Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Escòcia
Foto: Shutterstock

Aquests són els llocs embruixats més terrorífics del món

La teva festa favorita és Halloween? Hi ha indrets amb un ambient esgarrifós que t'esperen tot l'any

John Bills
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
John Bills
Traduït per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El món és un lloc terrorífic. Els esperits habiten tots els racons del planeta, perduts entre aquest món i l'altre, a la recerca de la pau, la serenitat o potser d'algunes persones vives per espantar (no tenim criteri per assegurar els motius dels fantasmes, després de tot).

Els llocs més embruixats del món són una barreja de racons clàssics fantasmagòrics i alguns llocs menys previsibles; des d'antics hospitals i mansions fins a pubs de muntanya i pobles abandonats. Les celebracions de la temporada més esgarrifosa estan en marxa, però aquests cementiris i fortaleses aterridores poden fer que la por sigui massa real. Passes? Xiuxiueigs? Sanglots de vídues pretèrites? No sabem de què parleu...

1. Poveglia, Itàlia

Poveglia
Foto: Shutterstock

Venècia pot ser el lloc més romàntic d'Europa, però també és un dels més encantats. Podeu inserir aquí el vostre comentari sobre l'amor maleït, però sort per trobar la teva veu al fred de Poveglia. Aquesta illa abandonada es va utilitzar com a estació de quarantena durant més d'un segle abans d'acollir un hospital psiquiàtric, que va tancar el 1968. Fa tanta por que els visitants estan prohibits, presumiblement per por de... Bé, per por.

2. La Isla de las Muñecas, Mèxic

La isla de muñecas
Foto: Shutterstock

La Isla de la Muñecas en realitat encara fa més por del que indica el nom. El propietari d'aquesta illa situada al sud de la Ciutat de Mèxic va començar a penjar ninots dels arbres a la dècada del 1940, aparentment per allunyar els mals esperits, i va acabar creant un escenari massa esgarrifós, fins i tot, per als dimonis.

3. Bhangarh Fort, Índia

índia
Foto: Shutterstock

Malgrat que era una fortalesa molt poderosa del Rajasthan, la llegenda diu que el fort de Bhangarh va ser completament abandonat durant la nit. El motiu pel qual va ser abandonat no està del tot clar (alguns diuen que un ermità el va maleir), però els mites envolten aquesta construcció del segle XVI i el seu estat esgarrifós és tan impressionant que és il·legal ser-hi després que es faci fosc.

4. The Skirrid In, Gal·les

Wales
Foto: Shutterstock

Als gal·lesos els agrada un pub gairebé tant com una història, i el pub més antic de Gal·les està ple de contes esgarrifosos. Situat a prop d'Abergavenny, The Skirrid Inn també va funcionar com a centre d'execucions al llarg dels segles, i els esperits i la veu dels executats encara deambulen pels passadissos, i no precisament per petar la xerrada amb els clients.

5. Port Arthur, Austràlia

Austràlia
Foto: Shutterstock

Siguem honestos; seria estrany que una colònia penal del segle XIX no estigués embruixada, oi? Port Arthur a Tasmània (l'estat més embruixat d'Austràlia, per als curiosos) és un lloc esgarrifós, un lloc de misèria on més de mil persones van morir en circumstàncies terribles, on la tortura psicològica era més freqüent que la física.

6. Lizzie Borden House, Estats Units

Estats Units
Foto: Cortesia de Lizzie Borden’s House

La credibilitat d'una casa embruixada podria enfonsar-se una mica per les crítiques positives dels hostes que passen la nit, però això és Amèrica, penya! A més, l'absolució de Lizzie Borden no va donar suport a la reputació de la casa com a escenari d'un doble assassinat, però com expliques els estranys sorolls que hi ha a la nit? I aquell sofà no hi era quan vas anar al llit, oi?

7. Chuuk Lagoon, Micronèsia

Micronesia
Foto: Shutterstock

La llacuna Chuuk pot ser un paradís tropical, però sota les onades s'amaguen secrets foscos. La llacuna és la llar de la flota fantasma més gran del món, cosa que la converteix en un imant per als entusiastes del submarinisme de naufragi que desitgen trobar les restes de la flota japonesa del Pacífic Sud. Esteu buscant el lloc encantat més bonic del món? Aneu a Micronèsia.

8. Banff Springs Hotel, Canadà

Canadà
Foto: Shutterstock

Una estada al Fairmont Banff Springs Hotel és una experiència només a l'abast de les ànimes més valentes (i riques). Construït a finals del segle XIX, l'imponent hotel està embruixat per molts esperits. El més notable és l'antic grum Sam Macauley, però l'hotel també té una núvia en flames, una habitació secreta sense finestres ni portes, i molt més. L'esperit de Macauley suposadament desapareixerà si intenteu donar-li propina, que és almenys un punt positiu.

9. Torre de Londres, Regne Unit 

Regne Unit
Foto: Shutterstock

Siguem sincers, seria estrany que la Torre de Londres no estigués embruixada, oi? Aquest castell del segle XI a la riba nord del Tàmesi va ser un lloc d'opressió des del principi, una fortalesa on els rebels eren torturats fins als límits de la mort pels mètodes més cruels. Avui, la torre està ocupada per exactament 13 fantasmes, des de reines fins a exploradors i ànimes anònimes. Si notes un copet a l'espatlla, no et giris.

10. Cementiri La Recoleta, Argentina 

Argentina
Foto: Shutterstock

Omplir aquesta llista amb cementiris seria senzill, però els esperits que passegen pels cementiris no són, precisament, notícia. L'activitat paranormal a La Recoleta (Buenos Aires) és a un altre nivell, ja que  moltes de les personalitats més influents de l'Argentina estan enterrades aquí. Les seves criptes lluiten per contenir les ànimes inquietes que hi ha a sota, i donen lloc a una reunió de fantasmes ple de 'celebrities'.

11. Good Hope Castle, Sud-àfrica

Sud Àfrica
Foto: Shutterstock

Ignorem que el nom suggereix que existeix una esperança dolenta i anem al tema que ens ocupa: el Castell de Bona Esperança de Sud-àfrica és un lloc seriosament fantasmagòric. El bastió està maleït i, per abreviar la història, us explicarem que el malefici va començar quan el governador del segle XVIII Pieter van Noodt va condemnar a mort set homes per deserció. Diuen que és normal sentir veus i passos en cada secció de la fortalesa.

12. Hotel Aley Grand, Líban

Líban
Foto: Shutterstock

El Grand Hotel d'Aley va ser el primer hotel de luxe de la quarta ciutat més gran del Líban, però els seus dies d'entretenir els rics i famosos ja s'han acabat. En canvi, els esperits recorren els seus passadissos abandonats a la recerca de la pau, amb vistes a la ciutat coneguda com la 'núvia dels resorts d'estiu'. Aley rep el nom de 'la ciutat de la boira', que sona decididament més fantasma-friendly.

13. Castell Dragsholm, Dinamarca 

Estats Units
Foto: Shutterstock

Dragsholm, un magnífic castell del segle XIII a Zelanda, és la llar de tres fantasmes, tot i que poden pujar a quatre, depenent de si veus el comte que cavalca pel pati. La seva existència no és una especulació; ha estat confirmat per psíquics i mèdiums, així que mantingueu els vostres sentits alerta si us allotgeu aquí. Un esperit s'anomena El bisbe persistent, un nom ple de simbolisme i sinistres pressentiments. O no?

14. Lawang Sewu, Indonèsia

Indonèsia
Foto: Shutterstock

La grandiosa Casa de les mil portes va ser la seu de la Companyia Holandesa de Ferrocarrils de les Índies Orientals entre el 1919 i el 1942, i va passar a mans dels invasors japonesos durant la Segona Guerra Mundial. Si tot això us sembla una bona base per a un embruixament, esteu pel bon camí. Lawang Sewu és l'edifici més esgarrifós d'Indonèsia, i els seus soterranis són un terreny especialment fèrtil per als fantasmes. Si aneu al soterrani d'un edifici abandonat, és que busques problemes.

15. Centre Penitenciari Eastern State, Estats Units

Estats Units
Foto: Shutterstock

Va arribar a ser la presó més cara del món, però ara les reixes i les parets de la Penitenciària de l'Est de Filadèlfia només allotgen els esperits empresonats dels cossos desapareguts. Va tancar les portes per última vegada l'any 1971, però la seva història ha agafat vida pròpia i el centre penitenciari és avui un lloc popular per a itineraris i experiències de por.

16. Chase Vault, Barbados

Barbados
Foto: Shutterstock

No cal ser un expert per entendre que els taüts no s'han de moure. El lema de "lloc de descans final" ja ho deixa clar. Però aquest no és el cas de Chase Vault a Barbados, ja que la cripta familiar té antecedents de moviment de taüts mentre els membres de la família Chase fan un joc macabre de cadires musicals. O tombes musicals. Sigui com sigui, és bastant fantasmagòric.

17. Al Jazirah Al Hamra, Emirats Àrabs 

Emirats àrabs
Foto: Shutterstock

Al voltant de 2.500 persones van abandonar l'illa d'Al Jazirah Al Hamra d'un dia per l'altre a finals dels anys 60. La deserció massiva es va produir oficialment a causa de la política local, però els fantasmes són notòriament tossuts quan es tracta de fer la maleta i fotre el camp. Es diu que les cases i les mesquites del poble abandonat estan embruixades, i es creu que els esperits malignes són el veritable motiu de la deserció.

18. Castell d'Edimburg, Escòcia

Escòcia
Foto: Shutterstock

El castell d'Edimburg ja fa prou por per si mateix, sense tenir en compte la seva llarga història de veus, passes i misteris sense explicació. Els visitants del castell parlen sovint de fantasmes que ploren i d'aparicions musicals, però és l'anomenat 'pres més desafortunat' el que es queda per sempre a la memòria. Empresonat amb les rates al calabós, va intentar escapar dins carretó ple d'excrements, però va ser descobert i el van llançar merlets avall. No és la millor mort, definitivament.

19. Teatro Tapia, Puerto Rico

Puerto Rico
Foto: Shutterstock

Hi ha innombrables mansions embruixades, hospitals i cementiris arreu del món, però els teatres encantats tenen alguna cosa que realment emociona els caçadors de fantasmes. El teatre més antic de San Juan és una bonic centre d'arts escèniques, però els actors de l'escenari comparteixen el focus amb esperits inquiets desitjosos d'una última ovació.

20. Catacumbes de París, França

Paris
Foto: Shutterstock

Això no necessita gaire explicació. Les restes de més de sis milions de persones descansen sota els carrers de París en una xarxa de túnels i cranis que espanta fins i tot els visitants més trempats. Mig milió de persones visiten les catacumbes anualment, però encara són més els espectres, fantasmes, esperits i ànimes perdudes que esperen pacientment per venjar-se de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: Un nou parc temàtic de terror obre (només cinc dies) a una hora de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat