Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Miquel Barceló
La PedreraMiquel Barceló

Arriba a Barcelona la retrospectiva més completa de la ceràmica de Miquel Barceló que s’ha fet fins ara

'Barceló. Ceràmiques. Tots som grecs' presenta més de 100 peces de fang, a més de pintures i quaderns relacionats amb la seva creació

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Miquel Barceló és un dels creadors més destacats del panorama artístic contemporani. És un artista polifacètic; es desenvolupa en la pintura, però també en l’escultura i el dibuix. És cèlebre mundialment; les seves obres expressionistes han guanyat diferents guardons i han estat incloses en les mostres internacionals més prestigioses. I ara, també podreu veure la seva obra en una nova exposició a La Pedrera. 

'Barceló. Ceràmiques. Tots som grecs' és la retrospectiva més completa de la ceràmica de Barceló que s’ha fet fins ara a Barcelona. La Fundació Catalunya La Pedrera presenta aquesta mostra on s’exposen més de 100 peces de fang fetes per l’artista, a més de pintures i quaderns relacionats amb la creació de les peces exposades. El recorregut de l’exposició és cronològic i repassa la trajectòria de més de tres dècades de Barceló. Comença per les primeres obres africanes del 1994 i arriba a les produccions més recents. A més, també es mostra una escultura de bronze al pati de passeig de Gràcia de l’edifici modernista.

La Pedrera
Foto: ShutterstockLa Pedrera

'Barceló. Ceràmiques. Tots som grecs' comença el pròxim 8 de març i serà possible visitar-la fins al 30 de juny. L’horari és de 10 a 19.30 h (cada dia, festius inclosos) i el preu de l’entrada general és de 12 €.

La trajectòria de Barceló

Miquel Barceló va néixer a Mallorca i des de ben petit va estar en contacte amb les arts, ja que la seva mare era pintora en la tradició paisatgista. Amb 13 anys, el 1970, un viatge a París el va fer descobrir l’art brut -aquell que es refereix en les obres creades fora dels límits de la cultura- que el va inspirar en les seves primeres obres públiques. El 1972, va començar a un curs a l’Escola d’Arts decoratives de Palma i va continuar la carrera a l’Escola de Belles Arts de Barcelona el 1974, però la va acabar abandonant. 

La seva popularitat com a artista va arribar l’any 1981 quan va participar en la Biennal de São Paulo i es va fortificar l’any següent arran de la ‘documenta’ VII de Kassel, una de les exposicions d’art contemporani més importants del món, quan Rudi Fuchs (cèlebre historiador i curador d’art holandès) el va presentar al públic. A més, és l'autor de la impressionant cúpula del Mercat de les Flors de Barcelona.

La vida de Barceló ha transcorregut entre París, Mallorca i Mali i les seves obres s’han inclòs en les més prestigioses mostres internacionals, configurant-se com una de les majors revelacions d’art espanyol dels anys vuitanta. 

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona





Últimes notícies

    Publicitat