Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Reciclatge de plàstic
Foto: Shutterstock

Arriben a Barcelona les primeres màquines que et recompensen per reciclar

Els contenidors d'Ecoembes estaran a les estacions dels Ferrocarrils de la Generalitat i funcionen amb una aplicació on acumules punts

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Reciclar és un acte de responsabilitat que tots hauríem d'exercir, però per incentivar aquesta pràctica l'empresa Ecoembes ha començat a instal·lar per tot l'Estat un centenar de màquines que et recompensen cada cop que recicles llaunes, ampolles o altres envasos. A Barcelona, les màquines Reciclos, que és com es diuen, les trobarem en 10 estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de l’àrea metropolitana de Barcelona. Són aquestes: Provença, Martorell Central, Pl. Espanya, Sarrià, L’Hospitalet Av. Carrilet, Universitat Autònoma, Sabadell Plaça Major, La Creu Alta, Can Feu | Gràcia i Vallparadís Universitat.

A partir de la setmana vinent, també n’hi haurà a Pl. Catalunya, Terrassa Rambla, Almeda, Igualada i Manresa Baixador. En total, a finals de novembre hi haurà 15 màquines en 15 estacions i de cara a finals d’any està previst que se n’instal·lin més en altres localitzacions.

Aquest sistema funciona als tradicionals contenidors grocs, que ja s'han instal·lat a diverses localitats catalanes i que reconeixereu per un codi QR, i amb màquines que es trobaran a llocs de gran afluència, com estacions de metro, tren, ferrocarril o centres comercials. 

Funcionament de l'app de reciclatge Reciclos
Foto: Ecoembes

Per fer servir aquestes màquines, primer us heu de descarregar l'aplicació Reciclos. Després haureu de fotografiar el codi de barres de la llauna o ampolla de plàstic que voleu reciclar, ficar l'envàs dins la màquina i escanejar el codi QR que apareixerà a la pantalla de la màquina. El Sistema de Devolució i Recompensa que fa aquestes màquines especials és un seguit de punts (Reciclos) que aniràs acumulant i que van des de sortejos per aconseguir bitllets de tren o patinets elèctrics a ajudar els que més ho necessiten contribuint amb el Banc d’Aliments de Catalunya, entre d’altres.  

Primers resultats

Aquest sistema ja funciona als contenidors grocs de 16 municipis catalans. Sant Boi va ser de les primeres ciutats on es van instal·lar els contenidors grocs amb sistema de recompensa i segons dades de l'ajuntament publicades pel diari 'Cinco días', entre gener i setembre d'aquest any s'ha reciclat a Sant Boi un 13,8% més de llaunes i plàstic que en el mateix període de l'any anterior.

NO T'HO PERDIS: Botigues de Barcelona amb productes sense plàstic.

Últimes notícies

    Publicitat