Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Fundació Julio Muñoz Ramonet
Ajuntament de Barcelona

Aquestes són les sis noves rutes guiades gratis de Barcelona (inscripcions, dates i horaris)

Cada cap de setmana d'abril hi haurà rutes guiades sobre arquitectura racionalista, modernisme i història femenina

Enora Le Roux
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Enora Le Roux
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Ja ens hem apuntat a l'agenda les sis noves rutes gratuïtes a la Rambla d'aquest mes de març, i ara també tindrem l'agenda ocupada el mes vinent: l’Ajuntament ja ha publicat quines són les pròximes visites guiades gratis a diferents patrimonis de la ciutat que se celebraran durant tot l'abril. Per participar-hi, cal reservar entrades a la pàgina web de la ruta que més us agradi, tot i que haureu de ser ràpids perquè són limitades i se solen esgotar de seguida. Per tant, si us interessa, no badeu: serà el dijous 14 de març a les 12 h quan s’obri el procediment de registre per a cada visita. 

Sis rutes diferents

Aquest cicle d'activitats organitzat per l'Institut Municipal del Paisatge Urbà que pretén descobrir la història de diferents indrets poc coneguts ha programat sis passejades diferents repartides entre els dissabtes i els diumenges del mes vinent. Les visites es poden fer en català (a les 10.30 h) o en castellà (a les 12.30 h).

Al primer dissabte del mes, el 6 d'abril, tindrà lloc la Ruta del Racionalisme de Sant Gervasi, que descobreix el llegat de l’arquitectura racionalista de la zona, explicant les avantguardes dels anys 1920 i 1930 i, sobretot, l’obra del Grup d’Arquitectes i Tècnics Catalans per al Progrés de l’Arquitectura Contemporània, més conegut com a GATCPAC. El punt de trobada és al número 341 del carrer Balmes, davant la parada de FGC Pàdua. L’endemà, el 7 d'abril, també és el torn de la història de l’arquitectura racionalista, però a la zona de Ciutat VellaEn aquesta ocasió, el punt de trobada és davant de la porta principal de la Universitat de Barcelona, al número 585 de la Gran Via de les Corts Catalanes. 

Ruta del Racionalisme de Ciutat Vella
Ajuntament de BarcelonaRuta del Racionalisme de Ciutat Vella

El següent cap de setmana canvia de corrent artístic: dissabte 13 i diumenge 14 és el torn de la Ruta Modernista de les Corts. Una passejada de dues hores (on recomanen portar calçat còmode) que guia als visitants pel districte de les Corts des del Centre Cívic de Can Deu fins als Pavellons Güells d'Antoni Gaudí, amb accés lliure al recinte.  

El dissabte 20 és el torn de la Ruta de les Dones de la Barcelona obrera, un itinerari que transcorre pel barri del Raval i que vol mostrar la realitat silenciada de les dones de Barcelona: des d'obreres explotades fins a dones poderoses i temudes. El recorregut preveu visitar el pati de les dones de l’antiga Casa de la Caritat (l’actual CCCB) i el punt de trobada d’aquesta activitat és a la plaça Vicenç Martorell, davant de la seu del Districte de Ciutat Vella. 

L’endemà es continua amb el poder de les dones, però amb un itinerari que transcorre pels barris del Gòtic i de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. La Ruta de les dones de la Barcelona romana i medieval també presenta diverses protagonistes de la història femenina que han deixat empremta a la nostra ciutat amb una passejada que comença des de la plaça Nova, també preveu visitar la Capella Reial de Santa Àgata i la Biblioteca Bonnemaison.

Ruta de les dones de la Barcelona romana i medieval
Ajuntament de BarcelonaRuta de les dones de la Barcelona romana i medieval

La següent trobada, el 27 i 28 d'abril, no és pas una passejada, sinó una visita a la Fundació Julio Muñoz Ramonet, un exemple de residència de l’alta burgesia catalana del segle XX. La finca és una de les poques que està pràcticament intacta des de principis del segle XX, quan Sant Gervasi es va convertir en una zona de cases unifamiliars envoltades de jardí. La casa principal conserva a l’interior una reforma del 1945 i captura, gairebé al detall, la vida burgesa de la Barcelona de postguerra. Aquesta ruta no compta amb accessibilitat adaptada perquè l’edifici està pendent de rehabilitació.  

Fundació Julio Muñoz Ramonet
Ajuntament de BarcelonaFundació Julio Muñoz Ramonet

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat