Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Zones d’ús compartit per a gossos
Ajuntament de BarcelonaZones d’ús compartit per a gossos

Aquests són els millors (i els pitjors) districtes de Barcelona on tenir una mascota

El 73% dels habitants considera que hi ha una bona qualitat per tenir un animal de companyia a la ciutat

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Triar un barri on viure suposa analitzar molts factors. Des de l’escorcoll dels serveis i comerços que hi ha a prop fins a la identificació del transport i les connexions mòbils a altres indrets, passant també per la inspecció del veïnat. Si, a més, hi ha una mascota que acompanya l’aventura, la decisió es complica perquè als estàndards mencionats se’ls hi afegeixen uns extres, com la disposició de zones canines pròximes, veterinaris de qualitat a l’abast o parcs amb zones verdes per poder gaudir d'una passejada prop de casa amb els animals. Per facilitar la recerca (i la vida) d’aquelles persones amb mascotes que estan pensant a mudar-se, el portal immobiliari Fotocasa ha fet un estudi en què ha valorat diverses qüestions en relació amb la vida urbana amb animals de companyia. 

L’anàlisi 'Barris per viure amb la teva mascota a Madrid i Barcelona' ha revelat que, a la nostra ciutat, el 73% dels seus habitants considera que hi ha una bona qualitat per tenir un animal de companyia, tanmateix, no totes les zones disposen de la mateixa qualitat. En aquesta línia, la immobiliària ha analitzat quins són els millors i pitjors districtes per a mudar-se amb ells i ha conclòs que Sant Martí, Sants- Montjuïc i Sàrria- Sant Gervasi se situen al top, mentre que Gràcia, les Corts i Ciutat Vella deixen a desitjar.

Per arribar a aquests resultats, l’estudi s’ha centrat en diferents criteris. D’una banda, ha analitzat els districtes segons el seu cens d’animals domèstics, les àrees canines, les superfícies de zones verdes i la quantitat de veterinaris; aquests resultats han mostrat que els tres millors barris són els que més serveis d’aquest tipus ofereixen, mentre que en els tres pitjors són més escassos. D’altra banda, i tenint en compte que només el 16% d’arrendataris de Barcelona permeten l’entrada de gats o gossos als seus pisos, l’anàlisi ha examinat en quines zones sí que s’accepten mascotes i de quin tipus d'habitatge es tracta (moblada, no moblada o sense especificar). En aquesta línia, les conclusions han dictaminat que l’Eixample i Ciutat Vella són les zones on més es permeten els animals. De fet, el districte del nucli antic de la ciutat aglutina més del 25% d’habitatges que accepten mascota, però es considera una zona amb mínims pel benestar de les animals. 

Distribució de les mascotes a Barcelona
FotocasaDistribució de les mascotes a Barcelona

Ciutat Vella, una alternativa per als amos de mascotes

Si bé aquest districte és el que menys cens d’animals domèstics té de tota Barcelona (només un 5%) i disposa de pocs serveis per al benestar dels animals –com parcs i veterinari–, es tracta d’una de les zones amb més oferta d’habitatge que accepta animals de companyia. Per tant, la seva situació podria canviar en els pròxims anys per necessitat i per escassetat d’oferta en altres zones. 

NO T'HO PERDIS: 10 jardins i espais verds amb encant de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat