual de transport públic és vuit vegades més barat que l'equivalent de Londres. 

En segon lloc es troba Sarajevo, l'encantadora capital de Bòsnia i Hercegovina. Una habitació al centre de la ciutat costa de mitjana uns assequibles 275 euros al mes. Chisinau, a Moldàvia, ocupa el tercer lloc a la llista de Norton Finance, on una pinta de cervesa costa uns miserables 1,30 euros.

A l'altre extrem de l'espectre es troben ciutats com Copenhaguen i Dublín, que probablement siguin les ciutats més cares per viure a Europa. El lloguer aquí mitjana és al voltant de cinc vegades més que a les ciutats de la llista de les 10 més barates. 

Copenhaguen
Foto: Shutterstock

Les 10 capitals europees més barates per als nòmades digitals

  1. Skopie, Macedònia del Nord
  2. Sarajevo, Bòsnia i Hercegovina
  3. Chisinau, Moldàvia
  4. Sofia, Bulgària
  5. Bucarest, Romania
  6. Belgrad, Sèrbia
  7. Budapest, Hongria
  8. Varsòvia, Polònia
  9. Vilnius, Lituània
  10. Riga, Letònia

NO T'HO PERDIS: Una botiga embolicada amb teixit de formigó petrificat: així és el nou espai de Gimaguas a Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona  amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat