Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquests drons lluminosos completen edificis inacabats

Les escultures aèries del duo d'artistes holandesos DRIFT imaginen els diferents edificis emblemàtics d'arreu del món com si estiguessin enllestits

Ed Cunningham
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Mireia Servitje
Publicitat

Des que es va començar a construir fa gairebé un segle, la gent s'ha preguntat com serà la magnífica catedral de la Sagrada Família quan estigui realment acabada. L'obra mestra de Gaudí quedarà enllestida el 2026, però no us culparíem per voler donar-hi un cop d'ull abans.

I aquest és exactament l'objectiu del duo holandès d'instal·lacions d'art DRIFT, que utilitza imatges de drons per imaginar com serà la Sagrada Família acabada. L'empresa de Ralph Nauta i Lonneke Gordijn anomena les seves instal·lacions "escultures aèries" i estan dissenyades per imaginar el futur dels projectes arquitectònics. DRIFT elabora les seves imatges d'escultures de drons a mida real des del 2020.

Els edificis que han presentat van des d'edificis especulatius fins a estructures que, algun dia, s'acabaran de construir, com la Sagrada Família. També fan servir la mateixa tècnica per "reconstruir" edificis en ruïnes, com el Coliseu de Roma. Aquí teniu un parell d'exemples més del treball de DRIFT, amb el Coliseu i un gratacel -fictici- a Chicago.

DRIFT
Foto: DRIFT
DRIFT
Foto: DRIFT

Força espectacular, oi? DRIFT crea aquestes instal·lacions en col·laboració amb les empreses Drone Stories i Nova Skystories, i no són els únics que utilitzen aquesta tècnica per imaginar com podrien ser els edificis inacabats. L'empresa d'espectacles de llum de drons Cyberdrone també reconstrueix estructures en ruïnes mitjançant imatges de drons. Aquí en teniu uns quants exemples, que mostren com podrien haver semblat l'abadia de Whitby al Regne Unit, l'amfiteatre de Plovdiv a Bulgària i les ruïnes de Soli a Turquia.

DRIFT
Foto: DRIFT
DRIFT
Foto: DRIFT
DRIFT
Foto: DRIFT

Aquestes instal·lacions ja són prou impressionants a la pantalla, però fins i tot potser les podreu veure a la vida real. DRIFT diu que espera poder, algun dia, crear les seves escultures a la vida real, amb drons reals. Estigueu atents al lloc web del duo per obtenir-ne més actualitzacions.

NO T'HO PERDIS: Les fotos guanyadores del World Press Photo 2022

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat