Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tinc Nom
Ig: @tengonombre

Aquests cartells en comerços de Barcelona lluiten contra els microracismes (el 'paki' i el 'xino' del teu barri tenen nom)

La iniciativa antiracista Tinc Nom s'ha convertit en un fenomen viral a Instagram

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

T’has parat a pensar mai que les expressions "baixo al paki" o "vaig al xino" poden ser racistes? De segur que les has escoltades més d’un cop o potser tu mateix les has utilitzades. Per combatre-les i lluitar contra aquests microracismes —tan presents entre la nostra societat—, dos estudiants d’una escola creativa de Barcelona han engegat una campanya a peu de carrer. 

Es tracta de la iniciativa Tinc Nom, que ja s’ha fet viral a través d’Instagram i que consisteix a penjar cartells en els diferents negocis estesos per la ciutat i on apareixen el nom dels propietaris, així com propostes d’altres termes respectuosos per referir-s'hi. Per exemple, en lloc d’utilitzar "el paki", es recomana dir "basar", "ultramarí", "alimentació" o "botiga de queviures". 

Tinc Nom
Ig: @tengonombre

Els autors de la campanya, Laia Sánchez i Àlex Porras, van idear el projecte a partir d’un treball que els va encarregar l’escola Brother Barcelona on els alumnes havien d’oferir una solució a una situació d’exclusió social. Un cop aterrada la idea, els dos estudiants van començar a penjar cartells al barri del Poblenou. Amb l’èxit assolit, la iniciativa ha habilitat una adreça de correu electrònic (quierodarminombre@gmail.com) on qualsevol persona pot explicar la seva història. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer a Barcelona al gener

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat