[title]
Com cada estiu, Repsol acaba de publicar la llista dels 260 Soletes d’Estiu repartits per l’Estat, i més d’una vintena es troben a Catalunya. La guia ha seleccionat les terrasses i restaurants perfectes per l’estiu per entregar-los l’adhesiu groc, i Catalunya n’ha rebut 24.
El mig centenar d’experts repartits arreu de l’Estat han seleccionat establiments de diversos indrets de Catalunya, com el jardí que és l’antic centre de jardineria on es troba el Garden Pizza, un restaurant a Sant Cugat del Vallès.
Dins la província de Barcelona, la guia també ha destacat uns altres vuit restaurants, tots a la ciutat de Barcelona. Aquests establiments són: Vermut i a la Gàbia, Van Van Var, Bar Calders, Ca la Nuri, Toni Bigoti, Bar Alegría, La Font del Gat i Monry’s.

Pel que fa a Girona, sis locals han rebut els adhesius grocs de Repsol: Pini i La Lluna, tots dos a Tossa de Mar; Doskiwis Brewing, a Rupià; La Brasa de Can Miquel, a l’Escala; Can Llissa, a Colera, i Mas Pou, a Palau-sator.
La gastronomia de la província de Lleida també ha estat reconeguda amb cinc restaurants: CaLagneta-Art i Vi, a Cervera; Ctretze Pirineus, a la Pobla de Segur; Nabiu, a l’Alt Àneu, i Des-Tapa’t i Cantamanyanes, a Lleida.
Finalment, la guia tampoc s’ha oblidat de Tarragona i n’ha destacat quatre espais: L’Escorça-Pinxos i Vins, a la Selva del Camp; La Dolça Violeta, a Montblanc; L’Absis, a Reus, i A la Parra, a la Nou de Gaià.
Una guia amb més d’una dècada d’història
“Els Soletes s’han convertit en un imprescindible de l’estiu, perquè t’estalvien haver de buscar on anar i et descobreixen llocs que no tenies al radar, amb la garantia d’estar seleccionats per un equip d’experts amb un criteri gastronòmic”, explica la directora de la Guia Repsol, María Ritter.
Des que se’n va publicar la primera edició, ara fa 12 anys, els Soletes han inclòs quasi 5.000 cafeteries, bars, restaurants i terrasses d’arreu de l’Estat, dels quals 493 es troben a Catalunya.
*Podeu consultar aquí la llista completa de Soletes