Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nadons
ShutterstockNadons

Aquests són els noms més posats a Catalunya en 2022, i per primer cop no guanya Marc

L'Idescat confirma les formes favorites a l'hora d'inscriure al registre les criatures que van néixer l'any passat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Els temps canvien, qui s'ho havia de dir als milers de criatures que van acabar inscrites com a Marc en els registres de Catalunya. Per primera vegada en 25 anys Marc no és el nom maculí més emprat per anomenar la nova canalla. Un canvi de tendència que trenca amb un quart de segle de regnat del nom que s'inspira en el déu Mart.

Sempre segons l'Idescat, pel que fa a les nenes, el lideratge no afluixa. Júlia, amb 440 noves inscrites, es manté al top des de 2007, seguida de prop per moltes Ona que ja campen per Catalunya, en concret 414 noves en 2022.

Però qui és el guanyador entre els nens enguany? Tota una novetat que farà somriure als culers més acèrrims. 433 nadons nascuts en 2022 a Catalunya porten el nom de Leo, una tendència que l'any passat vam veure a les estadístiques de Barcelona que no s'ha frenat ni amb la marxa a París del Lionel de referència. Messi ha deixat empremta.

El rànquing dels noms més posats a Catalunya

Sorprèn també l'ascens de Nil a la segona plaça del top tres, amb 425 nous arribats. Marc conserva la tercera posició (398 nouvinguts), i per sota sorprenen altres noms com Pol, Jan i Biel.

Pel que fa a les nenes, Martina s'ha posicionat en sisena posició, mentre que la campanada la dona el fulgurant ascens de Mia fins a colar-se a l'última posició del top 10 amb 372 inscripcions.

Idescat
Foto: Idescat

El que sembla clar és que els noms curts s'emporten la palma, i que altres fórmules clàssiques estan en desús, com Antonio, Maria, José i Montserrat que lideren el total d'habitants de totes les edats. Que no es perdi Montse, si us plau!

Idescat
Foto: Idescat

NO T'HO PERDIS: els noms més comuns a Catalunya

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat