Concert de Reis Joguina Solidària
Foto: Dani CantóConcert de Reis Joguina Solidària

Les millors coses per fer a Barcelona al gener

Els millors plans culturals per fer el primer mes de l'any

Publicitat

El gener és un mes màgic i en aquesta ocasió, sembla que una mica més. Tenim tots els nostres desitjos i esperances posades en el 2024: aquest any passaran una pila de coses interessants a Barcelona. De moment, en aquest primer mes del nou any tenim obres de teatre i dansa, concerts de pop, música clàssica, mercats i exposicions, si res altera els plans. Un munt de propostes culturals per fer a Barcelona durant aquests dies de fred.

Sense diners després de les festes? No pateixis: tots aquests plans a Barcelona són gratis

Art

 • Art
 • El Raval

De què va? Les parets del MACBA, sempre d’un blanc immaculat gairebé quirúrgic, s’han tenyit de blau marí i taronja per l’ocasió. L’exposició dedicada a Mari Chordà, una icona del feminisme i l’art de casa nostra, per fi honora la trajectòria que aquesta gran artista sempre ha merescut. 

Per què hi heu d'anar? Per divagar entre obres plenes de color i símbols sobre el plaer, el desig, la sexualitat i la maternitat. Hi descobrireu l'empenta d'una creadora avançada al seu temps que va participar en les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, va fundar una editorial feminista i va obrir un bar amb les amigues en la grisor del franquisme i la transició. En les vagines, secrecions i cossos gestants hi sentireu vibrar el caràcter sincer i combatiu de la Mari Chordà, que també hem intentat plasmar en aquesta entrevista

 • Art
 • El Raval

De què va? El CCCB homenatja a una de les figures més importants de la història del cinema. Agnès Varda, fotògrafa, artista, cineasta i pionera de la Nouvelle Vague és estimada i reconeguda arreu de França com una figura maternal i inspiradora. Però la coneixem, els catalans?

Per què hi heu d'anar? Per endinsar-vos en la vida, l’obra i les històries fascinants d’aquesta creadora lliure, moderna i compromesa amb el seu entorn polític que, fins i tot abans que Truffaut o Godard, Varda va obrir el camí del moviment cinematogràfic de la Nouvelle Vague, trencant normes i clixés en les més de quaranta pel·lícules que va filmar entre llargmetratges, curtmetratges, ficcions i documentals. 

 

Publicitat
 • Art
 • Dreta de l'Eixample

De què va? La gran exposició de l’Any Tàpies arriba a Barcelona després de ser presentada al Bozar de Brussel·les i al Reina Sofia, a Madrid. S'hi agrupen més de cent obres procedents d’arreu del món, algunes de les quals es presenten a Barcelona per primera vegada. 

Per què hi heu d'anar? Per explorar en profunditat la figura de Tàpies, tot fent un recorregut del 1943 al 2011 que no se centra en la vida de l'artista, sinó en com Tàpies anava situant-se al món, relacionant-se amb l’art i amb ell mateix al llarg de la seva trajectòria. Les obres permeten conèixer les investigacions plàstiques que van obsessionar a l’artista durant tota la vida i que el van dur a experimentar amb tota mena de suports, tècniques i materials: hi ha dibuixos, collages, pintures, objectes i escultures de paper, cartó, fusta, pols de marbre, bronze o vernís. 

 • Art
 • Pintura
 • Sants - Montjuïc

De què va? Suzanne Valadon va ser pintora, dibuixant i gravadora al Montmartre bohemi d’inicis del segle XX. Ara, el MNAC ofereix un viatge per la seva trajectòria artística trepidant que es plasma entre línies sinuoses, una empremta cromàtica intensíssima i unes pintures plenes a vessar d’objectes i figures. 

Per què hi heu d'anar? La mostra t’acompanya a poc a poc per la transició de musa a artista única en el Montmartre de les avantguardes per la seva mirada singular als temes de moda. Els retrats a les prostitutes de París o els nus femenins demostren que va retratar amb cura un món que coneixia de prop i que no volia tractar ni amb distància ni amb condescendència. La mostra també dedica un espai a la relació de sis mesos que Valadon va tenir amb el compositor Erik Satie, després que ella trenqués amb Miquel Utrillo, i de la qual n’han quedat un retrat que ella va fer d’ell i un dibuix que ell va fer de la pintora, amb un traç infantil, sobre una partitura. 

Publicitat
 • Art
 • Art

De què va? Tuan Andrew Nguyen és el guanyador de la vuitena edició del Premi Joan Miró, un reconeixement que destaca artistes que mantenen el llegat de Joan Miró i els seus ideals. Nascut a Saigon i criat com a refugiat als Estats Units un cop acabada la guerra, aquest artista utilitza la seva experiència personal i la història del seu país com a fil conductor de la seva obra. Així, d’entrada, pot semblar sorprenent que un artista vietnamita faci art que s’assembli al que Miró va cultivar al llarg de la seva trajectòria. Però els seus mòbils metàl·lics (més grans o més petits, alguns daurats i d’altres platejats, inspirats en l'obra de Calder) tenen una essència mironiana innegable. 

Per què hi heu d'anar? Els mòbils de Nguyen estan fets amb fragments de bombes i projectils que es van utilitzar durant la Guerra del Vietnam. Ens parlen de la violència d'aquest conflicte mortífer, però també tenen el seu costat sanador: són peces sonores, afinades per tal d’emetre freqüències amb propietats guaridores, similars a les d’un gong. Així, l’obra de Nguyen ens convida fer un camí del trauma bèl·lic a la sanació col·lectiva. 

 • Art
 • La Font de la Guatlla

De què va? Partint de la idea que el “paisatge” és un invent de l’art, aquesta exposició reuneix obres de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa” i d’altres procedències per abordar la natura des de la cultura.  

Per què hi heu d'anar? Per descobrir com el paisatgisme ha influït en la nostra percepció de la natura i la nostra capacitat d’emoció davant dels fenòmens naturals. A través d’obres d’artistes com Tacita Dean, Patricia Dauder, Miquel Barceló, Joan Fontcuberta, Bleda & Rosa, Cristina Lucas, Perejaume, Andreas Gursky o Rémy Zaugg, podem recórrer les diferents maneres que hi ha hagut, al llarg de la història, d’enquadrar la mirada i representar l’entorn, una pulsió humana que ha existit des que hem sigut conscients de la immensitat del món. 

Publicitat
 • Art
 • Art

De què va? El Museu Antoni Tàpies ha convidat un artista a cobrir la seva façana amb tessel·les de plàstic groc. Són 123 metres quadrats d’un gran tapís que vol ser un recordatori del nostre passat colonial i esclavista i que duen la signatura de Serge Attukwei Clottey.

Per què hi heu d'anar? Per decobrir l'obra d'aquest creador de Ghana, 1985) converteix bidons de plàstic i altres materials de rebuig que els països rics abandonen al seu país en tapissos de colors, una pràctica que ha batejat amb el nom d’afrobidonisme i que vol assenyalar la història geopolítica i el present neocolonial d’Àfrica.

https://media.timeout.com/images/106047042/image.jpg
Rita Roig
Editora Cultura i Notícies
 • Art
 • Ubicació

De què va? La galeria Ana Mas Projects presenta la primera exposició en solitari de l’artista emergent Rita Sala Treig, a través de pintures a l’oli de gran format, explora com els humans ens relacionem amb l’espai i com els llocs que ocupem donen sentit a les nostres vides.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir aquesta artista que genera imatges que creen combinacions ullprenedores de colors i figures, on el moviment i el dibuix hi juguen un paper important, que no deixen de ser creacions de paisatges. Les imatges surten també de familiaritzar-se amb una zona rural específica, a Fulleda, Lleida. A través de caminades, observacions del paisatge i reflexions sobre la relació entre l’espai temps, Sala construeix ambients captivadors que conviden el visitant a la contemplació conscient. 

Publicitat
 • Art
 • Art

De què va? 170 persones que es troben a la presó han participat en aquesta mostra del Santa Mònica. Durant deu mesos, l’artista Antoni Hervàs ha visitat diversos centres penitenciaris i ha anat teixint relacions creatives i afectives amb els interns; el resultat és aquesta mostra que ens convida a reflexionar sobre la percepció del temps a la presó. 

Per què hi heu d'anar? Per caminar entre peces d’una expressivitat innegable, gairebé visceral que parlen de la situació de tancament, la vulnerabilitat acumulada i la sensació d’un pas del temps al marge del curs de la societat normativa. Amb la tècnica del “dibuix expandit”, cada peça integra dibuixos, pintures, ceràmiques i altres creacions en forma de tòtems que permeten conèixer com s’experimenta el passat, el present i el futur a la presó de la mà de les persones que millor ho poden explicar.

 • Art
 • Sants - Montjuïc

De què va? Per primera vegada, les capsetes, joiers i cofrets d’Adolf Fargnoli s’exposen a Barcelona. L'exposició reuneix l’obra d’aquest ebenista i orfebre d’origen italià, que va formar part del cercle d’artistes i artesans que es van donar a conèixer a Girona al voltant de la figura de l’arquitecte Rafael Masó. 

Per què hi heu d'anar? Es diu de Fargnoli que va ser un gran mite de la Girona noucentista, que va dedicar la seva vida a perfeccionar la tècnica de la talla de fusta. Les seves arquetes de fusta tallada amb aplicacions metàl·liques i interiors folrats de seda van generar l’admiració de crítics, artistes i intel·lectuals i el van dur a participar en cinquanta exposicions nacionals i internacionals entre 1918 i 1933. Pilar Vélez, la comissària de la mostra, s’ha dedicat a treure a la llum nombroses peces desconegudes de l’artista i alguns dels seus imitadors, fins al punt de recopilar-ne 90 (especialment capsetes i creus de fusta tallada amb aplicacions ceràmiques) que ara llueixen a les sales del MNAC. L’exposició també descobreix la vida i la trajectòria de l’artista gràcies al llegat de la seva família i altres testimonis, així com la seva altra faceta, la de grafista. 

Publicitat
 • Art
 • Fora de Barcelona

De què va? Alfons Flores és un dels nostres millors escenògrafs. Al llarg de la seva trajectòria s’ha dedicat a la construcció de llocs imaginaris en teatres i espais escènics. Des dels seus inicis a la companyia de teatre independent Grup d’Acció Teatral fins als teatres d’òpera més prestigiosos del món, Flores ha construït espais imaginaris per a prop de dos-cents projectes teatrals i operístics.

Per què hi heu d'anar? Perquè el centre d’art Tecla Sala converteix aquestes escenografies en material expositiu, transformant els telons, objectes i maquinàries que coronaven els escenaris en materials de museu, tot mantenint l’essència del treball d’aquest escenògraf contemporani. 

 • Art
 • La Font de la Guatlla

De què va? La comissària Mei Huang reflexiona sobre les fronteres en el món actual en una mostra que reuneix vuit obres d’art contemporani, en el marc del programa Suport a la Creació’22. Comisart impulsat per la Fundació ”la Caixa”.

Per què hi heu d'anar? L'exposició ofereix una experiència visual que qüestiona qualsevol forma d’exclusió o estandardització, partint de la idea de frontera com aquests límits on les cultures es barregen, però on també hi poden haver enfrontaments d’ètnies i nacions, tot convidant el visitant a valorar la diversitat i la complexitat del món actual.

Publicitat
 • Art
 • Ciutat Vella

De què va? Fernande Olivier va ser una model i artista francesa, coneguda principalment pel fet de ser la primera parella de Picasso. Ara, el Museu Picasso la reivindica com la cronista del naixement del cubisme que va ser gràcies a les memòries que va deixar escrites.

Per què hi heu d'anar? L’exposició il·lustra la vida d’Olivier per ordre cronològic perquè la coneguem i l’ubiquem en un lloc i un moment clau per l’esclat de les avantguardes. Documents i fotografies inèdites, testimonis audiovisuals i diversos retrats signats pel cercle d’amics de Fernande Olivier són les obres principals que conformen aquesta mostra única.

 • Art
 • El Raval

De què va? Jordi Colomer és un artista barceloní reconegut pel seu treball en el món de l'escenografia, la fotografia i la videoinstal·lació. Les seves obres ens conviden a pensar, a través de l'humor i l'imaginari popular, conceptes com la perifèria, el nomadisme, la comunitat, la provisionalitat, la ficció i la utopia. Ara el MACBA li dedica una exposició amb un ambient "profundament nòmada".

Per què hi heu d'anar? Per passejar entre el desplegament de 50 obres (escultures, collages, instal·lacions, fotografies, vídeos i accions en viu que l'artista ha anat creant des dels anys 80) que el comissari Martí Peran ha desplegat en un recorregut sense una entrada i sortida definida, que ofereix rutes diferents. 

Publicitat
 • Art
 • El Poble-sec

De què va? El Museu d’Arqueologia de Catalunya és un d’aquests espais que els barcelonins tenim oblidats i en els quals només pensem quan ens els topem de cara si sortim a fer una volta per Montjuïc. Però el MAC fa uns anys que treballa per recuperar l’esplendor de l’edifici del 1929, i ara han renovat la seva exposició permanent fent-la brillar al màxim per convertir-se en un museu de visita obligada. 

Per què hi heu d'anar? Per veure més de dos-cents objectes (alguns dels quals constitueixen veritables tresors de l'arqueologia nacional i de la península Ibèrica) en un espai de 1.000 m², que ens mostren l’Imperi Romà com la primera societat globalitzada d'Occident 

 • Art
 • El Raval

De què va? Una casa unifamiliar de propietat, envoltada de gespa, amb piscina al jardí del darrere i un parell de cotxes dormint al garatge. Segurament aquesta és la idea que aflora al cap de la majoria quan sent l’expressió “somni americà”. El CCCB dedica una mostra als reptes de la ciutat agafant d’excusa aquest model urbanístic suburbial.

Per què hi heu d'anar? Des de l’inici dels suburbis amb la revolució industrial, passant per l’auge de la vida en urbanitzacions perifèriques després de la Segona Guerra Mundial, l’exposició explora també la part fosca de la vida residencial i els futurs postsuburbials que ens esperen.

Publicitat
 • Art

De què va? La Fundació Mapfre presenta una exposició que presenta la trajectòria de Louis Stettner, l'aclamat fotògraf que a través de les seves representacions va promoure el canvi social i la celebració de la vida.

Per què hi heu d'anar? Les seves fotografies evoquen molts temes alhora: escenes del metro i el trànsit de Nova York, el seguiment dels obrers i treballadors i fins i tot paisatges de les muntanyes franceses d'Alpilles.

 • Què fer
 • Festivals
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

De què va? Una investigació sobre la vida i obra de Carles Santos feta per Ona Balló i Elena Lasala en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona. La mostra, que es pot veure del 14 de març al 21 de juliol al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, ofereix una visió completa de la figura de l'artista i la trasllada al moment actual. 

Per què hi heu d'anar? La idea de l'exposició neix de l'estreta relació que van mantenir Joan Brossa i Santos durant la seva joventut i de com aquest vincle va influir positivament a la trajectòria artística d'ambdós.

Teatre i dansa

 • El Raval
 • 4 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out

No hi ha cap dramaturg al món amb la saviesa de Wajdi Mouawad, cap que hagi sabut interpretar com ell la tragèdia, més hereu d'Èsquil que de Shakespeare, cap que hagi sabut capbussar-se de manera tan profunda en la zona zero del drama contemporani, és a dir, el Pròxim Orient. I 'Tots ocells' n'és la prova més palpable. Estrenada el 2017, avui ens ressona més que mai.

Tot comença amb un jove jueu, l'Eitan (Guillem Balart), estudiant de genètica, que topa amb una noia d'origen àrab, la Wahida (Míriam Moukhles), antropològa, en una biblioteca de Nova York. Fa dos anys que troba sobre les taules de lectura un llibre de Hassan Muhàmmad al-Wazzan, diplomàtic marroquí convertit a la força al cristianisme, al segle XVI. L'ha vist gairebé cada dia a diferents taules, però mai qui el llegia. Fins a aquell dia, una tarda que canviarà la vida de tots dos i la de tothom que els envolta. Un dia en què acabaran en un local anomenat The End, fatal premonició.

 • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
 • 4 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out

La Paula (Raquel Ferri) està asseguda en una butaca del menjador. Som a primera hora del matí i en una casa al bosc, lluny de la ciutat. L'Isaac (Ernest Villegas) es lleva. Li pregunta com és que no ha anat al llit i ella li diu que no el volia molestar. Està nerviosa perquè ha començat els assajos per al rodatge de la seva primera pel·lícula com a directora. Però té altres motius per manifestar la seva inquietud: ha de despatxar la seva parella del projecte, l'Isaac, que és actor.

Així comença 'Les mans', potser el drama aparentment més senzill que ha escrit Llàtzer Garcia, després de peces tan rodones com 'Al final, les visions', 'La pols' i 'Els nens desagraïts'. Aquí posa cara a cara dos personatges que treballen i viuen junts, en una feina (el cine) on l'ego pot destruir-ho tot. I fan com és del teatre anglosaxó, a voltes em sembla que estem veient un Albee ('Qui té por de Virginia Woolf') o un Pinter ('Traïció'), o una barreja de tots, amb el segell propi d'un autor que, millor que ningú, sap tensar situacions fins al límit i treure tot el suc a la psicologia profunda dels personatges.

Publicitat
 • 4 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out

“Com va la vida?”. En Pau (Nao Albet) acaba de descobrir la seva cosina Júlia (Anna Alarcón) estirada al costat d'una olivera del seu camp. Ve de córrer, va suat i no l'esperava. Ella fa uns anys que no trepitja el tros, els mateixos que porta sense veure el cosí. Hi ha anat arran d'un atac de lucidesa, un somni. I vol acabar amb tot allò que no li deixa dormir.

La pregunta d'en Pau a na Júlia sembla anodina, però quan han passat coses a la teva família que vols oblidar, no ho és tant. Perquè darrere hi ha una història i el que podria ser un formalisme és, realment, una metxa que, sense saber-ho, saps que pot provocar un incendi. Els dos cosins tenen moltes coses a dir-se. Ella no hi va ser, el dia del funeral del pare d'en Pau, el seu oncle. Ell no es va adonar del que passava en aquella casa quan hi dinaven tots, tres generacions, cada diumenge. Ella és una dona. Ell, un home.

 • Sants - Montjuïc
 • 4 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out

Tothom coneix la història de Rodríguez, aquell músic nord-americà caigut en desgràcia que un documental, 'Searching for Sugar Man', va treure de l'anonimat. Però potser ningú no sap qui va ser Camil Clot, un home que presumptament es va fer un nom en l'underground barceloní del tombant del segle passat i que el dramaturg Marc de la Varga ha decidit recuperar a través d'una obra documental en què ell mateix, transfigurat en l'actor Pau Vinyals, estira els fils de la seva vida.

'Em dic Josep' és el resultat de la investigació i del seu artifici. A Vinyals l'acompanyen Mont Plans i Daniel Higiénico, una actriu superba (no ens cansarem de repetir-ho) i un músic que va conèixer l'ambient del qual ens parla el dramaturg. Tots tres aconsegueixen que una obra que ja per ella mateixa té molt valor, pugi molts graons en l'escala artística.

Publicitat
 • Dreta de l'Eixample
 • 4 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out

El jove a qui interpreta Alejandro Bordanove és un bon noi. Té 25 anys, cada matí va a casa de l'avi per ajudar-lo a llevar-se i fer-li l'esmorzar, repara bicicletes al taller d'un amic, escolta la lletania de la mare sobre la necessitat de llaurar-se un futur i aguanta el germà gran. És, fins i tot, massa bon noi.

Bordanove ens lliura el cos. La lletra és de Lluïsa Cunillé. I la posada en escena, de Xavier Albertí. Un trio extraordinari que fan que aquest 'L'ultim dia' vessi excel·lència per tots els cantons, amb l'afegit de l'andante sostenuto de la 'Sonata en si bemoll' de Schubert, un fragment musical que no està col·locat perquè sí, sinó que afegeix context al mateix títol de la peça: va ser l'última composició del músic austríac.

 • El Raval
 • 3 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out

Cada dècada, com a mínim, hauria de tenir la seva versió de 'Tirant lo blanc', almenys per veure on érem i on som. Perquè és impossible sortir del Romea després de la versió del clàssic de Joanot Martorell que ha ordit Joan Arqué sense comparar-la amb la que va muntar Calixto Bieito el 2008. Són dos espectacles radicalment diferents. L'un, un esgraó més per a un director que avança amb pas ferm. L'altre, obra d'un geni. L'un, amb Judit Neddermann a l'escenari i llibret de Màrius Serra. L'altre, amb música de Carles Santos i lletra de Marc Rosich. Dos universos divergents centrats en la mateixa obra.

Per començar, Bieito va col·locar una passarel·la a la platea, comptava amb catorze intèrprets sobre l'escenari i tot tenia un aire operístic. Arqué fa l'obra a la italiana, té vuit actors i actrius i el muntatge té flaire folk. En tots dos casos, s'han pres riscos i s'ha decantat l'obra cap a una banda o cap a l'altra. Bieito posava més èmfasi en el caire sexual de la novel·la mentre que Arqué dubta entre si decantar-se per aquí o buscar més el xoc de civilitzacions, entre cristianisme i Islam. El 'Tirant' de Bieito era una festassa carnal, bèl·lica. El d'Arqué matisa molt bé que vivim un altre temps i que, potser, cal matisar els clàssics.

Publicitat
 • Comèdia
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
 • 4 de 5 estrelles
 • Crítica de Time Out

[Crítica de juliol de 2023] Després d''Ovelles' i 'La pell fina', no hi ha dubte que el duet de dramaturgs Carmen Marfà i Yago Alonso tenen un do especial per a la comèdia generacional, fins i tot la familiar. Perquè si en aquella explotaven amb molta traça el repartiment d'una herència entre tres germans, ara premen el gas a fons amb un conflicte entre amics que té molt de Yasmina Reza, també la intel·ligència emocional de l'autora francesa. Recorden 'Un deu salvatge'?

La història comença amb el Nacho (Francesc Ferrer) que va a veure uns amics de tota la vida, l'Eloi (Biel Duran) i la Sònia (Laura Pau), que acaben de mudar-se a fora de Barcelona i han tingut un fill. Van ser carn i ungla durant anys, però ara fa molt de temps que no es veuen. En Nacho, a més, els ha de presentar la Miranda (Ángela Cervantes, ara Laura Porta), amb qui fa vuit mesos que surt. L'ocasió s'ho val. O potser no. Van viure vides convergents i ara es troben en estadis diferents.

 

Musicals

 • Musical
 • Dreta de l'Eixample

'Priscilla, reina del desierto. El musical' torna a Barcelona amb una nova producció per celebrar el 30è aniversari de la pel·lícula i els 18 anys de l'estrena mundial del musical a Sydney. A partir de l'1 d'octubre i durant deu setmanes, al Teatre Tívoli, reviurem aquesta història aclamada, basada en la pel·lícula guardonada amb un Oscar i reconeguda amb els premis Tony i més de 65 altres premis internacionals.

La història ens porta a seguir el viatge de tres artistes drag que han rebut una invitació per actuar en un resort. Per arribar-hi, han d'enfrontar-se al desert australià a bord de l'autobús anomenat Priscilla. Aquest viatge no només és una cerca d'amor i amistat, sinó que les posa en situacions inversemblants, incloent-hi moments d'homofòbia.

 • Musical
 • El Poble-sec

Les veles s'inflaran i el vent ens portarà per últim cop als escenaris el musical basat en l'obra homònima d'Àngel Guimerà, 'Mar i cel'. En la quarta edició de l'espectacle del 14 de setembre al 27 d'octubre del 2024 la companyia Dagoll Dagom hissa les veles del mític vaixell per acomiadar-se d'aquesta obra als escenaris després de 50 anys.

Concerts

 • Música
 • Festival de música

El Mas i Mas Festival va néixer per omplir de música l'agost a Barcelona, un mes en què gairebé ningú més s'atrevia a programar concerts. 20 anys més tard, creix per convertir-se en una temporada de sis mesos, en la qual, del 4 de maig al 27 de novembre es podran veure 24 actuacions d'artistes d'aquí i internacionals a sales com les sales Jamboree 1 i 3, Paral·lel 62, la Sala Apolo i La Paloma.

 • Música
 • Música

Després de veure'l per televisió a la sèrie 'Palm Royale', Ricky Martin torna als escenaris amb una nova gira que passarà per Barcelona. L'artista porto-riqueny trepitjarà la ciutat amb el tour Ricky Martin Live 2024, que oferirà un concert al Palau Sant Jordi el pròxim 20 de juliol. A més de Barcelona, la gira passarà per 13 de les ciutats principals de l'Estat durant tot el mes de juliol.

Publicitat
 • Música
 • Fora de Barcelona

Torna el Reggaeton Beach Festival, que aquest any es fa els dies 20 i 21 de juliol al Circuit de Barcelona-Catalunya. El cartell del Tour 2024, perquè és una gira que passa per dotze ciutats espanyoles, està format per Anuel AA, Justin Quiles, Bryant Myers, Tainy, Manuel Turizo, Maria Becerra, Saiko, Tiago Pzk, El Alfa, Noriel (Puerto Rico), Nio Garcia, Alvaro Diaz, Chimbala, Dei V, i d'altres que encara queden per confirmar. 

 • Música
 • Festival de música
 • Sants - Montjuïc

Fa ja 35 anys que el guitarrista japonès Ichiro Suzuki va crear el Festival de Guitarra de Barcelona (en la primera edició hi havia noms com Victòria dels Àngels i Paco de Lucía), una programació de concerts que ha esdevingut ja un clàssic de l'agenda barcelonina, amb un estil eclèctic que no es limita a l'instrument de les sis cordes, però que conserva part del seu ADN si ens fixem en la part de cantautors o en les propostes més clàssiques com les de Toto i Andrés Calamaro

Publicitat

5. Grec Festival 2024

Enguany el Grec s'inaugura amb concert. Es tracta de l'espectacle 'Circular', de Sílvia Pérez Cruz (26, 27 i 28/6) amb convidats de l'alçada de Damien Rice, Carmen Linares, Salvador Sobral, Rita Payés, Nico Roig, Carme Canela, Judit Neddermann, Juan Quintero, Carles Dénia i Celeste Alías. També al Teatre Grec, hi haurà els concerts de Pau Vallvé (8/7), Rita Payés (17/7), Antònia Font (18 i 19/7), El Pot Petit amb la Black Music Big Band (20/7) i Barcelona Mestissa, amb artistes com Alizzz, Macaco, Queralt Lahoz i Nakany Kanté, entre d'altres (22/7). Apunteu-vos també els concerts de Kae Tempest + Clara Aguilar al Paral·lel 62, i la Sant Andreu Reunion Band amb Joan Chamorro i Elsa Armengou (Jamboree, 18 i 19/7).

Grec Festival. Del 26 de juny al 27 de juliol.     

 • Música
 • Música

Aquest estiu els jardins del Palau de Pedralbes acolliran per segon any consecutiu Les Nits de Barcelona. Els encarregats d'inaugurar el festival l'1 de juliol, seran els Pretenders de Chrissie Hynde, un dels plats forts del cartell, com el de Patti Smith, que hi actuarà amb la seva banda el dia 5. També hi seran Luz Casal, Sopa de Cabra, Vanesa Martín, Rufus Wainwright, Diana Krall, Simple Minds, Mikel Izal, Passenger i Luis Fonsi, entre d'altres.

Publicitat
 • Música
 • Jazz
 • El Parc i la Llacuna del Poblenou

El Festival de Jazz de Barcelona, que presenta una 56a edició amb alguns grans noms de l'escena internacional i també dels panorames català i espanyol, tindrà un avançament de dos concerts al mes de juliol: el debut de la cantant islandesa Laufey a Barcelona (Palau de la Música, dia 16) i la presentació del nou disc de l'exitós tàndem format per Michel Camilo i Tomatito, 'Spain Forever Again', el 18 al Teatre-Auditori de Sant Cugat.

 

Clàssica

 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Eixample

La Banda Municipal de Barcelona ofereix dues actuacions gratuïtes als Jardins del Recinte Modernista Sant Pau. En la primera, dedicada a la música nord-americana, Rafa Agulló dirigeix un programa format per obres de compositors com Sousa, Copland, Gershwin, Williams, Bernstein o Armstrong. Les invitacions per aquest concert es podran aconseguir a través de les taquilles i la pàgina web de L'Auditori, a partir del 5 de juliol, a les 9 h.

 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Ciutat Vella

És una cita musical ineludible de l'estiu a la ciutat. Enguany tornen a ser sis concerts, repartits entre dos caps de setmana consecutius, al juliol. Recitals d'una hora, aproximadament, al vespre, que permetran gaudir de músiques molt variades, interpretades amb l'instrument del Palau de la Generalitat, un carilló de 49 campanes. Aquesta vegada ens visiten carillonistes provinents de França, Austràlia, Portugal, Bèlgica, Països Baixos i Catalunya. L'entrada és lliure però cal fer la inscripció prèviament a través de la pàgina web del carilló del Palau (https://presidencia.gencat.cat/carillo), o trucant al 012.

Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L'orquestra barroca vinculada al Santuari del Miracle, al Solsonès, es presenta a Barcelona amb un atractiu concert que tindrà lloc al Palau de la Música Catalana. Dirigida des de l'orgue per Juan de la Rubia, interpretará un programa centrat en la música de Georg Friedrich Händel, encara que també si podran sentir peces de Francesc Valls, Antoni Literes i Georg Philipp Telemann. La solista convidada serà la soprano Alexandra Novakowski. 

 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Eixample

La Banda Municipal de Barcelona actua dues vegades aquest juliol als Jardins del Recinte Modernista de Sant Pau. En el segon dels concerts, titulat 'Divertimenti' i que dirigirà Ximo Tarín, interpretarà obres de Pellicer, Persichetti, Ferrero, Mertens i Navarro. Les invitacions per aquest concert es poden retirar a través de la pàgina web i les taquilles de L'Auditori, a partir del 12 de juliol, a les 9 del matí.

Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Palau de la Música Catalana s'han convertit aquests últims anys en un escenari operístic. No és gens estrany trobar-hi òpera a la seva programació, en versió de concert i també semi-escenificada. És el cas d'aquesta proposta de l'òpera Carmen, de George Bizet, a càrrec de la companyia NovAria. Seixanta artistes sobre l'escenari, en una producció amb direcció artística de Sergi Giménez i musical d'Adolf Gassol. A més, inclou subtítols en tres idiomes: català, castellà i anglès. 

 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El pianista de Cardedeu és un dels convidats d'aquest estiu al cicle de concerts organitzats per la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana. El programa que presenta, inclou  els 'Tres Intermezzi', de Johannes Brahms, el 'Preludi, coral i fuga', de César Franck, i la 'Sonata núm. 32', l'última de les sonates de piano de Ludwig van Beethoven.

Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera

L'adaptació lliure que Henry Purcell va fer en clau operística del 'Somni d'una nit d'estiu' de William Shakespeare és un dels grans atractius del Festival de Torroella de Montgrí d'enguany. William Christie dirigeix el conjunt, format per les veus de Le Jardin des Voix i els músics de Les Arts Florissants, en un muntatge semiescenificat, que té la direcció d'escena de Mourad Merzouki i en el qual hi participen també ballarins de la Compagnie Käfig. 

 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Són diverses les propostes dedicades al piano que trobem aquest mes d'agost a la programació del Palau de la Música Catalana. Una de les més atractives és sens dubte la que presenta aquesta pianista d'origen armeni. Es tracta d'un programa que gira al voltant de la figura del pianista Ricard Viñes, un dels grans intèrprets d'aquest instrument de començament de segle XX. S'hi podran escoltar peces seves, i també de Ravel, Séverac i Granados.

Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera

Una de les cites ineludibles de l'estiu, pel que fa als festivals de música a casa nostra, és la del pianista Joaquín Achúcarro (Bilbao, 1932), que des de fa més de 30 anys actua cada mes d'agost al Festival de Torrella de Montgrí. Enguany, no estarà sol, ja que compartirà escenari amb la Simfònica del Vallès, dirigida en aquesta ocasió per Virginia Martínez. El programa inclou obres de Toldrà, Ravel i Grieg.

 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Fora de Barcelona

El baríton alemany és considerat des de ja fa temps un dels millors intèrprets de lied —cançó alemanya— de l'actualitat. És també un dels artistes habituals de la Schubertíada de Vilabertran, on hi actua tot sovint. Enguany ho farà acompanyat al piano per Alexander Schmalcz. El repertori que interpreten inclou músiques de Robert Schumann i Johannes Brahms.

Cine

1. Mala persona

Amb aires de tebeo Bruguera i esperit d'una transgressió amb fre de mà, gamberra, però no massa, aquesta comèdia porta el seu protagonista, un inspirat Arturo Valls, a les portes de la mort. Rodada als carrers de l'Hospitalet, 'Mala persona' segueix la peripècia d'un senyor més maco que les pessetes, dels que ajuden la tercera edat a creuar semàfors, amo d'un humil bar de barri, estimadíssim per la família, veïns, coneguts i saludats. Un dia, el metge li dona un diagnòstic fatal, i ell decideix que la millor manera d'estalviar patiment als seus és convertir-se en un malparit. Què pot sortir malament? Malena Alterio i Julián Villagrán són els còmplices de Valls en aquesta sàtira de totes les formes de bonisme, que beu de la clàssica picaresca i diverteix sense més pretensions.

Dir.: Fernando García Ruiz (Espanya, 2024). 99 min. Estrena: 3 de juliol

2. Fuera de temporada

Després de la trilogia sobre el món laboral ('La ley del mercado', 'En guerra' i 'Un nuevo mundo'), el director francès Stéphane Brizé fa un canvi de registre, aparca el cinema social i proposa una reflexió sobre les relacions de parella i el pas del temps. I es concentra en dos personatges, un actor i una professora de piano que es retroben en un balneari, quinze anys després d'haver viscut una història d'amor. Els interpreten Guillaume Canet ('Astérix y Obélix y el Reino Medio') i Alba Rohrwacher ('La quimera'), i junts fan saltar guspires amb una química perfecta. Les temptacions de tornar a encendre aquella vella flama i els retrets que deriven de ferides per tancar es barrejaran en una melancòlica i humanista, també humorística, mirada a allò que podria haver estat, però mai va ser.

Dir.: Stéphane Brizé (França, 2023). 115 min. Estrena: 3 de juliol

Publicitat

3. El bus de la vida

Explica Dani Rovira que fer aquesta pel·lícula ha estat una experiència catàrtica i sanadora. El mes de març de 2020 li van diagnosticar limfoma de Hodgkin, i tots aquells processos que va viure es reprodueixen ara a la pantalla. Perquè el seu personatge és un dels passatgers d''El bus de la vida', el vehicle rural que transporta un grup de malalts de càncer fins a l'hospital més proper. Amb tacte i sentit de l'humor, profundament respectuosa, sense gota de sentimentalisme barat, ben lluny de la pornografia emocional, aquesta història amb cor i ànima celebra la vida i convida a esprémer-la. Susana Abaitua, el jove Pablo Scapigliati i Elena Irureta brillen al costat d'un Rovira entregat i contingut. Signa Ibon Cormenzana, productor de 'Robot dreams' i director de 'La cima', qui es va inspirar en l'experiència d'un familiar que viatjava en un autobús similar al del film, i que compta amb guió d'Eduard Sola ('Casa en flames'), aconseguint una feel-good movie plena de bones intencions.

Dir.: Ibon Cormenzana (Espanya, 2024). Estrena: 3 de juliol

4. Blondi

Coneguda per les seves feines a pel·lícules com 'Truman' i 'Paulina', l'actriu argentina Dolores Fonzi fa el salt a la direcció amb una comèdia que ella mateixa interpreta, i que vol fer un homenatge a tantes mares que eduquen els seus fills totes soles. La protagonista de 'Blondi' va parir el seu fill quan era una adolescent, i ara mantenen una relació poc entesa pel seu entorn, producte de la minsa diferència d'edat, i més propera a la de dos amics que es fan confidències i fumen porros junts que a la més convencional de mare i fill. Fonzi compta amb còmplices com Rita Cortese o Leonardo Sbaraglia per interpretar rols secundaris en aquesta història que aposta per la tendresa i la lleugeresa, i que avança al ritme d'una banda sonora que inclou temes de bandes tan mítiques com The Velvet Underground o, és clar, Blondie.

Dir.: Dolores Fonzi (Argentina, 2023). 88 min. Estrena: 3 de juliol

Publicitat

5. Fly me to the moon

Fa més de cinquanta anys que circula, i aquesta comèdia romàntica se n'aprofita: l'arribada de l'home a la Lluna va ser una pantomima, ideada per les altes instàncies d'un país que vivia profunds canvis socials, i es va rodar en un plató. Una de les teories de la conspiració més clavades en l'ideari dels nord-americans, i que, aquí, serveix com a marc d'una història d'amor entre una llestíssima executiva de màrqueting i l'empleat de la NASA que ha de coreografiar el fals allunatge. Scarlett Johansson i Channing Tatum es reencarnen en uns moderns Doris Day i Rock Hudson per estimar-se i tirar-se els plats pel cap, en un simpàtic viatge als anys 60 en el que també hi participa Woody Harrelson i que dirigeix Greg Berlanti ('Con amor, Simon').

Dir.: Greg Berlanti (EUA, 2024). 132 min. Estrena: 12 de juliol

6. Nuestro día

És, probablement, un dels cineastes més prolífics del món. El sud-coreà Hong Sang-soo ha portat el seu humanisme a la pantalla en títols com 'En otro país', 'En la playa sola de noche', 'Ahora sí, antes no', o la guanyadora de l'Os d'Or a Berlín 'La mujer que escapó'. I mai falla: les seves cites anuals amb els seus seguidors de vegades es dupliquen. Com passa aquest estiu, en el que estrena 'Nuestro día' però, també, 'In water' (el dia 19). I totes dues, com la major part de la seva obra, es capbussen en la quotidianitat de les relacions humanes, sovint d'històries romàntiques. Minimalista en les formes, sempre inclinat a explorar les fronteres entre realitat i ficció, i amb un sentit de l'humor juganer, Hong Sang-soo proposa a Nuestro día un sensible retrat de dos personatges, un vell poeta i una actriu, sense res en comú més enllà d'un munt d'atzaroses coincidències que els acaben unint. Molt més experimental és 'In water', estrictament destinada als seguidors d'aquest cineasta singular a qui no se li acaba la corda.

Dir.: Hong Sang-soo (Corea del Sud, 2023). 84 min. Estrena: 12 de juliol

Publicitat

7. Bikeriders: La ley del asfalto

L'any 1968, el fotògraf Danny Lyons va publicar el llibre 'The bikeriders', una col·lecció d'instantànies en blanc i negre protagonitzada pels membres del club de motociclistes Chicago Outlaws, individus que vivien en els marges de la societat i a carretera oberta. En aquest volum s'inspira el cineasta Jeff Nichols (autor de films com 'Take shelter' i 'Mud') per construir un relat sobre els Vandals, també motoristes i també ansiosos d'una llibertat que només troben conduint les seves Chopper. En aquells Estats Units de principis dels anys 70, punt d'inflexió i final d'una època, també un adeu a la innocència d'un país traumatitzat per la Guerra del Vietnam i el Watergate, se situa aquest relat que pica l'ull al cinema de Nicholas Ray i Martin Scorsese, i que compta amb un repartiment ple de noms estimulants: Austin Butler ('Elvis'), Jodie Comer (l'assassina de la sèrie 'Killing Eve'), Michael Shannon (actor fetitxe de Jeff Nichols) i Tom Hardy (el Mad Max de 'Fúria a la carretera').

Dir.: Jeff Nichols (EUA, 2023). 116 min. Estrena: 12 de juliol

8. Twisters

El nou estatus de superestrella de Hollywood de Glen Powell, protagonista de 'Hit man' i de 'Cualquiera menos tú', fa un pas més amb aquesta continuació-reboot de la icònica 'Twister' (1996), aquella història de caçadors de tornados amb Helen Hunt i Bill Paxton. Ara es modernitzen les trames i s'afegeix certa conscienciació social respecte del canvi climàtic, per oferir un espectacle de primera, ideal per aquest estiu. Amb Daisy Edgar-Jones (lluminosa a la sèrie 'Normal people') i el Superman David Corenswet, 'Twisters' recupera l'esperit de l'original gràcies, entre altres coses, a la condició de fan del director, Lee Isaac Chung, autor d'aquell 'Minori. Historia de mi familia' que va ser nominat a sis Oscars. Remata l'atractiu de la pel·lícula el fet de comptar amb Steven Spielberg com a productor.

Dir.: Lee Isaac Chung (EUA, 2024). 122 min. Estrena: 17 de juliol

Publicitat

9. Llobàs

León Martínez interpreta un adolescent mut i orfe, que no suporta els espais tancats i que ha patit 'bullying' a l'escola. Ara participa de la vida nòmada amb el seu germà i la seva cunyada, als quals donen vida els sempre magnífics Pol López i Maria Rodríguez Soto. Dalt d'una furgoneta que recorre alguns espais de Catalunya, el jove protagonista amaga un secret que desperta les nits de lluna plena. Vist a sèries com 'L'acadèmia' o 'Paraíso', i fill del també actor Marc Martínez (el mataiaies de la sèrie 'Nit i dia'), León Martínez fa una subtil i acurada feina que el converteix en el gran reclam d'una insòlita pel·lícula que navega entre el realisme social i el cinema fantàstic de licantrops. Tota una raresa signada per Pau Calpe, director de Tros (2021).

Dir.: Pau Calpe (Espanya, 2023). 103 min. Estrena: 19 de juliol

10. Deadpool & Lobezno

Torna el personatge més salvatge i passat de voltes de l'Univers Cinemàtic de Marvel, aquest mercenari bocamoll amb la cara de Ryan Reynolds. I ho fa acompanyat de Lobezno, l'X-Men de les urpes d'adamantium, en el que suposa un altre retorn celebrat, el de Hugh Jackman a un personatge al qual va interpretar en set ocasions, la darrera a la crepuscular 'Logan' (2017). Concebuda com una festa per als fans, 'Deadpool & Lobezno' juga a reproduir les vinyetes de còmic i potencia el sentit de l'humor més cafre per damunt de l'acció, element que va provocar l'èxit de les dues anteriors parts de la franquícia 'Deadpool'. I en aquesta tercera gamberrada s'hi apunten dues cares ben conegudes: Emma Corrin (la Lady Di de 'The Crown') i Matthew Macfadyen (el Tom Wambsgans de 'Succession'). I hi tornarem a veure una vella coneguda de l'univers marvelita, l'Elektra de Jennifer Garner.

Dir.: Shawn Levy (EUA, 2024). 127 min. Estrena: 25 de juliol

Altres plans a Barcelona

 • Què fer

L’estiu ja ha fet flor i, per fi, podreu tornar a passejar pel Port Olímpic, un espai que l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’empresa BSM, ha renovat totalment. Hi trobareu noves places, passejos i terrasses que apropen el mar a la ciutat i que us permetran gaudir al màxim de la vida portuària en un nou entorn que, en aquesta nova etapa, aposta per la nàutica, l’economia blava, la gastronomia i la sostenibilitat. Per celebrar-ho com cal, el Port Olímpic organitza una gran festa ciutadana amb un munt d’activitats i espectacles per a tota la família el 21 de juliol, entre les 10h i les 21h.

Gairebé totes les accions artístiques estaran, d’una manera o altra, lligades amb la temàtica de la nàutica i el mar. Hi haurà concerts d’artistes i bandes de renom, com l’Andrea Motis Singular Quintet o Susana Sheiman, que liderarà un sextet de jazz. Però també us hi trobareu xous per a tots els públics: SalvaMars Cirkus, que mostrarà als més petits en clau teatral la vida al mar; Acid, Sound de Secà, amb una proposta multidisciplinar, que interactuarà amb el públic a base de percussió, teatre, dansa i música, entre ritmes funk i hip-hop; i Peixos Xanquers, uns personatges màgics que partiran del Passeig Marítim per apropar a les famílies cap al Moll de Mestral, on donaran la benvinguda al nou Port Olímpic. A més, durant tota la jornada, els infants, juntament amb les seves famílies, podran participar de tallers i activitats sobre el món del nàutica i el mar en els que podran dissenyar els seus velers, crear peixos i gavines articulades o construir castells de sorra, entre moltes altres propostes. 

A més, també hi haurà una zona amb foodtrucks per refrescar-vos o fer-hi un most mentre gaudiu de totes les propostes que hi ha previstes. Preparats per navegar pel nou Port Olímpic entre ritmes festius? Consulteu la seva programació!

Contingut patrocinat
 • Què fer
 • Festivals

A pocs llocs gaudireu de la música com a Mas Pujol, una masia catalana del segle XIV, aïllada del soroll i enmig d'un entorn encantador a Cabrera de Mar. Segur que trobareu algun artista fet a mida per vosaltres i encara més si sou dels que us agrada la música de tot tipus, perquè a Mas Pujol us tenen preparats sis concerts d'artistes molt diferents!

Serà la setmana del 17 al 21 de juliol, i estan pensats per viure'ls molt intensament: amb aforament de 350 persones, perquè la proximitat entre tots faci impossible no contagiar-se de l'emoció que porta dins cadascú. Des de clàssics com SAU30 (el que queda del grup de SAU rememorant antics 'hits') o Los Diablos, el grup català de música pop, destacat pels èxits i per la durada en tota la història del pop espanyol; fins a joves generacions com Helena Pruna Cortada, amb un 'Tonta contigo', que us faran vibrar els vespres d'estiu. Tampoc us quedareu indiferents amb la imponent veu de Mònica Green i la seva declaració de principis: 'We are all soul'. Si us encanten els mítics, no us podeu perdre el Tribut a Eros Ramazzotti amb Moreno's Ramazzotti i el Tribut a Dire Straits amb Sultans of Swing! Us desfareu amb aquestes melodies que són records d'altres èpoques. 

I com no, no podia faltar un bon festí de begudes i coses per picar, per dinamitzar la festa. Al festival hi haurà un servei de bar amb productes gourmet de proximitat, vins i caves ecològics. I per si no en teniu prou, heu de saber que cada any elaboren una carta de gintònics, mojitos i còctels variats i per a tots els gustos, recomanem tastar-los. Si voleu un vespre d'aïllament, ja teniu destí! L'obertura de portes és cada dia a les 19.30h i hi ha aparcament privat pels assistents. Heu de saber que els concerts començaran al voltant de les 21.00h. Feu-vos amb les vostres entrades i no us perdeu l'encant d'aquestes nits d'estiu!

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Música
 • La Barceloneta

La música us eriça tant la pell que teniu ànsies per conèixer cadascun dels seus plecs? Doncs les Nits d’estiu al Museu d’Història de Catalunya us permetrà gaudir-la i també conèixer-la en profunditat tots els dimecres de juliol a partir del dia 10. L’entrada inclou un concert d’un artista de caixet (Rita Payés, Ferran Palau, Hidrogenesse i Habla de mí en presente) a la llum de les estrelles a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya, al cor del Port de Barcelona i amb unes vistes privilegiades; a més d’una visita guiada prèvia, ‘La banda sonora de la història’, que es duu a terme al llarg i ample de l'exposició permanent ‘La memòria d'un país’. La visita us convidarà a fer un tour per les músiques de diferents èpoques. Una síntesi sobre la història de la música a Catalunya des de l'antiguitat fins a l’època contemporània. Tot un passeig musical sota els estels estiuencs que comença a l’interior del museu i acaba entre copes i melodies a la fresca! Quin dia us agradaria anar? Aquí trobareu tota la informació i la venda d’entrades.Contingut patrocinat
 • Música
 • Sants - Montjuïc

El recinte històric del Poble Espanyol es converteix en un lloc màgic quan la història es troba amb la cultura i l’oci. Si teniu ganes de viure’l en aquesta freqüència, no us podeu perdre les 'Nits en viu', que enguany tornen amb més de 30 concertassos en directe de blues, rock, pop i rumba entre el 31 de juliol i l’1 de setembre.

Els quatre cicles que el Poble Espanyol ofereix aquest estiu per refrescar els vespres barcelonins són Blues On The Rocks (Cocktails & Music), Mahou Rock&Grill, The 90’s Queens’ Nights i Fritanga! (Tapeo i Rumba). Alguns dels convidats? New Old School, una nova banda formada per quatre membres que formen part del món de la música negra amb una llarga experiència a l’esquena o els originals sons de Sergi Estella, ‘One Man Band’, que es crea els seus propis instruments (com una guitarra feta de llaunes). La secció de Mahou i dels 90’s portarà un munt de bandes especialitzades en concerts tributs com d’AC/DC, de Black Sabbath, Queen o, fins i tot, Madonna. El cicle de rumba pujarà a l’escenari a algunes bandes amb els seus propis temes, com Vergüenza Ajena, i d’altres que faran les seves pròpies versions de hits ja coneguts, un d’ells, Piratas Rumbversions amb col·laboracions d’alçada, com amb la Sheila Quero de Maruja Limón.

Els concerts tindran lloc a un espai sorprenent a l’aire lliure, la Carpa, i després podreu sortir a la Village, on hi haurà opcions gastronòmiques de proximitat o còctels refrescants i sessions DJ abans i després de cada banda. Ja podeu aconseguir la vostra entrada!

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Art
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La nit és sempre misteriosa i ens transporta cap al món oníric. Un moment ideal per escoltar històries i posar-se en la pell de les persones que vivien en altres temps, com les que us explicaran a les visites guiades i itineraris exclusius del BORN DE NIT, organitzat per El Born Centre de Cultura i Memòria.
A les 20h, el museu tanca les portes amb la caiguda del sol, el jaciment s’il·lumina i comença la funció: els participants en l’activitat inicien un viatge en el temps cap a la Barcelona del 1700. Cada dia la visita se centra en un tema diferent: dimarts, vivències dels antics habitants del Born ‘Gent del barri: històries humanes del Born’; dimecres, el descobriment del passat a partir de l’arqueologia, ‘Nit d’arqueologia’; dijous, la crònica negra, ‘Crònica negra al Born. Conflicte, violència i justícia al 1700’; i divendres, les bruixes i la seva persecució en època moderna, ‘Bruixes de Barcelona. Dones i persecució en època moderna’. Aquesta última és una novetat d’enguany, que us guiarà per tots aquells indrets on van succeir els processos d’acusació, persecució, condemna i càstig d’aquelles dones.
Aquest esdeveniment és ideal per conèixer tots els cantons del barri de la Ribera, a la vegada que resseguiu totes les petjades històriques de la regió, íntimament lligades al conjunt arqueològic i de l’antic mercat del Born. De fet, els dissabtes també hi ha planificades rutes vàries durant el vespre perquè descobriu algunes de les curiositats de la ciutat de fa 300 anys, com el subministrament d’aigua a la ciutat o la Barcelona en temps de Pesta, descobriu-les totes a la pàgina web! Preparats per a viatjar en el temps?

Contingut patrocinat
 • Art
 • Pedralbes

Sempre que sentiu cants gregorians o melodies sagrades se us posen els pèls de punta? Doncs no us podeu perdre ‘Ressonàncies Sagrades’, vespres musicals al Monestir de Pedralbes al llarg del juliol, un lloc idíl·lic per gaudir de quatre concerts que beuen dels ritus religiosos tradicionals i els presenten de diferents maneres, amb alguns dels instruments antics originals, però també, fins i tot, alguns amb dispositius electrònics per dotar la música d’un caràcter més contemporani. 

El cicle arrenca amb ‘Nun’, del compositor i pianista Carles Viarnès, qui a patir dels modes eclesiàstics gregorians experimenta en la instrumentació i la composició de les seves obres. El segon concert serà amb la formació Intactvs, que explorarà la profunda devoció espiritual de les laudes marianes del segle XIV, en diàleg amb altres composicions musicals del període, al ‘Amor mi fa cantar’. Frames percussions oferirà un concert diferent, en què l’obra ‘Timber’ (l’obra s’anomena igual) del compositor americà Michael Gordon podrà ser escoltada des de diferents punts del claustre. Per aquest concert s’utilitzaran sis simandres, un instrument de percussió de fusta que s’utilitza a les esglésies cristianes ortodoxes des del segle VI. Finalment, ‘Viola de mar’ del trio Carles Blanch, Marc Clos i Miquel Àngel Cordero, recrearà l’univers sonor de les composicions de corda polsada del renaixement. La música religiosa ha estat una força constant en el panorama musical occidental, reflectint la intersecció entre la fe, la cultura i l'expressió artística al llarg dels segles. Us apunteu a gaudir-la mentre cau el sol al Monestir de Pedralbes? Estigueu atents a les dates dels concerts, tots seran els dijous a partir de les 20h.

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Música

El Sea Jazz Estartit 2024 és una oda al gènere en un enclavament que li fa honor: a la vora de la Costa Brava, amb l'espectacular litoral de les Illes Medes de rerefons. Enguany, té planejats 16 concerts i torna carregat amb caps de cartell llegendaris, el saxofonista Charles Lloyd, el pianista Chucho Valdés, el trompetista i pianista Arturo Sandoval, i d'altres molt destacats dins de l'univers jazzístic, com el superquintet Artemis o la saxofonista Lakecia Benjamín. Altres novetats? El canvi de nom per ressaltar la seva identitat marítima, l’ampliació del festival, que passa de 4 a 5 dies amb tots els concerts front al mar, i un espai de creació per a joves emergents del jazz que desembocarà en varis concerts gratuïts per al públic (el 24 de juliol). Les propostes també s’obren a la fusió amb altres estils, com amb un concert singular en el qual la pianista catalana Elisabet Raspall i l’intèrpret de castanyoles i ballarina Belén Cabanes presentaran el seu treball conjunt Jazztanyoles; una festa de fusió i diversitat amb el grup femení Las Karamba, oferint una barreja de sons que fusiona música de diverses procedències; o el grup de Chucho Valdés & Arturo Sandoval Reunion Band en un homenatge al llegat del jazz afrocubà. Si voleu saber més, consulteu la programació amb tots els concerts.

Com cada any, no faltarà una acurada zona de restauració amb barra de bar i ‘food trucks’ i una terrassa de cara al Mediterrani amb una de les vistes més boniques de les Illes Medes. Per vibrar al so del jazz davant del mar!

Contingut patrocinat
 • Dreta de l'Eixample

Atenció estetes… si l’hedonisme també és la vostra màxima, Guitar&Wine serà el vostre nou afterwork preferit a mitja setmana. Us imagineu escoltar flamenc en viu mentre el paladar se us desfà amb un vi i aperitiu deliciosos entre vibracions elegants? Una experiència d’alta gamma que tindrà lloc cada dimecres a les 19h des del maig i fins al juliol a la terrassa del restaurant Sintoniaun oasi al mig del barri de l'Eixample. Unes llums càlides us portaran fins a aquest jardí màgic, on els músics tocaran a ritme de guitarra i flamenc versions actuals i 'hits' mítics. Us hi esperarà una selecció curada de vins i escumosos procedents de diferents Denominacions d'Origen, cadascun cuidadosament seleccionat, aparellat amb algún platet que elaborarà el restaurant a càrrec de l’aragonès Pablo Tomás, que ha passat per alguns dels millors restaurants de la Península (elBulli, Arzak, Drolma).

Quines creacions podreu tastar? El restaurant elabora aperitius com la interpretació del xef de la Gilda de bacallà, piparra i ceba vermella o l'ostra amb llet de tigre de trufa de la passió i ous de peix. El lloc convida a quedar-se després d’una tarda de sons; si decidiu sopar al Sintonia, us hi espera un àpat de luxe en un establiment especialitzat en la brasa i els guisats a foc lent, amb una cuina de tradició renovada, nascuda de la selecció del millor producte. Preparats per aquesta experiència sensorial?

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Art
 • Pedralbes

Fins ara, era costum pagar una entrada assequible per visitar el complex del Monestir de Pedralbes - i a vegades, apuntar-se a alguna activitat per connectar millor amb l'espai-: l'església, el claustre i les sales annexes i exposicions. Diners ben invertits, perquè el Monestir de Pedralbes és una relíquia molt ben conservada que va ser fundada per la reina Elisenda de Montcada l'any 1327, amb el suport del seu espòs, el rei Jaume II. No fa gaire, fins i tot, van rehabilitar l'hort medieval per apropar-lo a la ciutadania amb rutes molt entretingudes. A l'estiu, però, podreu entrar al claustre de franc! I és que el monestir té la voluntat de difondre el patrimoni i mostrar-vos una de les joies gòtiques més grans del món que, si encara no l'heu visitat, aquesta és la vostra. Obriran les portes les tardes de dimarts i divendres d'estiu, des del dimarts 4 de juny al divendres 13 de setembre (des de les 18 h i fins a les 21 h) i les altres instal·lacions del complex romandran tancades.

Per què és tan especial aquest claustre? Seguint els corrents espirituals de l'època, el monestir del 1327 va passar a ser habitat des d'un inici per monges clarisses, la branca femenina de l'orde de Sant Francesc, que hi van residir de manera pràcticament ininterrompuda fins a l'any 1983. L'edifici constitueix un dels millors models del gòtic català, tant per l'església com pel claustre de tres plantes, un dels exemples més espaiosos i harmònics d'aquest estil. I al claustre tindreu l'oportunitat de visitar el sepulcre de la reina Elisenda, que es mostra com a vídua i penitent (en té un altre que dona a l'església, que ofereix l'altra cara de la reina: amb la seva imatge vestida com a sobirana). També, dins el monestir, i al voltant del claustre, s'hi pot veure un seguit de cel·les de dia, on les religioses es retiraven per al seu recolliment personal. A punt per gaudir de l'Hora Màgica al Monestir de Pedralbes?

Contingut patrocinat
 • Art
 • Barcelona

Sabíeu que és possible ‘arrencar la pell’ de grans objectes: les seves parets, terres, sostres i façanes? Patricia Gómez i María Jesús González, artistes valencianes amb la voluntat de rescatar la memòria d’espais en processos de desaparició o abandó, han desenvolupat una tècnica a la qual anomenen ‘estampació per arrencada’, que barreja tècniques d’estampació i conservació, per tal d’arrencar ‘la pell’ de grans superfícies murals i traslladar-la a un suport de tela.

Això mateix han fet amb 10 habitatges abandonats del barri del Cabanyal de València, que es va veure afectat per un agressiu pla de reordenació urbana, i que han quedat immortalitzats en una tela de 340 m i 314 kg. La podreu veure a l’exposició ‘Arxiu Cabanyal. A la memòria del lloc’ del 18 de maig al 6 d’octubre del 2024, Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani, a cura de Joana Hurtado Matheu. El singular sistema d’arxiu físic i documental de Gómez i González es basa, també, en la investigació del context, l’anàlisi dels espais i el seu registre fotogràfic i audiovisual; una concentració de materials que també tindreu l’oportunitat de veure a la mostra. Una exposició que, d’alguna manera, narra tot el que dirien les parets si poguessin parlar. Per escoltar-les, adquiriu les entrades aquí.

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Museus i institucions

El Disseny Hub Barcelona estrena un nou bar. No és un bar qualsevol: són les restes d’un antic bar que Martí Guixé va idear i imprimir íntegrament amb tecnologia 3D, durant gairebé 5 anys en un local del carrer Entença de Barcelona, i que va tancar a conseqüència del confinament.

Comissariat per Teresa Bastardes, cap de col·leccions del Museu del Disseny - DHub, ‘l'Ex-Designer Project Bar’ també mostra el procés de producció del bar (2015 - 2020), que estava obert al públic a la vegada que s’estava muntant, tota una acció performativa que va més enllà de la mera construcció. A banda, la instal·lació mostra com es va desmuntar l'establiment, i, sens dubte, les peces originals produïdes per al bar com rajoles, vaixella, gots, estris o mobiliari (tot en impressió 3D!).

"El fet de portar l'Ex-Designer Bar a un museu el converteix en un objecte, en una ruïna i un jaciment arqueològic del futur", reflexiona l’autor de l’obra. Un objecte exempt que obre interrogants al voltant de la democratització de la producció industrial i el rol de l'artesà, ja que gràcies a la tecnologia de la impressió 3D es culmina el somni de l'autosuficiència de la producció local, desvinculada dels grans sistemes de fabricació global. Guixé, iniciador del ‘food design’, és un dels dissenyadors barcelonins amb una trajectòria internacional més extensa i aquesta és la seva primera exposició individual en un museu a Barcelona. Us deixareu caure pel bar de Guixé al DHub?

Contingut patrocinat
 • Art

Alguna vegada heu deixat de fer una fotografia o vídeo d’un moment molt especial i us n’heu penedit? Ara podreu rescatar-lo abans que caigui en l’oblit gràcies a l'Oficina Ciutadana de Memòries Sintètiques al Disseny Hub Barcelona (DHub), un espai al servei de la ciutadania disponible del 17 de maig i fins al 29 de setembre per reconstruir i recuperar visualment totes aquelles memòries que no van ser mai enregistrades. D’aquesta manera, es va creant un àlbum visual de memòries reconstruïdes amb IA que ajudin les generacions futures a entendre i preservar la història del seu passat. 

La repesca del passat per transformar-la en un material tangible té dues fases. Primer, us faran una entrevista on haureu d’explicar amb detall tot el que recordeu de l’escena que voleu que quedi inmortalitzada. Paral·lelament, es generen les imatges amb intel·ligència artificial a partir del testimoni personal i us les entregaran al final de la sessió. I si voleu, la vostra fotografia podrà formar part de l’exposició col·lectiva de l’Oficina amb els records generats durant els tres mesos en què estarà funcionant el projecte. 

El projecte està impulsat per l’estudi creatiu Domestic Data Streamers amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona. Preparats per viatjar al passat?

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Música

El festival musical del Pallars per excel·lència torna un any més a Lo Quiosc, un espai natural impressionant que es converteix en escenari privilegiat, als peus dels Pirineus i a la riba del pantà de Sant Antoni. Durant quatre dies, del 18 al 21 de juliol, concentrarà una selecció d'artistes actuals que ho estan petant, com ara The Tyets, Guillem Gisbert, Els Catarres, Antònia Font o Figa Flawas. Quatre dies que prometen ser una experiència musical fascinant. 

I és que aquí radiquen, precisament, les dues singularitats d'aquest festival, que es fusionen a la perfecció. D'una banda, la trobada entre una natura bellíssima i verge –entre el pantà i el verd dels boscos. I, de l'altra, bona música de tall pop rock.Si el lloc ja és màgic de per sí, durant els quatre dies trobareu tot allò que necessiteu per gaudir encara més de la vida, com un racó gastronòmic per assaborir l'experiència amb tots els sentits. 

Us sumeu a les vibracions pop rock alternatives envoltats d'un entorn paradisíac? Aquí podeu comprar les entrades.

Contingut patrocinat
 • Música
 • Festival de música

Imagineu-vos una ciutat idíl·lica vorejada pel mar, on es menja de meravella i, a més, s'escolta en directe la millor música del moment. Aquest lloc existeix, i no cal anar gaire lluny per poder-lo gaudir. El trobareu a Sant Sebastià, durant el festival Jazzaldia, el festival de Jazz de Sant Sebastià, que aquest any se celebra del 23 al 28 de juliol en una 59a edició carregada de blues, música urbana, rock, indie, tecno i pop. 

Aquest any, el festival agrupa veus llegendàries com la dels canadencs Diana Krall i Rufus Wainwright, la històrica compositora brasilera Marisa Monte, la catalana Silvia Pérez Cruz, l'icònic Gregory Porter o la coreana Youn Sun Nah; són alguns dels noms els directes dels quals podreu gaudir en els concerts de pagament programats a la plaça de la Trinitat, l'auditori del Kursaal, el Museu San Telmo i el teatre Victoria Eugenia. Destaquen també els dos cicles dedicats al Jazz contemporani al voltant del saxofonista John Zorn i el baixista William Parker, a qui poques vegades s'ha vist a Europa. Més concerts molt esperats són el del pianista Brad Mehldau en quartet amb el saxofonista Chris Potter, el baixista John Pattituci i el bateria Johnathan Blake, o els dels pianistes Marta Sanchez, Marco Mezquida i Júlio Resende.

Per la seva banda, la programació de l'escenari Keler Gunea a l'encantadora platja de Zurriola, inclou ni més ni menys que vuit concerts d'accés lliure que tindran lloc del 24 al 27 de gener, amb actuacions de la cantant guipuscoana Izaro, les recents guanyadores del Grammy a Millor Àlbum de Blues Contemporani Larkin Poe, els grups bascos Merina Gris i Shinova, les representants del nou pop africà Les Amazones d'Afrique, transgressors i importants grups pamplonesos com El Columpio Asesino i Chill Mafia i els americans North Mississippi Allstars, a mig camí entre el blues i el rock del sud. 

Les terrasses del Kursaal tenen confirmats quatre concerts gratuïts més el 24 de juliol a càrrec dels japonesos BIGYUKI i Tomoaki Baba, el pianista polonès Marcin Masecki, la saxofonista americana Lakecia Benjamin; el trompetista Eddie Henderson en quintet amb el trombonista Steve Davis, i, finalment, l'artista mexicana Carolina Katum. Encara falten per anunciar una trentena de concerts gratuïts que completaran l'oferta total al voltant de 80 concerts en aquest 59è Festival de Jazz de Sant Sebastià.  

Aquest any, a més, el festival celebrarà 5 concerts al museu Chillida Leku per commemorar els 100 anys de naixement de l'influent artista basc Eduardo Chillida. Allà podreu veure directes del pianista i compositor donostiarra Iñaki Salvador, la gran contrabaixista i compositora italiana Federica Michisanti, el grup de saxofonistes MAC Saxophone Quartet liderat per Rosario Giuliani, sense oblidar Noa & The Helldrinkers i Carole Alston. 

Recordeu: del 23 al 28 de juliol teniu una cita musical ineludible amb el Festival de Jazz de Sant Sebastià. Podeu accedir al programa complet del Jazzaldia, adquirir les entrades o abonaments seguint aquest enllaç o de manera presencial a taquilla.

Contingut patrocinat
Publicitat

'El clan de hierro', de Sean Durkin, explica la increïble història dels germans Von Erich, que van fer història al món de la lluita lliure professional a principis dels 80. Entrenats pel seu propi pare, els va instruir amb un lema molt clar: cal ser fort per protegir la família. Lluitar es converteix, doncs, en un requisit perquè l'amor perduri i no es trenqui. I a la pel·lícula descobrireu com aquesta màxima recorre els universos d'aquests quatre germans que, entre tragèdies i triomfs, es van enfrontant als diferents reptes que la vida els ofereix dins i fora del ring. Una pel·lícula plena d'emocions que ha aconseguit un gran èxit de taquilla als Estats Units i crítiques enlluernadores, amb una de les millors interpretacions de Zac Efron al paper protagonista acompanyat de l'actor de moda, Jeremy Allen White ('The Bear'). Tots dos han transformat els seus cossos per a la pel·lícula, fins aconseguir el físic propi de les estrelles de la lluita. La resta del repartiment és espectacular, amb Harris Dickinson ('El triangle de la tristesa') i Lily James ('Baby Driver'). Preparats per al combat?

 • Què fer
 • Exposicions
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

‘Per què la guerra?’ és la pregunta que es van fer Sigmund Freud i Albert Einstein l’any 1932, i alhora és una pregunta que no ens queda gens lluny a dia d'avui. A vegades, però, és difícil obtenir resposta. Aquesta exposició, organitzada per El Born Centre de Cultura i Memòria i el Memorial Democràtic, convida a reflexionar sobre els conflictes armats i les ferides que deixen en les persones, els llocs i els paisatges, a través d’un recull d’obres d’artistes contemporanis. 
Entre tot el mar d’incerteses que representa una guerra, ‘Per què la guerra?’ pretén reflexionar sobre la seva omnipresència en el món actual i el lligam que té amb l’economia i la política que marquen l’ordre mundial. A més, la guerra deteriora la democràcia i la justícia, nodreix estructures com el patriarcat i obre escenaris devastants com les crisis humanitàries. De tots aquests aspectes en podreu reflexionar amb obres d’artistes internacionals com Francesc Abad, Isabel Banal, Juan Manuel Echavarría, Rula Halawani, Shirin Neshat i Francesc Torres, entre altres. 
La mostra ja està oberta al públic i la podeu veure a la Sala Casanova de l’antic Mercat del Born fins el 29 de setembre. 
I si us agrada, trobareu més programació cultural relacionada, com un club de lectura sobre la guerra civil, un seminari i una conferència de l’artista Alfredo Jaar o un cicle de xerrades en què experts d’història contemporània reflexionaran sobre l’existència de la guerra a dia d’avui. Si teniu ganes d’indagar en pensaments i espais sobre l’existència de la guerra, ja podeu fer-vos amb les entrades!

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Comèdia
 • Sant Martí

Si sou amants de la comèdia, els monòlegs i el riure sense frens, no us podeu perdre la novena edició dels monòlegs de Casino Barcelona Comedy. El Casino de la Ciutat Comtal ha convidat tretze dels millors monologuistes del país per fer-nos riure pels descosits a la sala Cotton Club. Cada dijous, des del 15 de febrer fins al 21 de novembre, a partir de les 21h, podreu gaudir dels còmics més reconeguts a nivell nacional, com Daniel Fez, Dario Orsi o Calladitas esteu més guapes.
Se us acut millor nom que Patricia Espejo per obrir l'edició el proper 15 de febrer? A nosaltres no! A més, també passaran per l'escenari noms que han triomfat en teatres i programes com el Club de la Comèdia o Paramount Comedy, com ara Andreu Casanova, Santi Rodríguez, Adri Romero, David Amor, Txabi Franquesa, David Fernández, Alex O'Dogherty, Fran Pati i Charlie Pee. Un repertori per flipar, oi? A més, els tindreu ben a prop, perquè tots els espectacles tindran aforament reduït a 250 persones, un petit comitè privilegiat! Per això, si no us voleu perdre l'oportunitat d'estar molt a prop dels vostres còmics preferits, ja podeu córrer a comprar les entrades, amb preus a partir dels 12€. I ja us avancem el darrer secret: qui compri les entrades, podrà gaudir, el mateix dia de l'actuació, d'un 10% de descompte per sopar als restaurants Bet Bar o La Vinoteca, a l'interior de Casino Barcelona. Aprofiteu l'oportunitat!

Contingut patrocinat
 • Art

Un dels efectes que més busquem quan contemplem alguna obra d’art és que ens travessi l’ànima com una fletxa. Que ens bategui el cor o el cervell a mil! Aquesta és una de les intencions principals de ‘Temporals’, un cicle d’exposicions organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona que té l’objectiu de crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. 

Us faran qüestionar interrogants tant necessaris com el futur de la humanitat, les obres en creació comunitària o experimentar com l’obra també és creada pel públic i evoluciona en funció de la seva mirada. I, a més de la peça expositiva, hi haurà un seguit d’activitats i experiències on la participació de col·lectius, entitats i ciutadania és imprescindible.

Hi trobareu set exposicions repartides per 12 Centres Cívics de la ciutat. ‘De pedra’ és una instal·lació visual amb una base d’imatges d’arxiu que muta en presència de cada visitant, que imita el procés de construcció dels records. ‘El cielo las estrellas’ us convidarà a relacionar el que és tangible amb el que és intangible i el cos amb l’esperit des de l’art. 'El Dissens' parteix d’una pràctica assembleària amb estudiants que va donar com a resultat un guió per a una obra audiovisual. 'Orientar-se en la foscor més absoluta' presenta de forma audiovisual la paradoxal situació resultant d'un hipotètic col·lapse mediambiental: les solucions des de la tecnologia són, en part, les que amenacen la sostenibilitat de la Terra. A 'The Opposite Sea' es convida a qüestionar la mirada que es té del mar Mediterrani que pot ser sinònim de contemplació, llibertat, però també de lloc de fronteres i conflicte. La proposta audiovisual i performativa 'Vinader: un viaje interplanetario' convida a obrir-se al desconegut per explorar el present a través de la imaginació, inspirat en les muntanyes de Montserrat. I, finalment, 'Fem festa – més enllà de la tradició': una obra compartida que qüestiona el sentit de les celebracions i actes similars.

Us apunteu a gaudir de totes aquestes obres experiencials? Consulteu la programació i localitzacions al seu web!

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Què fer

Heu tingut l’oportunitat de gaudir dels bruch icònics de l’Hotel Intercontinental Barcelona? Si sou dels que el bon menjar us fa embogir i saliveu només de sentir els noms dels plats, preneu atenció, perquè ja tenen disponibles totes les dates dels brunch de diumenges del 2024! I és que aquest 2024 podreu gaudir de fins a 13 diumenges: el 21 de gener, el 4 i 18 de febrer, el 10 i 24 de març, el 7 i 21 d’abril, el 5 i 19 de maig, el 9 i 23 de juny i el 7 i 21 de juliol. No teniu excusa per perdre-us un diumenge d’hotel de 5 estrelles!
I és que aquest brunch que ofereix el restaurant de l’hotel, Arrel, té gastronomia de tots colors, estacions fredes, calentes, 'showcooking' i uns postres per llepar-vos els dits! Trobareu un buffet espectacular ple de productes del territori i de temporada, de manera que el menú pot variar segons l’època de l’any. De moment, us fem un tastet del que podreu tastar… Se us farà la boca aigua: us sorprendran amb pernil ibèric, formatges locals, encurtits, steak tartar de vedella, ostres del Delta amb guarnicions, croissants de tots els gustos, plum cakes, puddings i cookies artesanes, melmelades de km0 i el que no pot faltar, fruita fresca! Pels calents, també podeu començar a preparar el paladar, perquè no us quedareu amb gana, podeu escollir entre tota la seva elaboració d’ous (benedictins, amb llamàntol i caviar, o truita amb ostres del Delta), i també carn com bacon i dumplings de pollastre al curry, de porc i vegans! I un dels plats forts és el showcooking, no us decebrà, veureu cuinar risotto mantecat en una roda de 20kg de parmesà, gigot de vedella, llobarro salvatge a la sal i ‘chicken and waffles’. Els trossets de cel que us deixaran bocabadats seran els dolços, amb un Atelier, selecció de pastissos, xurros, macarons o les maduixes amb nata i ‘torrijas’ caramelitzades. Per acompanyar-ho amb un glop, tindreu tant sucs com cafè, te i infusions, i també una selecció de vins i escumosos. A punt per fer un regal al vostre paladar? Podeu reservar des d’ara mateix al web per 75 € per persona. Asseieu-vos i gaudiu de cada mos!

Contingut patrocinat
 • Música
 • La Barceloneta

La música us eriça tant la pell que teniu ànsies per conèixer cadascun dels seus plecs? Doncs les Nits d’estiu al Museu d’Història de Catalunya us permetrà gaudir-la i també conèixer-la en profunditat tots els dimecres de juliol a partir del dia 10. L’entrada inclou un concert d’un artista de caixet (Rita Payés, Ferran Palau, Hidrogenesse i Habla de mí en presente) a la llum de les estrelles a la terrassa del Museu d’Història de Catalunya, al cor del Port de Barcelona i amb unes vistes privilegiades; a més d’una visita guiada prèvia, ‘La banda sonora de la història’, que es duu a terme al llarg i ample de l'exposició permanent ‘La memòria d'un país’. La visita us convidarà a fer un tour per les músiques de diferents èpoques. Una síntesi sobre la història de la música a Catalunya des de l'antiguitat fins a l’època contemporània. Tot un passeig musical sota els estels estiuencs que comença a l’interior del museu i acaba entre copes i melodies a la fresca! Quin dia us agradaria anar? Aquí trobareu tota la informació i la venda d’entrades.Contingut patrocinat
Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat