Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bici
© David GrauBici

Barcelona estrenarà un nou carril bici la primavera del 2024

El nou tram enllaçarà la façana marítima amb els futurs traçats de la Via Laietana i del passeig Picasso

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona es pot visitar de moltes formes diferents, i una d'elles és fer-ho sobre dues rodes. Descobrir la ciutat en bicicleta és una de les opcions més sostenibles i accessibles per a tothom que vulgui veure els seus carrers des d'una perspectiva diferent. Per fomentar aquesta forma de transport, Barcelona estrenarà un nou carril bici la primavera de 2024 que facilitarà la mobilitat i la farà més segura. El nou carril s'implantarà al passeig de Joan de Borbó, en el tram comprés entre els carrers de Ginebra i de l'Escar, a Cuitat Vella.

La Comissió de Govern de l'Ajuntament de Barcelona ja ha aprovat el projecte executiu i es preveu que les obres comencin a principis de 2024 i s'allarguin uns cinc mesos. El nou tram d'infraestructura ciclista enllaçarà la ciutat amb la façana marítima amb els futurs carrils bici de la Via Laietana i del passeig Picasso. A més, el nou itinerari s'afegirà als carrils ja existents a la zona del port amb l'objectiu d'alliberar de bicicletes el passeig més proper al port i millorar la convivència amb els vianants.

El nou carril serà bidireccional i tindrà una amplada de 3,5 metres, on s'afegiran 0,5 metres més destinats a incloure les peces separadores. A més, el projecte també instal·larà una semaforització i senyalització específica que tindrà en compte les dues parades d'autobús amb les que conviurà el tram ciclista. Els treballs també milloraran els passos de vianants, canviaran els reguladors semafòrics existents i desplaçaran un punt de càrrega de motos elèctriques i d'una columna d'enllumenat.

NO T'HO PERDIS: Rècord històric de validacions als transports públics de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat