Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquests són els tres nous panots que es provaran a Barcelona

Les propostes guanyadores del repte impulsat per l'Ajuntament desenvoluparan un prototip que es testejarà a l'Eixample

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Més d’un es va espantar quan al mes d’abril l’Ajuntament va anunciar que 'Barcelona buscava el panot del segle XXI'. Com era possible canviar la icona de la ciutat? La notícia va causar enrenou, però al cap de poc es va desmentir. L’aspecte de la rajola no canviaria, però sí els seus materials i les seves característiques tècniques –per tal de ser més sostenibles pel medi ambient–. Per resoldre el repte, l’Ajuntament, a través de BIT Habitat, va fer una crida a professionals i industrials per crear un nou panot adaptat al model de ciutat verda i saludable que impulsa Barcelona. 

La convocatòria va tancar amb un total de sis propostes rebudes, de les quals tres han estat les seleccionades per desenvolupar un prototip en els pròxims cincs mesos, que es testejaran en alguns àmbits dels quatre eixos verds de l’Eixample a finals d’any. El comitè de selecció, integrat per expertes i experts de l’ecosistema innovador local, ha valorat que totes tres propostes tenen un component innovador significatiu i un impacte ambiental menor que l’actual. 

La primera guanyadora, sota el nom de 'Panot del s.XXI' i presentada per Breinco, destaca pel sistema de col·locació dels panots el qual permet la reutilització de quasi el 100% de les peces en les operacions de manteniment. La segona, 'PANOT+' de Constraula, es diferencia per l’optimització de la secció de la peça i la seva composició material. L’última, 'R3PANOT', d’Escofet, també destaca per la incorporació de nous materials, que redueixen les emissions de CO2. 

Tots tres projectes han tingut en compte la millora real del comportament tècnic, la reducció de l’ús de ciment o modificació de la seva composició, i l’ús de materials reciclats, donant resposta a la crida que es feia des de l’Ajuntament. Ah i, evidentment, les tres propostes també mantenen el disseny del panot original, que és emblema de la ciutat. 

Panot de Barcelona
Shutterstock

NO T'HO PERDIS: Els 50 llocs imprescindibles de Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat





Últimes notícies

    Publicitat