Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquests són els millors països per visitar si ets vegetarià o vegà, segons un estudi

El bloc de viatges Asher & Lyric ha buscat les millors destinacions del món per a les persones amb una dieta basada en plantes

Ed Cunningham
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Meritxell Palou
Publicitat

El món pot ser un lloc complicat si ets vegetarià o vegà. Des dels filets fins al marisc, les dietes basades en animals són la norma general a la gran majoria de les societats del món. És cert que molts països estan millorant en l'atenció als vegetarians i vegans, però en altres parts del món les opcions continuen sent força limitades.

Tot i això, gràcies als beneficis mediambientals i per a la salut d'aquestes dietes (per no esmentar la reducció significativa de la crueltat amb els animals), tant el veganisme com el vegetarianisme estan en auge. Aleshores, quines són les millors destinacions per visitar si se segueix una dieta basada en plantes? Doncs bé, un estudi del bloc de viatges Asher & Lyric considera que ho ha descobert.

Mitjançant una anàlisi de dades, A&L ha elaborat un 'Índex de Viatges Vegans' que classifica 37 dels millors i pitjors països per a vegetarians i vegans. L'estudi va analitzar el percentatge de la població vegetariana, abans de combinar aquestes dades amb el nombre de restaurants vegetarians/vegetarians per milió de turistes anuals. Aquesta informació es va comparar amb l'oferta de fruites, verdures, llegums, carn i peix per càpita del país.

I el primer lloc del rànquing és... l'Índia! La qual cosa, suposem, no és gaire sorprenent. L'Índia no sols compta amb un gran nombre de vegetarians, sinó que el país té una enorme oferta de fruites i verdures i, comparativament, molt poca carn i marisc.

A l'Índia segueix Mèxic, que es veu afavorit per la seva oferta de fruites i llegums, i el Brasil, que compta tant amb un gran nombre de vegetarians com amb una impressionant oferta de restaurants vegetarians i vegans.

El Regne Unit ocupa un respectable 13è lloc, mentre que els Estats Units se situen al 22è i Austràlia al 29è. Al final de la taula es troba Letònia, que està enfonsada pel fet que aparentment l'estat bàltic té molt pocs vegetarians o restaurants vegans/vegetarians.

Espanya se situa en la posició 30 del rànquing, està suspesa en la categoria de marisc, ja que hi ha molt de consum de peix al país, cosa bona per a molts, però que no és positiu per a les persones amb dietes sense productes animals. Ah, i també suspèn en la categoria de percentatge vegans i vegetarians. Aprova a les categories de restaurants amb opcions vegetarianes i veganes per a turistes ia la de consum de carn, que és moderadament baix.

Per descomptat, l'estudi d'A&L té limitacions. D'una banda, probablement no es pot esperar que tots aquests països siguin aptes per a vegetarians i vegans; al capdavall, a tot arreu hi ha punts conflictius, sigui per la religió o per la cultura local. A més, les dades només són eficaces si es comparen amb les experiències dels viatgers sobre el terreny.

En qualsevol cas, aquí hi ha els deu primers països de l'Índex de Viatges Vegans d'A&L.

1. Índia
2. Mèxic
3. Brasil
4. Vietnam
5. Israel
6. Xina
7. Grècia
8 Tailàndia
9. Eslovènia
10. Itàlia


Si t'interessa saber més sobre l'Índex de Viatges Vegans d'Asher i Lyric, ho pots llegir tot aquí.

NO T'HO PERDIS: Quatre gelateries de Barcelona reparteixen culleres comestibles

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat