Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Concert de Reis Joguina Solidària
Foto: Dani CantóConcert de Reis Joguina Solidària

Les millors coses per fer a Barcelona al gener

Els millors plans culturals per fer el primer mes de l'any

Publicitat

El gener és un mes màgic i en aquesta ocasió, sembla que una mica més. Tenim tots els nostres desitjos i esperances posades en el 2024: aquest any passaran una pila de coses interessants a Barcelona. De moment, en aquest primer mes del nou any tenim obres de teatre i dansa, concerts de pop, música clàssica, mercats i exposicions, si res altera els plans. Un munt de propostes culturals per fer a Barcelona durant aquests dies de fred.

Sense diners després de les festes? No pateixis: tots aquests plans a Barcelona són gratis

Activitats i fires a la ciutat

 • Què fer
 • Ciutat

És segurament el mag (de ficció) més famós del món. Harry Potter, 26 anys després d'aparèixer per primera vegada en una novel·la, continua arrossegant masses, en aquest cas amb una exposició interactiva i immersiva anomenada 'Harry potterThe exhibition', la més completa que s'ha fet mai sobre el món màgic de l'heroi de J.K. Rowling.

Més d'un milió i mig de persones ja han visitat la mostra immersiva que ha passat per ciutats com Nova York i a París, i ara també ho fa per Barcelona, al Port Vell, on estarà fins al 7 d'abril. Ja podeu comprar les entrades a través de la seva pàgina web a partir de 19 €, tot i que, si sou autèntics fans del mag, també existeix l'entrada VIP per 59 €, que inclou l'accés a la mostra a qualsevol hora del dia i algunes sorpreses.

 • Què fer
 • Ciutat

L'Ideal, Centre d'Arts Digitals acull l'exposició més visitada de l'Estat: ja són més de 300.000 persones que no han volgut perdre's aquest viatge al passat. 'Tutankamon' és una exposició immersiva que viatja 3.400 anys enrere a través de la tecnologia més innovadora amb sales interactives i de realitat virtual repartides en una superfície de més de 2.000 metres quadrats. L'espai es pot visitar cada dia de la setmana d'11 h a 20 h, excepte els dimarts. Una experiència cultural única que ja podeu afegir a les millors exposicions de la ciutat.

L'experiència mostra als visitants els temples, els tresors i altres secrets de l'antic Egipte, amb el Faraó Nen com a guia. Durant el recorregut, explica els diferents enigmes de l'antiga civilització egípcia, i també es pot accedir al descobriment arqueològic més gran de la història: la tomba de Tutankamon, una nova experiència creada per l'estrena del nou espai Metavers a l'Ideal de Barcelona. Les avançades arts digitals de l'exposició han fet que 'Tutankamon, l'exposició immersiva' s'emportés dos guardons d'or i un de plata als Telly Awards, que han reconegut la complexitat digital del projecte.

Publicitat
 • Cine

L'onzena edició de Pantalla Barcelona apropa als barris el cinema, posant una mirada crítica que, sens dubte, us farà reflexionar. Amb el títol de 'Famílies i maternitats', la cartellera de tardor posa el focus en les tipologies familiars i la maternitat, i en si la societat sap acollir els nous models de família que conviuen amb les estructures més tradicionals.

A banda dels films que es projectaran a dotze Centres Cívics de Barcelona, la programació inclou activitats complementàries obertes i gratuïtes, com xerrades de la mà de professionals del sector, tallers, i monogràfics.

Contingut patrocinat

Art

 • Art
 • Sants - Montjuïc

De què va? El cinquantè aniversari de la mort de Pablo Picasso i el quarantè aniversari de la de Joan Miró coincideixen aquest 2024 i, per això, els museus de referència d’aquests artistes a Barcelona han preparat una exposició conjunta. La mostra explora, a través de més de 300 obres (algunes de les quals no s’han vist mai a Barcelona), la relació d’amistat entre Miró i Picasso, dos creadors que van triar Barcelona per deixar-hi una part important del seu llegat.

Per què hi heu d'anar? Per fer un homenatge a aquests dos artistes inigualables, que van capgirar la història de les avantguardes i de l’art, també van intercanviar idees entre ells. 

 

 • Art
 • Dreta de l'Eixample

De què va? Comença l’Any Tàpies, que celebra el centenari del naixement de l'artista, i la Fundació ofereix aquesta exposició sobre l'impacte dels artistes japonesos i la cultura oriental en el pensament i l'obra de l'artista.

Per què hi heu d'anar? Una tria d'obres entre les quals hi ha pintures, ceràmiques i dibuixos, mostren com Tàpies va integrar al seu llenguatge, i a la tradició occidental que li era pròpia, moltes de les actituds, imatges i tècniques que aquests artistes utilitzaven.

 

Publicitat
 • Art
 • El Gòtic

De què va? En aquesta exposició, la comissària Victoria Cirlot ha seleccionat escultures del segle XII al XVI provinents de les col·leccions del Museu Frederic Marès per fer-les dialogar amb obres d’art contemporànies.

Per què hi heu d'anar? Per veure com l'art ha plasmat totes les emocions i expressions facials que hi ha en el trànsit de la tristesa a l’alegria, amb obres d'artistes contemporanis com Antoni Tàpies, Lucio Fontana, Javier Riera i Bill Viola. 

 • Art

De què va? Les obres de Joan Brossa dialoguen amb la llum en aquesta exposició de la Galeria Santa&Cole.

Per què hi heu d'anar? Comissariada i dissenyada pel mestre de la llum Antoni Arola, la mostra configura una experiència expositiva que intensifica la lírica de les obres de Brossa. 

Publicitat
 • Art
 • Sants - Montjuïc

De què va? Amb aquesta instal·lació, Alba Mayol vol provocar una sensació de complicitat i estranyesa de memòria tradicional i també d'imaginació i utopia. Els diversos formats que presenta -escultura, peces murals i dibuix, entre altres-, habiten i existeixen en l'espai sense intenció d'ocupar-lo i junts formen un cos unitari. 

Per què hi heu d'anar? Per passejar enter les peces d'aquesta artista italo-catalana en una exposició on els contrastos i els llindars es desdibuixen en constant fluïdesa.

 • Art
 • Sant Antoni

De què va? La galeria Chiquita Room enceta l’any amb aquesta exposició coral que gira al voltant d’una cosa que tant ens manca: l’atenció en el moment present.

Per què hi heu d'anar? Per gaudir dels treballs d'artistes com Sara Agudo Millán, Mari Chordà, Massimiliano Moro, Xavi Rodríguez Martín, Mar Serinyà Gou, Mercè Soler i Xana Sousa, que comparteixen el rebuig d’una fugida cap al passat o el futur i se centren en les sensacions corporals i mentals de l’ara i l’aquí. 
Publicitat
 • Art
 • El Parc i la Llacuna del Poblenou

De què va? Una exposició d'art lumínic que reuneix tres projectes de l’estudi londinenc United Visual Artists (UVA), creat per l’artista Matt Clark. 

Per què hi heu d'anar? Per gaudir de tres instal·lacions que juguen amb el so, la llum i el moviment per explorar l'harmonia còsmica, la materialitat de la llum i el volum de dades que consumim en l’era de la informació. 

 • Art
 • Fotografia

De què va? El Centre LGTBI de Barcelona, en col·laboració amb el Casal Lambda, acull l’exposició fotogràfica “Un petó teu”, comissariada per Peter Toro, productor i director audiovisual.

Per què hi heu d'anar? La mostra posa en evidència amb una expressió visual potent com el petó dissident ha estat relegat a un segon pla durant els darrers quaranta anys. Toro en fa ressò amb aquesta recerca que inclou més de 100 fotografies d’arxiu que mostren el petó com a forma de protesta i expressió de la identitat i la resistència, en una forma de desafiar les normes socials.

Publicitat
 • Art
 • El Raval

De què va? La torre del MACBA estarà ocupada, durant 108 dies, per 108 persones diferents. Aquesta és la proposta de l'artista algeriana Lydia Ourahmane, que vol convertir la torre en una mena de 'speaker corner' que els concedeix la veu de manera temporal o bé en un aparador on exposar les seves vivències. 

Per què hi heu d'anar? Perquè cada vegada que visiteu el MACBA, trobareu a la torre algú diferent, actuant-hi o treballant-hi, com si fos un espai més de la nostra ciutat. 

 

 

 • Art

De què va? Aquesta mostra, comissariada per Anna Llopis, vol centrar-se en la fascinació que encara avui provoca la figura de Joan Brossa per donar veu al poeta a través de la seva obra.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer com Brossa va posar les possibilitats del llenguatge visual i plàstic al servei de la poesia tot conreant la prosa poètica, la poesia escènica, la poesia visual, el poema objecte o la poesia literària, a través d’una seixantena d’obres. 

Publicitat
 • Art

De què va? Hi ha pedres a terra i pedres als museus. Algunes serveixen per fer edificis, d’altres passen mitja vida dins d’una vitrina per poder ser observades. Què diferencia una pedra irrellevant d’una obra d’art? Qui ho decideix? Aquestes preguntes són el punt de partida de les creacions d’Irena Visa, guanyadora de la convocatòria oberta PostBrossa 2023-24 amb una investigació dels processos que legitimen l’arqueologia i l’art contemporani. 

Per què hi heu d'anar? L’exposició és una instal·lació composta per 120 pedres trobades que reposen sobre 120 peanyes de pi fetes expressament per a elles, seguint el seu contorn. L’artista es pregunta què passaria si a la cartel·la s’anunciés que l’objecte observat no és res, o si aquestes pedres no anessin acompanyades de cap peanya o vitrina en l’àmbit museístic. També les consideraríem art?

 • Art
 • Fotografia

De què va? Foto Colectania exposa prop de 160 obres escollides d’entre les més de 3000 que hi ha en la seva col·lecció en aquesta exposició comissariada per Carles Guerra. La mostra permet endinsar-se en la col·lecció privada amb la representació la fotografia que es va fer durant la segona meitat del segle XX a la península Ibèrica.

Per què hi heu d'anar? A través de les fotografies escollides -ja siguin imatges úniques que han esdevingut icones, o seqüències fotogràfiques- presenciareu un doble procés de modernització: el del mitjà fotogràfic i el de les societats del sud d'Europa. 

 

Publicitat
 • Art
 • Sant Andreu

De què va? Rossella Biscotti és una artista visual italiana coneguda per les seves instal·lacions, 'performances' i vídeo. La seva exposició a la Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani, que combina cinema, so, escultura i 'performance', aprofundeix en la història material i afectiva dels espais que habitem.

Per què hi heu d'anar? Per qüestionar les narratives de poder i desgranar el discurs relacional entre allò humà i allò no humà, a través de la contemplació de dues grans instal·lacions: 'The City', una projecció multipantalla sobre una ciutat neolítica, i 'The Journey', una obra sonora sobre el Mediterrani (que també va ser part del reconegut Kunstenfestivaldesarts de Brussel·les). 

Contingut patrocinat
 • Art
 • Dreta de l'Eixample

De què va? La nova mostra de la Fundació Antoni Tàpies recupera l'interès de l'artista per la ciència, la filosofia i la seva relació amb l'art. 

Per què hi heu d'anar? Per reflexionar sobre tots els vessants creatius de la humanitat tot observant obres d'art de Daniel Bejar, Jorge Carrión, Agathe Casals, Lúa Coderch, Violeta Mayoral, Mariona Moncunill, Tanit Plana, Nimesh Ramesh Chahare, Irene Solà, Irena Visa, Ian Waelder, John Baldessari i Antoni Tàpies.

Publicitat
 • Art
 • El Raval

¿De què va? Daniel Steegmann Mangrané és un artista català establert a Rio de Janeiro. Les seves escultures, instal·lacions i creacions de realitat augmentada ens parlen de les urgències ecològiques del nostre món, des d'una visió holística on no hi ha distinció entre els humans i el seu entorn. 

¿Per què hi heu d'anar? Per entendre per què la selva tropical no és només un lloc, sinó un ésser viu que encarna les complexitats i el delicat equilibri del món contemporani.

 • Art

De què va? Una història que no acaba mai ni comença mai. Aquesta és la premissa de l’assaig fílmic de Mar Reykjavik que s’exposa a la Fundació Joan Brossa en una exposició titulada ‘Principi, principi, principi’.

Per què hi heu d'anar? Per veure set pel·lícules de 3 minuts de durada en suspensió que trenquen la seqüencialitat narrativa del relat per explicar una història que no acaba ni comença mai.

 

Publicitat
 • Art
 • La Font de la Guatlla

De què va? De la història d’amor entre el cinema i l’espionatge! Un recorregut entre els elements d’attrezzo i la tecnologia que usen els espies, des de Mata Hari fins a Carrie Mathison o Malotru, passant per James Bond i Edward Snowden.

Per què hi heu d'anar? És una mostra ideal pels amants del cinema d’espies, que podran passejar entre prop de 300 peces entre dispositius electrònics i vestuari de cinema, artefactes històrics, documents d’arxiu, fotografies, dibuixos, pintures, cartells, instal·lacions artístiques i fragments de pel·lícules. 

 • Art

De què va? Un recorregut per cinquanta anys de treball d'aquest singular artista rus, a través de 7 seccions que presenten els principals temes que van inspirar la seva creació i la seva vida: Orígens, Món Sagrat, Èxode, Color, París, Faules i Amor.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer l'amor a la seva terra natal, la seva fe jueva i les conseqüències de l'antisemitisme, l'impacte de la guerra i l'exili, la creació d'un llenguatge propi de llum i color i el París de les avantguardes artístiques. 

Publicitat
 • Art
 • El Raval

De què va? Tots hem jugat amb el ChatGPT i ens hem fet preguntes sobre la intel·ligència artificial. Ara, el CCCB dedica una mostra sobre la seva història, el seu funcionament, les seves possibilitats i els reptes a què ens aboca.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir els riscos de l'IA, però també les innovacions científiques i artístiques que ens pot portar a través d’instal·lacions artístiques interactives, una cronologia amb fites clau, obres fetes amb IA, testimonis d’experts i peces de nova creació. A més, això podràs olorar les flors d’un arbre extingit al segle passat o posar veu a una composició musical creada amb intel·ligència artificial.

Teatre i dansa

 • 4 de 5 estrelles
 • Teatre
 • Fort Pienc
 • Crítica de Time Out

L'honestedat és un tret molt poc valorat en el teatre contemporani. I mentre vivim l'allau d'obres centrades en el jo i els muntatges personals de clàssics dels directors d'escena, que una autora com Laura Wade s'enfronti a tot un tòtem de la literatura britànica des d'aquest punt de vista, conscient que no podrà escriure res mai que superi el geni de Jane Austen, que sàpiga que ni tan sols serà capaç d'enllestir la novel·la de l'autora de 'Seny i sentiment', és un punt a favor.

 

 • 3 de 5 estrelles
 • Teatre
 • El Poble-sec
 • Crítica de Time Out

Hi ha tants Shakespeares com directors d'escena hi ha al món. I 'Macbeth' deu ser la peça del Bard que més ha pujat als escenaris de casa nostra en el que portem de segle XXI, cosa que no ha fet arronsar Pau Carrió, que s'ha enfrontat al seu quart Shakespeare després de 'Hamlet', 'Nit de reis' i 'Enric V'. 'Macbeth' és una mena de graduació, una passa més. Per moltes raons, sobretot per la densitat i la seva poètica. Per la dificultat i grandesa de l'obra.

Publicitat
 • 4 de 5 estrelles
 • Teatre
 • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
 • Crítica de Time Out

L'Elling (David Verdaguer) i en Kjell (Albert Prat) no han viscut mai sols. Van passar de la llar familiar a l'hospital psiquiàtric i mai no han tingut l'oportunitat de desenvolupar-se pel seu compte. Però han aixecat una molt bona relació com a companys d'habitació i el govern noruec vol provar si poden viure sols per, d'alguna manera, reinserir-se socialment. Aquesta és la trama d'una novel·la d'Ingvar Ambjørnsen, que Axel Hellstenius va transformar en guió cinematogràfic i que Simon Bent va versionar posteriorment perquè arribés a La Villarroel.

 • 4 de 5 estrelles
 • Teatre
 • Crítica de Time Out

“Importa tant la mentida?”, es pregunta a les acaballes de 'Cacophony' en Tolu (Chelís Quinzá), quan ja una piconadora ha passat per sobre de la seva amiga Abi (Clara de Ramon). Ella ha corregut de l'anonimat a la glòria mediàtica en qüestió de dies. I tan ràpidament com va enlairar-se, s'estimba. Per què? Perquè no va dir del tot la veritat.

'Cacophony' és una obra terriblement contemporània, que Molly Taylor va escriure el 2018 per a una companyia gairebé adolescent, l'Almeida Young Company, que a Barcelona ha estrenat Anna Serrano amb una tropa també jove i virtuosa. A Londres eren setze actors i actrius. Aquí, set. Això no obstant, se'n surten prou bé canviant de rols i dotant d'un dinamisme fulgurant la peça, que avança amb un ritme veloç, tant com l'impacte de les notícies, els èxits i els fracassos, en el món virtual.

 

Publicitat
 • Què fer
 • Festivals
 • El Poble-sec

El Sâlmon, el Festival d'Arts Vives de Barcelona que (com l'animal que li dona nom) neda a contracorrent, recupera aquest 2024 el seu format habitual. Serà una 12a edició plena de noms internacionals que concentra la seva programació del 15 al 25 de febrer a diversos espais de la ciutat, amb creadores reconegudes com Dana Michel, Antonia Baehr i Latifa Laâbissi i creadores que es podran veure per primera vegada a Barcelona, com Carolina Mendonça, Davi Pontes i Wallace Ferreira, i Anna Franziska Jäger i Nathan Ooms, entre d’altres.

 

 • 3 de 5 estrelles
 • Teatre
 • El Poble-sec
 • Crítica de Time Out

L'Edu, la Marina, el Rai i la Viky són ja vells coneguts dels nostres escenaris. Fa cinc anys, Joel Joan i Hèctor Claramunt els van tancar en un 'escape room' d'Hostafrancs i van estar gairebé cinc anys pujant i baixant de la cartellera de Barcelona i sovintejant-ne d'altres, com la de Madrid i la de Buenos Aires. Ara mantenen l'aposta i, amb el teatre de nou ple i molts dies d'entrades exhaurides, acaben de despullar els personatges mentre continuen ironitzant sobre els dos moviments que més persones han aplegat en aquest racó de món en l'última dècada: l'independentisme i el feminisme.

Publicitat
 • 3 de 5 estrelles
 • Teatre
 • Crítica de Time Out

'Who is me' és el títol d’un manuscrit mecanografiat quan Pasolini tenia 44 anys que es va trobar després del seu assassinat (1975), es va publicar com a 'Poema de les cendres' i  constitueix una mena d’autobiografia incompleta però força divulgativa de la seva manera de pensar i, sobretot, de pensar-se. El text arrenca amb el naixement i altres apunts familiars, i camina per les reflexions artístiques i només uns llampecs de la seva vena poètica. Un text en brut episòdic i epidíctic, d’una gran sinceritat però no exempt de contradiccions.

 • 4 de 5 estrelles
 • Teatre
 • Crítica de Time Out

Pot ser que 'Fairfly' sigui una comèdia amb les cartes marcades en les seves directrius ideològiques, però el discurs de fons fa diana en la seva denúncia contra un sistema que –com els casinos– mai no perd. Joan Yago –autor de capçalera de la Calòrica– ha escrit un text sense fissures, amb personatges que conviden el públic a asseure's al costat per unir-se en la seva frenètica aventura per la selva de l'economia liberal.

Musicals

 • Teatre
 • Musical
 • El Poble-sec

Les veles s'inflaran i el vent ens portarà per últim cop als escenaris el musical basat en l'obra homònima d'Àngel Guimerà, 'Mar i cel'. En la quarta edició de l'espectacle del 14 de setembre al 27 d'octubre del 2024 la companyia Dagoll Dagom hissa les veles del mític vaixell per acomiadar-se d'aquesta obra als escenaris després de 50 anys.

Publicitat
 • Teatre
 • Musical
 • El Poble-sec

La història de Bastian arriba al Teatre Apolo aquest hivern per apropar el món de Fantasia als nostres dies. El clàssic literari de Michael Ende ens explica dues històries paral·leles entre el món real i el món fantàstic que s'acaben relacionant i portant al petit protagonista a viure tota una aventura. Una producció de Beon Entretaintment que posa música a aquest món de màgia i fantasia. 

Concerts

 • Música
 • Música

Selma Bruna (Barcelona), Clara Fiol (Palma) i Sandra Monfort (Alacant) són Marala, aquest fantàstic trio que dibuixa un triangle imaginari sobre els Països Catalans. Partint de la música tradicional i la polifonia de les veus però traduint-la a la contemporaneïtat, Marala han demostrat que poden tenir un discurs potent i actual juntes i per separat (totes tres tenen carreres en solitari). Després d''A trenc d'alba' (2020) i 'Jota de morir' (2022) han arribat uns quants singles que ens mostren el seu vessant més sintètic i més 'canyero'. Com 'Estic antiquà', amb Panxo i Pollet de Zoo, i el seu nou espectacle que presenten a la sala La Paloma aquest 23 de febrer, dins del festival Mil·lenni.

 • Música
 • Festival de música

Cruïlla a l'estiu, Cruïlla a la tardor i ara també... Cruïlla a l'hivern. No és un festival, és clar, però sí que és un cicle de concerts farcit de noms interessants. Aquesta primera edició l''inicia el 17 de gener el duo vienès de downtempo i remescles Kruder & Dorfmeister a la Sala Apolo i el tanca el 23 de febrer un doble cartell amb Delaporte + Los Eclipses a Razzmatazz. Entremig, passaran per diversos espais de Barcelona: Pol Batlle (18 de gener), Cupido (20 de gener), Sidonie (27 i 28 de gener, el primer dia amb Los Vecinos, el segon amb Dan Peralbo i el Comboi), Pau Vallvé (2 de febrer), Sen Senra (3 de febrer), Antònia Font (7 i 8 de febrer), Viva Suecia (9 de febrer), Mujeres + Los Blenders + Rombo (10 de febrer) i Sexy Zebras (17 de febrer). 

Publicitat
 • Música
 • El Parc i la Llacuna del Poblenou

Ladilla Rusa, que acaben de publicar la hilarant 'Madre mía el asco que me das', inauguren el 24 de febrer la 12a edició del Curtcircuit, el cicle de concerts de l'ASACC que reivindica la música en directe en la proximitat de les sales de concerts. De moment, hi ha 32 artistes confirmats que faran una quarantena llarga de concerts a 30 sales de Catalunya, Menorca, València i el País Basc, durant la primavera i la tardor del 2024.

 • Música
 • Sarrià - Sant Gervasi

La 15a edició del Barcelona Districte Cultural apropa als Centres Cívics de Barcelona els concerts de l'autora de pop lluminós Carlota Flâneur, de la pianista de flamenco-jazz Miranda Fernández, de la cantautora madrilenya Eva Sierra i de la rapera manxega Bewis de La Rosa. També hi seran el grup de flamenc Los Aurora, la potent banda de soul i de funk Marina BBFace & The Beatroots que presentarà les cançons del que serà el seu nou àlbum, i Ruïnosa y las Strippers de Rahola, que recuperen el punk rock a l'estil dels New York Dolls amb una proposta irònica i plena de diversió.

Publicitat
 • Música

El festival Empremtes creix passant dels onze concerts d’edicions anteriors als 28 d’aquesta tercera temporada. Marwan (19 de gener), Sofía Ellar (27 de gener), Blaumut (1 de febrer), Marina Rossell (3 de febrer), La Bien Querida (10 de febrer), Mazoni (24 de febrer), Las Migas (5 d'abril), Roger Mas (13 d'abril), Las Karamba (25 d'abril) i Celtas Cortos (27 d'abril) són alguns dels artistes d’aquest festival centrat en la música d’autor que s’escampa per unes quantes sales de Barcelona com l’Apolo, Razzmatazz, el Casino l’Aliança, el New Fizz i la Wolf fins ben entrada la primavera.

 • Música
 • Festival de música

La música, la cultura, la llengua i la dansa dels Països Catalans tornen a ser els protagonistes del Festival Folk Tradicionàrius, que celebrarà la 37a edició del 12 de gener al 22 de març de 2024 al Centre Artesà Tradicionàrius, que enguany compleix 30 anys de trajectòria. Els primers concerts confirmats inclouen el del grup de veus finlandeses Värttinä (14 de gener), el del kurd Ali Doğan (2 de febrer) i els de Criatures i Trèvol, dos grups que han estat guanyadors del Concurs Sons de la Mediterrània. 

Publicitat
 • Música
 • Festival de música
 • Sants - Montjuïc

Un centenar d'actuacions conformaran el programa del Barnasants 2024, que s'inicia el 26 de gener al Teatre Joventut de L'Hospitalet i que s'allargarà fins a finals de maig. Les Kol·lontai seran les encarregades de donar el tret de sortida a aquesta nova edició, que commemora el 50è aniversari de la Revolució dels Clavells amb un concert col·lectiu el 13 d'abril dirigit per Núria Piferrer 'Névoa' i també amb un cartell commemoratiu de Julia Solans. 

 • Música
 • Festival de música

Quatre sales de l'Hospitalet de Llobregat acullen la 19a edició del festival de música independent Let's, del 16 de febrer al 23 de març de 2024, amb una quarantena d'artistes entre els quals s'hi compten noms internacionals com els de Clap Your Hands Say Yeah (piano solo), BDRMM i Fujiya & Miyagi. Caps de cartell com Iván Ferreiro i La Habitación Roja se sumen a la primera tanda d'artistes confirmats, que incloïen Jimena Amarillo, La Ludwig Band, El Columpio Asesino i Lildami & Bigfriends

Publicitat
 • Música
 • Festival de música
 • El Poble-sec

Fa ja 35 anys que el guitarrista japonès Ichiro Suzuki va crear el Festival de Guitarra de Barcelona, una programació de concerts que ha esdevingut ja un clàssic de l'agenda barcelonina, amb un estil eclèctic que no es limita a l'instrument de les sis cordes. A més de Toto i Andrés Calamaro, passaran pel Guitar Malú, Ismael Serrano, Maria Hein (acompanyada de Julieta, Mushkaa i Plan-et), Marcel i Júlia, Andrea Motis, Mikel Izal, Xoel López, Coque Malla, Rodrigo Cuevas i Los Tigres del Norte, entre molts altres.

Clàssica

 • Música
 • Clàssica i òpera
 • El Raval
És un dels cicles de cançons alemanyes més impressionants que s'hagin escrit mai. I és que el 'Viatge d'hivern' de Franz Schubert segueix commovent tot aquell qui s'hi atansa. El Gran Teatre del Liceu ens proposa d'escoltar aquesta gran obra, a partir del concepte, disseny espaial i imatges que ha ideat l'artista Joan Fontcuberta. Els intèrprets musicals seran el baríton Michael Volle, acompanyat al piano per Helmut Deutsch.
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
El Palau s'ha convertit en un temple per al món del piano i és molt habitual veure-hi actuar els principals intèrprets d'aquest instrument. N'hi ha un, però, que ha establert aquests últims anys una relació molt especial, tant amb la sala com amb el públic. I aquest no és altre que Grigory Sokolov, que any rere any, continua fascinant amb el seu art els seus seguidors, que es compten per dotzenes. Enguany, es presenta amb un programa variat, on els bisos tindran com sempre un pes important, on sobresurt la música de Bach.
Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • preu 0 de 4
 • Ciutat Vella
Cada primer diumenge de mes, entre els mesos d'octubre i juliol, el carilló del Palau de la Generalitat sona en concert. És l'únic instrument d'aquestes característiques que trobem al sud d'Europa i que soni amb regularitat. El recital d'aquest mes l'interpreta com és habitual l'Anna Maria Reverté, la carillonista titular del Palau de la Generalitat i està íntegrament dedicat a la música de Frédéric Chopin. Peces pianístiques de Chopin, arranjades per a campanes, les 49 que formen el carilló del Palau. La presentació del concert anirà a càrrec de la musicòloga Anna Costal i Fornells. L'entrada és lliure però cal reservar les invitacions a través del 012 o de la pàgina web del carilló: presidencia.gencat.cat/carillo. 
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Eixample
La Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona acull aquest interessant recital de violoncel i piano, en el qual tindrem l'ocasió de poder escoltar la integral de les cinc sonates per a violoncel i piano, composta per Ludwig van Beethoven, entre els anys 1796 i 1815. Música apassionant, que sempre representa tot un repte per a qualsevol músic que la interpreti.
Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Eixample
El director d'origen grec torna a Barcelona, per oferir un concert a L'Auditori, dins del cicle Ibercamera. En programa una obra que poques presentacions demana: el Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart. La versió promet, no només per la visió sempre nova i diferent que aporten les interpretacions de Currentzis, sinó també per la qualitat del conjunt d'intèrprets que tindrà al davant: MusicaAeterna.
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Són un dels millors quartets de corda del panorama internacional i per sort tenim diverses ocasions al llarg de la temporada per poder gaudir dels seus concerts en directe a la ciutat. A L'Auditori, però també al Palau de la Música Catalana. És el cas d'aquesta proposta, que inclou obres per a quartet de corda de Johann Sebastian Bach, Sofia Gubaidulina i Ludwig van Beethoven. Imperdible!
Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • El Raval
El Gran Teatre del Liceu acull aquesta proposta suggerent escènica ideada per Robert Wilson i estrenada a Salzburg l'any 2020. Es tracta de l'adaptació que Mozart va fer del famós oratori de Händel, a petició del mecenes i diplomàtic Gottfried van Swieten. El repartiment l'encapçalen els cantants Julia Lezhneva, Kate Lindsey, Richard Croft i Kresimir Strazanac. El ballarí Alexis Fousekis i Max Harris, que encarna l'home vell. L'Orquestra i el Cor són els del Liceu, dirigits pel seu titular, el mestre Josep Pons.
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
El Palau de la Música Catalana acull la interpretació d'un dels oratoris més impressionants de Georg Friedrich Händel: Israel a Egipte. Una obra amb una important presència dels números corals, que podrem escoltar al Monteverdi Choir i els English Baroque Soloists, dirigits en aquesta ocasió no pas per John Eliot Gardiner, el seu fundador, sinó per Peter Whelan. Imprescindible per a qualsevol amant de la música barroca.
Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
El Concurs Internacional de Piano Maria Canals de Barcelona, que enguany celebra l'edició número 68, arriba al moment culminant. És la gran final, en la qual prenen part els tres millors intèrprets, que han anat superant les diverses proves eliminatòries. El Palau de la Música Catalana acull una vegada aquest concert, en el qual hi intervé també, com és habitual, la JONC, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • preu 0 de 4
 • Ciutat Vella
Cada tercer dimecres de mes, entre els mesos d'octubre i maig, la Catedral de Barcelona organitza el seu ja tradicional cicle de concerts. Recitals d'entrada lliure, que protagonitzen destacats organistes de dins i fora del nostre país. És el cas del convidat d'aquest mes, professor al Conservatori Nacional Superior de Lió i director artístic del Festival Toulouse les Orgues. El programa que presenta està format per obres de Johann Sebastian Bach i Jean-Philippe Rameau, a més d'una curiosa versió per a orgue de la primera part de 'Tubular Bells', de Mike Oldfield.

Cine

1. Argylle

La vam veure com una Barbie a la pel·lícula de Greta Gerwig, i, ara, Dua Lipa es marca un ball amb el ‘Superman’ Henry Cavill, a ritme del ‘Let's dance’ de David Bowie, en la nova i divertidíssima bogeria de Matthew Vaughn, el director de la saga ‘Kingsman’. Argylle (el personatge de Cavill) és un espia internacional creat per una novel·lista (Bryce Dallas Howard) en un exitós best-seller. La qüestió és que tota la ficció ideada per la protagonista succeeix en realitat, sense que ella ho sàpiga. I l'escriptora acaba convertint-se en l'objectiu d'una sinistra organització criminal, enemiga de l'heroi que ella pensava que havia sortit de la seva imaginació. Acció trepidant i tones d'humor amb una estilitzada posada en escena marca de la casa de Vaughn, en una aventura que compta també amb Sam Rockwell, Samuel L. Jackson i Bryan Cranston (el Walter White de ‘Breaking bad’).

Dir. Matthew Vaughn (Regne Unit, 2024). 139 min. Estrena: 2 de febrer

 

 

2. En el Adamant

“La bogeria forma part de la Humanitat, i és la societat la que aixeca barreres”, afirma el prestigiós documentalista francès Nicolas Philibert. El director d'aquella extraordinària mirada al món de l'ensenyament que era 'Ser y tener' (2002), explora ara la fina línia entre el seny i la malaltia mental en un film que ens mostra la feina que es fa a l'Adamant, un centre de dia per a adults amb trastorns psíquics, situat en una estructura flotant atracada al Sena. Un documental immersiu i humanista que, amb la seva mirada a una quotidianitat que no ens és gens aliena, té l'empatia i la tendresa com a eines narratives. El llargmetratge va aconseguir l'Os d'Or al darrer Festival de Berlín.

Dir. Nicolas Philibert (França, 2023). 109 min. Estrena: 2 de febrer

Publicitat

3. La tierra prometida

El western no és, només, un gènere adscrit al paisatge nord-americà. Les seves constants, la iconografia i abundants elements narratius propis del gènere, es troben en aquesta producció danesa, en la que els protagonistes busquen colonitzar un territori deshabitat al nord de Dinamarca. Som a mitjan segle XVIII, en un país que continua regit per normes gairebé feudals. I en aquest context, un militar, fill il·legítim d'un noble, s'obsessiona a fer habitable una zona on mai ningú ha posat els peus, buscant també el títol nobiliari que li nega la seva condició de bastard. Mads Mikkelsen ('Otra ronda') està descomunal en la seva interpretació d'un home obstinat que s'enfrontarà al cacic de la regió, i a tota mena d'obstacles per complir el seu somni.

Dir. Nicolaj Arcel (Dinamarca, 2023). 127 min. Estrena: 2 de febrer

4. Sala de profesores

Una escola de secundària és l'escenari d'un seguit de petits robatoris que crearan un efecte bola de neu, destapant-se els prejudicis, el racisme i el classisme, d'aquells que, en teoria, han d'educar en l'empatia i la tolerància, en la igualtat i els valors. El director Ilker Çatak construeix un apassionant thriller ètic entre les parets d'un institut convertit en metàfora de la societat, en un exercici de tensió que va en augment, una bomba a punt d'explotar, que enganxa el públic a la butaca. Una de les propostes més potents del cinema europeu de la temporada, i que arriba als cinemes amb l'extra de la recent nominació a l'Oscar a Millor Pel·lícula Internacional.

Dir. Ilker Çatak (Alemanya, 2023). 96 min. Estrena: 2 de febrer

Publicitat

5. Ferrari

Tot i la seva feina brillant, Penélope Cruz no va complir els pronòstics que auguraven la seva cinquena nominació a l'Oscar (el va guanyar l'any 2009 per ‘Vicky Cristina Barcelona’) per ser l'esposa d'Enzo Ferrari, en aquest biopic que suposa el retorn al cinema de Michael Mann, vuit anys després de 'Blackhat' (2015). El director d'obres mestres com 'Heat' o 'El dilema' es fixa en un moment particularment rellevant a la vida de l'empresari automobilístic: l'any 1957, Ferrari veu com la seva marca s'acosta a la fallida econòmica i com el seu matrimoni trontolla després de la tràgica pèrdua d'un fill. Amb Adam Driver com a cap de cartell, la pel·lícula barreja la biografia quasi operística amb la potent mirada d'un cineasta que posa tota la carn a la graella quan filma les carreres de cotxes.

Dir. Michael Mann (EUA, 2023). 130 min. Estrena: 9 de febrer

6. Mentre siguis tu

Quan encara tenim fresc l'impacte que suposa el visionament de la fabulosa 'La memoria infinita' (recordem, nominada a l'Oscar), arriba a la cartellera un altre documental sobre una figura pública, en aquest cas l'actriu catalana Carme Elías, diagnosticada d'Alzheimer. Des que ho va fer públic, la protagonista de 'Camino', guardonada amb un Gaudí d'Honor, s'ha convertit en una veu que convida a viure el present, a l'aquí i l'ara. Dirigida per Claudia Pinto, còmplice i amiga de l'actriu des que van rodar juntes 'La distància més llarga' i 'Las consecuencias', la pel·lícula és un testimoni ple de generositat, valentia i lucidesa, que mostra el dia a dia d’una dona que conviu amb la malaltia, i que posa al damunt de la taula la voluntat de viure, i de morir, dignament.

Dir. Claudia Pinto (Espanya, 2023). 72 min. Estrena: 9 de febrer.

Publicitat

7. Priscilla

Com feia a 'Lost in translation', a 'Maria Antonieta' o a 'Somewhere', Sofia Coppola torna a retratar una dona perduda, atrapada per l'entorn. En aquest cas entre els murs d'una gàbia d'or, Graceland, la casa en què la protagonista conviurà amb l'amor de la seva vida, una estrella sideral anomenada Elvis Presley. Basada en 'Elvis and me', l'autobiografia escrita per Priscilla Beaulieu Presley, la pel·lícula posa el focus en la toxicitat d'una parella que va iniciar la seva relació quan ella tenia només 14 anys, i que va transformant el seu inici de conte de fades en un malson creixent marcat per l'aïllament de la protagonista, les infidelitats i la influència de les drogues en el cantant, i les seves absències allargades en el temps. La jove Cailee Spaeny (coneguda per la sèrie 'Mare of Eastown') i Jacob Elordi ('Euphoria') en són els protagonistes.

Dir. Sofia Coppola (EUA, 2023). 113 min. Estrena: 14 de febrer

8. Buscando a Coque

Una norma no escrita diu que tenir sexe amb el teu mite eròtic no es pot considerar infidelitat. La protagonista d'aquesta comèdia romàntica s'ho fa amb Coque Malla, però la cosa és que el cantant no és el seu ídol, sinó el del seu marit. I sobre això no hi ha cap llei. Amb aquesta premissa, la parella decidirà viatjar fins a Miami, seguint les passes de Malla, per mirar de salvar la seva relació. Alexandra Jiménez i Hugo Silva encapçalen el repartiment d'un film que abunda en les picades d'ull a la cultura popular que els seus juganers directors, Teresa Bellón i César F. Calvillo, ja havien desenvolupat en curtmetratges com 'Una noche con Juan Diego Botto' (2018) o 'Cariño, me he follado a Bunbury' (2016).

Dir. Teresa Bellón i César F. Calvillo (Espanya, 2024). Estrena: 14 de febrer

Publicitat

9. Secretos de un escándalo

És capaç la ficció d'explicar una història real amb tots els angles i matisos de la vida mateixa? Todd Haynes hi reflexiona inspirant-se en la història de Mary Kay Letourneau, una professora que va veure com la seva vida es convertia en un mediàtic plat on sucar pa. Va ser condemnada a presó per tenir relacions sexuals amb un alumne adolescent, amb qui anys després es va casar i va fundar una família. A la ficció plantejada pel director de les meravelloses 'Lluny del cel' i 'Carol', una dona amb un periple vital similar al de Letourneau decideix obrir les portes de casa seva a una famosa actriu de Hollywood que ha d'interpretar-la en una pel·lícula que explicarà la seva història. Amb Julianne Moore i Natalie Portman encapçalant el repartiment, el film de Haynes aposta per una estètica de telefilm per plantejar qüestions sobre l'amor romàntic, l'abús de menors o la fam dels mitjans per relats plens de morbo.

Dir. Todd Haynes (EUA, 2023). 113 min. Estrena: 23 de febrer.

10. Desconocidos

Després d'obres rellevants com 'Weekend' (2011) o la sèrie 'Looking' (2015-6), el cineasta britànic Andrew Haigh dibuixa una sensible història d'amor, traumes del passat i pors cap al futur, a partir de la peripècia d'un guionista a les portes d'una depressió. Interpretat per Andrew Scott ('Fleabag', 'Sherlock'), el protagonista inicia una relació sentimental amb un veí (Paul Mescal, nominat a l'Oscar l'any passat per 'Aftersun' i proper protagonista de la seqüela de 'Gladiator'), i, al mateix temps, torna a la casa on va créixer per descobrir que els seus pares, morts en un accident quan ell era un nen, semblen seguir vius sense haver envellit. Un somni? Una aparició fantasmal? Una projecció mental? Andrew Haigh retrata la soledat amb tendresa però sense embuts, i torna a fixar-se en els conflictes de la comunitat LGBTQ+, en un dels films de l'any.

Dir. Andrew Haigh (Regne Unit, 2023). 105 min. Estrena: 23 de febrer

 

Altres plans a Barcelona

 • Cine
 • Dreta de l'Eixample

Si sou fans de la cultura nipona, preneu nota! Per promocionar el cinema japonès, la Japan Foundation ha organitzat un Special World Tour com a avançament del Japanese Film Festival, que se celebra al juny a nivell mundial, i porta a Barcelona sis títols inèdits que es podran veure del 20 al 25 de febrer als Cinemes Girona.
Durant aquests dies es projectaran els darrers treballs de cineastes amb gran personalitat pròpia, pertanyents a la nova onada del cinema japonès, que fan pel·lícules que oscil·len entre l'espectre comercial i el cinema d'autor i que han conquerit el públic asiàtic. Destaca Yoshida Keisuke, de qui es podran veure dos films: un melodrama titulat ‘Blue’ i un drama de tall neorealista, ‘Intolerance’. Un altre títol destacat és ‘In the Wake’, una pel·lícula de gènere negre del talentós cineasta Zeze Takahisa i protagonitzat per Hiroshi Abe, un dels actors més populars d'Àsia. També es podran veure la tragicomèdia familiar 'The Water Flows to the Sea' de Maeda Tetsu, 'The Lines that Define me', un retrat sobre el poder de la tradició dirigida per Koizumi Norihiro, i 'Father of the Milky Way Railroad' de Narushima Izuru, un biopic sobre la figura del poeta Miyazawa Kenji. Tota una oportunitat per descobrir els millors talents del nou cinema japonès!

Contingut patrocinat
 • Cine

Si us agraden les històries de superació i valentia, divertides i emotives, no us podeu perdre ¡CORRE, TIGER, CORRE! Aquesta pel·lícula d’aventures, procedent de la Xina i dirigida per Joey Zou i Stanley Tsang, va ser candidata a Millor Pel·lícula d’Animació als passats Premis Oscar i ara arriba als cinemes de tot Espanya de la mà de YouPlanet Pictures.

Tiger és el tendre protagonista de la història, un nen d’11 anys que es planteja la missió de trobar els seus pares, que porten molt de temps desapareguts. Per aconseguir-ho, s’embarca en un trepidant viatge a través d’una vall perillosa al costat del llegendari mestre Yang, que l’ajudarà a entrenar-se. La valentia de Tiger el portarà a esdevenir un petit heroi. No us perdeu aquesta història de creixement i aventures en paisatges exòtics que us robarà el cor.

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Comèdia
 • Sant Martí

Si sou amants de la comèdia, els monòlegs i el riure sense frens, no us podeu perdre la novena edició dels monòlegs de Casino Barcelona Comedy. El Casino de la Ciutat Comtal ha convidat tretze dels millors monologuistes del país per fer-nos riure pels descosits a la sala Cotton Club. Cada dijous, des del 15 de febrer fins al 21 de novembre, a partir de les 21h, podreu gaudir dels còmics més reconeguts a nivell nacional, com Daniel Fez, Dario Orsi o Calladitas esteu més guapes.
Se us acut millor nom que Patricia Espejo per obrir l'edició el proper 15 de febrer? A nosaltres no! A més, també passaran per l'escenari noms que han triomfat en teatres i programes com el Club de la Comèdia o Paramount Comedy, com ara Andreu Casanova, Santi Rodríguez, Adri Romero, David Amor, Txabi Franquesa, David Fernández, Alex O'Dogherty, Fran Pati i Charlie Pee. Un repertori per flipar, oi? A més, els tindreu ben a prop, perquè tots els espectacles tindran aforament reduït a 250 persones, un petit comitè privilegiat! Per això, si no us voleu perdre l'oportunitat d'estar molt a prop dels vostres còmics preferits, ja podeu córrer a comprar les entrades, amb preus a partir dels 12€. I ja us avancem el darrer secret: qui compri les entrades, podrà gaudir, el mateix dia de l'actuació, d'un 10% de descompte per sopar als restaurants Bet Bar o La Vinoteca, a l'interior de Casino Barcelona. Aprofiteu l'oportunitat!

Contingut patrocinat
 • Art
 • El Parc i la Llacuna del Poblenou

Lacharito Fest podrem veure allò que sovint sembla invisible: cineastes i músics treballant colze a colze. I és que, tot i que el cinema tingui banda sonora i, la música, videoclips, se’ns apareixen com dos mons totalment aïllats l'un de l’altre. En aquest festival, contemplareu com tots dos explosionen entre si. O, més ben dit, podreu viure en directe com aquestes sinergies operen dins d’ambdós universos abans de desviar-se i convertir-se en realitats paral·leles. Una experiència mai vista a la ciutat! Només cal que aneu a Razzmatazz dimarts i dimecres de la tercera setmana de març. A l’esdeveniment participarà Santi Balmes, el cantant de Love of Lesbian, així com el grup León Benavente, Dani Ferrer, Marc Clos i Ricky Falkner i diferents Djs de renom: Inés Hernand i DJ Amable. Un espai ideal per crear col·laboracions i noves oportunitats de negoci per als implicats. I és que, què farien els músics sense imatges i els cineastes sense melodies? Un encreuament que es donarà en aquest nou festival, organitzat per la productora de cinema Lacharito Films i l'agència creativa publicitària The Creative Family. Us apunteu a aquest viatge multisensorial?

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Música

Voleu ser els primers a conèixer els futurs nous talents musicals? Doncs no us perdeu la tercera edició del cicle Música Z, que se celebrarà a diversos Centres Cívics entre els mesos de gener i març d’enguany. Una roda de concerts organitzada per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona perquè conegueu de ben a prop als artistes i estudiants de les escoles superiors de música de la ciutat: les Escoles Superiors de Música Jam Session, ESMUC, Taller de Músics i Conservatori Superior de Música del Liceu.
Hi trobareu una miscel·lània d’estils i llenguatges musicals sorprenent! Des de música moderna o experimental fins a més clàssica. Alguns exemples? Una amalgama de música àrab clàssica, música popular catalana i flamenc amb Arthodeel. Un quartet de saxofons a mans de quatre joves talents: el Gènesi Quartet. Un altre èxit a base d’un sol instrument: Muleres, un ensemble de quatre veus. Potenza Quartet és un quartet de cordes que recupera alguns mítics de la música clàssica per reinterpretar-los. Però també hi haurà actuacions més modernes, com el Whitedemon, un grup de ‘rock metal’, o Nota de pas, una banda al ritme del ‘country-pop’. Un elenc d’estils per triar i remenar! Decidiu en funció del calendari.

Contingut patrocinat
 • Comèdia
 • Gràcia

Si sou amants de l'humor i de la comèdia… No us perdeu la segona cita humorística que proposa CASA SEAT! Dins del seu nou cicle de comèdia, han convidat tres còmics que us faran riure fins no poder més. CASA SEAT Comedy va arrencar a finals de gener amb els mítics comediants Andrés Fajngold, Andrea Farina i Raquel Hervás i, en aquesta segona cita, és el torn de Godai Garcia, Irene Minovas i Març Llinàs. La diversió està més que assegurada!

Godai Garcia, reconegut per la seva participació a 'Zona Franca' de TV3 i Catalunya Ràdio, us divertirà amb un viatge narratiu ple d'humor absurd i histrionisme, seguint la seva essència més pura. Per la seva banda, l'actriu i còmica Irene Minovas desplegarà el seu estil costumista i lleuger, sense abandonar la seva marca personal de pausa i tranquil·litat, com ha fet en programes on ha participat, com 'Zona Franca' de TV3 o 'Via Lliure' de Rac1 . Finalment, Març Llinàs, guionista a 'Està Passant' de TV3 i creador del podcast 'Mòbil, Cartera, Claus', us farà riure sense parar amb el seu humor mallorquí i un particular toc casolà.

Si teniu ganes de desconnectar i viure una nit plena de rialles amb una diversitat d'estils humorístics brutal, us esperen el proper divendres 23 de febrer a les 20 h a CASA SEAT, aquest trio promet! Compreu ja les vostres entrades i arribeu d'hora per assegurar-vos seient. A més, durant l'esdeveniment hi haurà una carta especial de menjar i beguda disponible al restaurant. A riure pels descosits!

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Art

Us agradaria participar en la creació d’una obra d’art? Llavors, heu d’anar tant sí com no al cicle ‘Feedback’, una sèrie d’assajos oberts en diàleg amb el públic, en els que els artistes podran oferir un ‘tast’ del seu projecte artístic, encara inacabat, a uns espectadors que podran conèixer detalls i prendre’n part comentant, suggerint, preguntant, etc. Els creadors són tots de diferents disciplines, de música, teatre o dansa, i residents de Fabra i Coats: Fàbrica de Creació (FiC). D’aquesta manera, el públic s’incorpora com a part del procés creatiu que els artistes duen a terme durant la seva residència.
A banda de la participació del públic, l’experiència també compta amb un diàleg moderat per diferents personalitats reconegudes dins del món de la cultura, com periodistes i presentadors de programes. Els diàlegs els coordinen Recomana.cat i Produccions Agost, que han dut a terme un taller amb artistes i moderadors amb l’objectiu de que la posada en comú sigui fructífera tant per a l’audiència com per als artistes. En aquesta segona edició, hi haurà 7 sessions dobles, moderades cada una per diferents comunicadors, sempre en dimecres a les 19 h. Preparats per aquesta col·laboració artística? Consulteu la programació i els horaris per escollir quins espectacles us criden més l’atenció!

Contingut patrocinat
 • Bars i pubs
 • Bars d'hotel
 • Eixample

Us encanta la fondue? No us perdeu la Mood Swiss Fondue Experience, un pop-up gastronòmic que celebra l'essència de la gastronomia helvètica, en la qual el mític plat a base d'olles bullint amb formatges suïssos són els grans protagonistes.

 

 

On menjar una fondue suïssa a Barcelona?

El Mood Rooftop Bar de l'hotel The One Barcelona es converteix en l'escenari perfecte per gaudir de la gastronomia suïssa en ple centre de la ciutat. La Mood Swiss Fondue Experience és a la terrassa de l'hotel des de l'11 de gener fins al pròxim 25 de març, cada dia de 13 h a 22.30 h i els preus varien segons els plats i els menús que vulgueu degustar.

La carta de Mood Rooftop Bar incorpora una selecció d'autèntiques fondues i altres plats típics helvètics, que podran demanar-se individualment o triant entre diversos menús on els millors formatges suïssos seran els grans protagonistes, encara que inclouran també altres propostes: deliciosos entrants i postres típiques suïsses. El comensal podrà triar entre diferents tipus de fondue, entre les quals destaquen una fondue de formatges suïssos ‘moitié moitié’, elaborada a base de dos formatges, fins a opcions més audaces amb GruyèreVacherin, Formatge Blau i Tête de Moine; però també de xocolata per als més llaminers i, fins i tot, de sabors sorprenents. L'addició de la fondue a la tòfona fresca melanosporum, una original fondue al cava com a picada d'ullet local i una singular fondue de tomàquet prometen sorprendre els paladars més curiosos.
Com a novetat en aquesta cinquena edició, s'incorpora una extraordinària varietat de Röstis de patata, acompanyats de diverses i originals guarnicions. 

La riquesa de la gastronomia amb plats helvètics típics no us decebrà. Alguns exemples són la Nüsslissalat, amanida típica dels cantons alemanys de Suïssa, elaborada amb canonges, ou, bacón i cruixent de pa i formatge o el salmó amb polenta Ticinese i oli d'herbes aromàtiques. I les postres no seran menys, a més de la fondue de xocolata 70% amb fruites, magdalenes i núvols, també us podreu demanar altres delícies tradicionals, com el strudel de poma i panses amb gelat de vainilla.

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Art

Un dels efectes que més busquem quan contemplem alguna obra d’art és que ens travessi l’ànima com una fletxa. Que ens bategui el cor o el cervell a mil! Aquesta és una de les intencions principals de ‘Temporals’, un cicle d’exposicions organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona que té l’objectiu de crear accions i experiències artístiques que interpel·lin la ciutadania i hi dialoguin. 

Us faran qüestionar interrogants tant necessaris com el futur de la humanitat, les obres en creació comunitària o experimentar com l’obra també és creada pel públic i evoluciona en funció de la seva mirada. I, a més de la peça expositiva, hi haurà un seguit d’activitats i experiències on la participació de col·lectius, entitats i ciutadania és imprescindible.

Hi trobareu set exposicions repartides per 12 Centres Cívics de la ciutat. ‘De pedra’ és una instal·lació visual amb una base d’imatges d’arxiu que muta en presència de cada visitant, que imita el procés de construcció dels records. ‘El cielo las estrellas’ us convidarà a relacionar el que és tangible amb el que és intangible i el cos amb l’esperit des de l’art. 'El Dissens' parteix d’una pràctica assembleària amb estudiants que va donar com a resultat un guió per a una obra audiovisual. 'Orientar-se en la foscor més absoluta' presenta de forma audiovisual la paradoxal situació resultant d'un hipotètic col·lapse mediambiental: les solucions des de la tecnologia són, en part, les que amenacen la sostenibilitat de la Terra. A 'The Opposite Sea' es convida a qüestionar la mirada que es té del mar Mediterrani que pot ser sinònim de contemplació, llibertat, però també de lloc de fronteres i conflicte. La proposta audiovisual i performativa 'Vinader: un viaje interplanetario' convida a obrir-se al desconegut per explorar el present a través de la imaginació, inspirat en les muntanyes de Montserrat. I, finalment, 'Fem festa – més enllà de la tradició': una obra compartida que qüestiona el sentit de les celebracions i actes similars.

Us apunteu a gaudir de totes aquestes obres experiencials? Consulteu la programació i localitzacions al seu web!

Contingut patrocinat
 • Què fer

Heu tingut l’oportunitat de gaudir dels bruch icònics de l’Hotel Intercontinental Barcelona? Si sou dels que el bon menjar us fa embogir i saliveu només de sentir els noms dels plats, preneu atenció, perquè ja tenen disponibles totes les dates dels brunch de diumenges del 2024! I és que aquest 2024 podreu gaudir de fins a 13 diumenges: el 21 de gener, el 4 i 18 de febrer, el 10 i 24 de març, el 7 i 21 d’abril, el 5 i 19 de maig, el 9 i 23 de juny i el 7 i 21 de juliol. No teniu excusa per perdre-us un diumenge d’hotel de 5 estrelles!
I és que aquest brunch que ofereix el restaurant de l’hotel, Arrel, té gastronomia de tots colors, estacions fredes, calentes, 'showcooking' i uns postres per llepar-vos els dits! Trobareu un buffet espectacular ple de productes del territori i de temporada, de manera que el menú pot variar segons l’època de l’any. De moment, us fem un tastet del que podreu tastar… Se us farà la boca aigua: us sorprendran amb pernil ibèric, formatges locals, encurtits, steak tartar de vedella, ostres del Delta amb guarnicions, croissants de tots els gustos, plum cakes, puddings i cookies artesanes, melmelades de km0 i el que no pot faltar, fruita fresca! Pels calents, també podeu començar a preparar el paladar, perquè no us quedareu amb gana, podeu escollir entre tota la seva elaboració d’ous (benedictins, amb llamàntol i caviar, o truita amb ostres del Delta), i també carn com bacon i dumplings de pollastre al curry, de porc i vegans! I un dels plats forts és el showcooking, no us decebrà, veureu cuinar risotto mantecat en una roda de 20kg de parmesà, gigot de vedella, llobarro salvatge a la sal i ‘chicken and waffles’. Els trossets de cel que us deixaran bocabadats seran els dolços, amb un Atelier, selecció de pastissos, xurros, macarons o les maduixes amb nata i ‘torrijas’ caramelitzades. Per acompanyar-ho amb un glop, tindreu tant sucs com cafè, te i infusions, i també una selecció de vins i escumosos. A punt per fer un regal al vostre paladar? Podeu reservar des d’ara mateix al web per 75 € per persona. Asseieu-vos i gaudiu de cada mos!

Contingut patrocinat
Publicitat
 • Art
 • Sant Andreu

Rossella Biscotti és una artista visual italiana coneguda per les seves instal·lacions, 'performances' i vídeos. I a partir del 18 de novembre podreu 'experimentar' el seu nou projecte multidisciplinari, ‘Cable City Dance Cable City Sea’ a la Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani, que combina cinema, so, escultura i 'performance' per aprofundir en la història material i afectiva dels espais que habitem. Una exploració que qüestiona les narratives de poder, enllaçant art amb altres estudis i que acaba per desgranar el discurs relacional entre allò humà i allò no humà.
L'exposició a la Fabra i Coats: Centre d'Art Contemporani, es compon per dues grans instal·lacions entre diverses escultures, 'The City', una projecció multipantalla sobre una ciutat neolítica, i 'The Journey', una obra sonora sobre el Mediterrani (que també va ser part del reconegut Kunstenfestivaldesarts de Brussel·les); i totes dues connectades (literalment) per un tercer element, que és a la vegada el productor d'electricitat per la instal·lació: 'A Conductor', un cable reciclat. No us perdeu aquesta artista multidisciplinària, podreu visitar l'exposició fins al 25 de febrer!

Contingut patrocinat
Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat