Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquestes són les pel·lícules preseleccionades per representar Espanya als Òscars 2020

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

L'Acadèmia del Cinema ja ha donat a conèixer el nom de les tres pel·lícules preseleccionades per representar Espanya en la pròxima cerimònia dels Òscars, que se celebrarà el 23 de febrer. Es tracta de 'Dolor y gloria', de Pedro Almodóvar, 'Mientras dure la guerra', d'Alejandro Amenábar, i una grata sorpresa, la pel·lícula d'animació 'Buñuel en el laberinto de las tortugas', de Salvador Simó, adaptació d'un còmic supervendes de Fermín Solís sobre el rodatge de 'Tierra sin pan'. Encara queden moltes fases abans que alguna d'elles aspiri a trepitjar la catifa vermella. No obstant això, ens aventurem a fer les nostres prediccions.

1. Dolor y gloria
Quan arribi el moment de quedar-se amb una de les tres, els acadèmics farien bé en escollir l'última pel·lícula de Pedro Almodóvar. Primer, perquè ja sabem que el director agrada molt a Hollywood: li han donat un Oscar dues vegades, una per 'Todo sobre mi madre' i l'altra per 'Hable con ella', i no ens estranyaria que 'Dolor y gloria' li fes guanyar la tercera estatueta de la seva carrera. En segon lloc, perquè és una obra mestra, amb moments preciosos. Nosaltres li vam posar cinc estrelles i no deixarem de reivindicar-la.

2. Mientras dure la guerra

Amenábar és el segon director espanyol més internacional. Encara que la seva filmografia quedi a anys llum de la d'Almodóvar, amb pel·lícules com 'Mar adentro' i 'Los otros' s'ha guanyat certa popularitat comercial que, en un moment de debilitat, podria encegar als nostres acadèmics. La seva última pel·lícula, 'Mientras dure la guerra', s'estrenarà el 27 de setembre. En ella ens explica la història de com va viure Miguel de Unamuno l'arribada dels nacionals des de la rectoria de la Universitat de Salamanca l'estiu del 36. Nosaltres l'hem pogut veure en un passi de premsa i admirem la valentia d'Amenábar, que ha volgut advertir-nos que la història pot repetir-se. Per la resta, és una pel·lícula correcta, un bon treball d'artesania.

3. Buñuel en el laberinto de las tortugas

Ja podem assegurar que no serà l'escollida. Però que hagi arribat fins a la final ja és un motiu d'alegria. El film és una mena de relat imaginat sobre el rodatge de 'Tierra sin pan', el documental que Luis Buñuel va filmar el 1932 a Las Hurdes, un paisatge de pobresa extrema, de sequera i malaltia. A partir del còmic de Fermín Solís, el cineasta Salvador Simó dirigeix una pel·lícula d'animació que barreja la rudesa de les imatges originals amb l'estètica del món dels somnis. Veiem a Buñuel disfressat de monja, perseguit pel soroll dels tambors de Calanda, per un exèrcit de gallines boges i per una estàtua de la Mare de Déu. Una aposta arriscada, que té poc al que aspirar en aquesta lluita, però que sens dubte val la pena veure.

NO T'HO PERDIS: El top 5 de la cartellera de cine.

Últimes notícies

    Publicitat