0 M'encanta
Guarda-ho

Què fer a Barcelona al gener

Activitats, teatre, cine, art... fes plans per aquest mes!

Lambchop

Exposicions, cicles de cine, activitats familiars, obres de teatre i dansa, concerts, música clàssica... i per la nit, les millors sessions de DJ i festes per al públic gai i lèsbic. Hi ha moltes coses per fer i veure a Barcelona durant aquest gener. Aquesta és l'agenda cultural de la ciutat!

Activitats i fires a la ciutat

El millor de la Festa Major de Sant Antoni 2017

Sant Antoni es pot penjar la medalla de ser el primer barri de la ciutat en començar la festa grossa. Agafem el programa, de l'13 al 22 de gener, i seleccionem les activitats que no us podeu perdre de cap de les maneres!

Llegir-ne més
Per Erica Aspas

Activitats als Centres Cívics de Barcelona

Els centres cívics de la ciutat ofereixen cada setmana activitats molt interessants que, a vegades, no obtenen el ressò que es mereixen. Hi ha 51 centres cívics a Barcelona, i cada setmana hi podeu trobar activitats relacionades amb el teatre, la música, la dansa, les arts plàstiques, la ciència i l'actualitat així com tallers formatius per a joves i grans. Aquí teniu les propostes setmanals més interessants.Si voleu consultar el programa anual d'activitats als centres cívics us podeu descarregar la Guia de Centres Cívics al següent enllaç.

Llegir-ne més

Mercat de la Terra. Slow Food Barcelona

El Mercat de la Terra d’Slow Food torna al parc de les Tres Xemeneies, però aquest cop l'edició és especial: el repte és que sigui de caràcter setmanal i es transformi en el mercat del barri de Poble-Sec, un tros de Barcelona sense mercat municipal d'ençà que va tancar el proper Mercat del Carme al Raval, cap allà el 2006. Aquest mercat de petits productors treballa amb aliments bons i nets, producte local de bona qualitat i de temporada, obtinguts amb processos tradicionals respectuosos amb el medi ambient i el treball de la terra, i que es venen a un preu just, tant per qui els compra com per qui els produeix. En definitiva, es tracta d'escurçar distàncies entre el pagès i el consumidor. Aquest nou format continuarà apostant també per la gastronomia –amb la implicació de diferents xefs Slow Food–, a més de les activitats infantils dins de l’espai Slow Kids i la música en directe. També s’estan preparant tota una sèrie de noves propostes (xerrades, tallers…) que enriqueixin l’espai, i el transformin en un espai de convivència ciutadana.  

Llegir-ne més
Jardins de les Tres Xemeneies , Sants - Montjuïc Dissabte 25 febrer 2017

Art

Bruno Peinado. Untitled Shack up With

Col·laboració de l'artista Bruno Peinado amb Virginie Barré i les seves filles Simone i Joséphine que s’allunya del circuit de producció habitual per a reivindicar el plaer de l’experimentació, d’allò lúdic i la imaginació; fora d’allò preconcebut o considerat 'elevat'. D'aquesta manera, Peinado i les seves col·laboradores prenen l’afecte i la quotidianitat com catalitzadors artístics. Aquesta exposició és una prolongació de 'Soft Power', de Peinado i Barré que es pot veure a ADN Galeria.

Llegir-ne més
ADN Platform , Fora de Barcelona Dissabte 25 febrer 2017 - Dissabte 29 abril 2017

HerSelves

Davant aquest títol juganer que feminitza el pronom forçant l’ortografia anglesa (elles mateixes) algú pot preguntar: té sentit fer avui una exposició de dones artistes? I jo responc: sí, rotundament sí. N’hi ha que diuen que existeix un sostre de vidre que impedeix que les dones accedim a certs llocs de poder, però sovint no és un sostre sinó un edifici de diverses plantes que fa de topall. En art continua sent vigent el cartell que les Guerrilla Girls van desplegar davant la porta del Museu Metropolità de Nova York: “Les dones han d’estar despullades per entrar al Met? Menys del 5% dels artistes en la secció d’art modern són dones, però un 85% dels nus són femenins”. Han passat un parell de dècades d’això i cansa veure mostres dedicades a ‘les muses de’ o visitar col·lectives on la presència de creadores és anecdòtica. A 'Herselves' es recullen una quinzena de propostes femenines que tracten sobre qüestions d’identitat, desig, percepció, alliberament. El neó de Sophia Wallace ('Until she is free') funciona com a prefaci d’aquest discurs polisèmic. Resulta indispensable el vídeo d’Eliza Bennett, on l’artista apareix brodant-se el palmell de la mà; les petites notes d’Alyson Provax que documenten el que ella considera temps perdut; les compilacions de tutorials de YouTube de Florencia Aliberti, i la paròdia d’Arvida Byström & Maja Malou Lyse sobre la ‘cultura de la selfie’. En definitiva, artistes representant-se a elles mateixes sense intermediaris.

Llegir-ne més
Blueproject Foundation Fins al Diumenge 26 febrer 2017

Cine

Filmoteca de Catalunya

Com ja és tradició, toca començar l'any fent un repàs als millors films que es van veure en 2016. A més, entre els cicles que programa la Filmoteca al gener trobem un dedicat al director Eugène Green i un altre, 'in memoriam', a Michael Cimino i Gene Wilder. També torna el cicle 'Fantasmagories del desig' i a 'Indentitats creuades: xinesos de pel·lícula' es farà un recorregut pel cinema de ficció vinculat amb la Xina a través de quatre pel·lícules espanyoles on la presència de xinesos és un element protagonista. I no ens oblidem de Maria de Medeiros, que passarà per la Filmoteca per presentar algunes de les pel·lícules del cicle que li dediquen.

Llegir-ne més
El Raval

Teatre i dansa

L'hostalera

De Carlo Goldoni. Direcció: Pau Carrió. Amb: Laura Aubert, David Verdaguer, Marc Rodríguez, Jordi Oriol, Javier Beltrán, Júlia Barceló i Alba Pujol. Després de 'Hamlet', Pau Carrió s'atreveix amb un clàssic de Goldoni, 'L'hostalera', amb un equip d'actors que coneix molt bé. Però, de què va? Mirandolina (Laura Aubert) porta l’hostal que va heretar del seu pare. Molts dels clients que hi arriben, sobretot els homes, acaben rendint-se als seus peus, i molts s’hi estan molt més temps del que esperaven. Una tarda n’arriba un que sembla no voler saber-ne res i Mirandolina decideix fer-lo caure. A partir d’aquí arrenca una lluita entre dos bèsties tocades per la passió, l’amor i el joc de la seducció. Una comèdia plena de preguntes sobre el sexe, l’enamorament, l’amor… on comença un i acaba l’altre? Els sabem diferenciar quan un o l’altre ens arrosseguen? I si no ens arrosseguen? Què és això que tothom diu que experimenta amb un mateix nom però amb mil matisos diferents? Un joc ple de plaers, música i menjar.

Llegir-ne més
Biblioteca de Catalunya (teatre) , El Raval Fins al Diumenge 5 març 2017

Júlia

Autor: August Strindberg. Dramatúrgia: Raimon Molins. Direcció: Raimon Molins. Amb:  Patrícia Mendoza, Jordi Llordella i Mireia Trias.   Segona part de la 'Trilogia de la imperfecció' amb aquesta obra basada en 'La señorita Júlia', de A. Strinberg. Júlia és una noia a qui li agrada flirtejar amb allò prohibit, allò desconegut. Durant la nit de Sant Joan ha decidit barrejar-se amb la diferència, amb el 'poble'. El company triat per a aquesta aventura aquesta nit serà el Jean, un seductor, intel·ligent i manipulador depredador. La nit serà llarga, una nit d’exorcisme personal, social, polític i de gènere.

Llegir-ne més
Sala Atrium , Dreta de l'Eixample Fins al Diumenge 26 febrer 2017
Tot el teatre

Comèdia

David Guapo

Fa més de tres anys que David Guapo omple el Capitol i la resta de sales per on gira amb l’espectacle Que no nos frunjan la fiesta, amb el qual s’ha projectat per tot el país com el monologuista de masses del moment. David Guapo encarna la història del noi amb gràcia que mai no ha volgut, conscientment, convertir el seu do en un ofici, però que quan s’hi posa arrasa amb un públic que s’enamora perdudament de la gràcia natural que té, fins i tot quan no obre la boca. Sota aquesta naturalitat hi ha un control tan subtil del moviment, de les pauses i de l’atenció del públic que explica el perquè de tres anys en escena amb la platea a vessar. Que no nos frunjan la fiesta ha mutat de dalt a baix en tots aquests anys de rodatge, i la segona part no és gaire més que un canvi de nom de cara al públic, per declarar que el que van veure i el que veuran no és el mateix. I no ho és. La tàctica desorientadoraEls seus monòlegs es divideixen en tres àmbits que es barregen a tota velocitat. El primer és el més clàssic, el que juga a la identificació de les peripècies –sobretot de parella– del monologuista amb el públic i que sempre comencen amb un “a vosaltres no us passa que...?” seguit d’una desfilada de tòpics del que esperen de la vida els homes i les dones, espècies de planetes diferents que tot i així no poden viure els uns sense els altres. En aquest sentit, juga la innocència com pocs, com si aquesta fos la primera vegada que verbalitzés un seguit d’idees simples i gens reveladores

Llegir-ne més
Club Capitol , El Gòtic Diumenge 26 febrer 2017 - Diumenge 19 març 2017

Música clàssica

La Traviata

Després de l'èxit de 'Carmen', de la qual se'n van fer un bon nombre de representacions, el Palau de la Música Catalana acull una altre gran títol operístic del gran repertori. L'òpera escollida és 'La Traviata', de Giuseppe Verdi. Els solistes vocals seran Marga Cloquell, Sarah Zhai Strauss, Sergi Giménez i Alberto Cazes. L'Orquestra Terrassa 48 hi posarà l'acompanyament instrumental. La direcció musical serà de Xavier Puig i la direcció escènica anirà a càrrec de Jesús Fernández.

Llegir-ne més
Palau de la Música Catalana , Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera Dijous 9 març 2017 - Divendres 21 abril 2017

Comentaris

1 comments
Alvaro A
Alvaro A

Molt bones recomanacions. La meva es visitar el meu blog, on recomano música, llibres, pelis, parlo de la meva peculiar forma de veure les coses i inclòs escric sobre algunes de les meves experiències més desatroses.

https://elartedevivirblogspot.wordpress.com