Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bad Bunny: orgull boricua al Sónar de Nit

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Era Bad Bunny qui teníem davant? Durant bona part del concert el dubte va assaltar a alguns assistents, ja que el porto-riqueny havia sortit a l'escenari amb la cara tapada per una mena de mosquitera cosida al barret que portava i amb unes ulleres de sol per sobre de la tela. Venia de participar en les manifestacions contra el governador de Puerto Rico, Ricardo Rosselló, al costat d'artistes com Residente i Ricky Martin, i acabava d'anunciar que posava en mode pausa la seva activitat artística per fer costat el poble. Les 900 pàgines que s'han publicat amb els xats de Telegram de Rosselló i el cercle de confiança del seu govern estan plens de comentaris masclistes, homòfobs i irrespectuosos amb l'illa i la seva gent, que ha decidit prendre els carrers fins que el que es considera un sàtrapa renunciï al seu càrrec.

Bad Bunny, Sónar 2019
Bad Bunny, Sónar 2019
Foto: Ana Páez

En aquest context de protesta, la indumentària de Bad Bunny semblava més la d'un guerriller que s'amaga a la selva que no pas la de Björk quan va inaugurar –també amb la cara tapada– el Sónar 2017. La veu, però, no enganyava. Benito Antonio Martínez Ocasio era allà i va oferir un xou enèrgic i contundent, amb un cor de sis ballarines, un DJ i tots els dispositius visuals possibles: pantalla gegant, fum, focs artificials, làsers i serpentines. Tot pensat per oferir una gran nit a la concurrència, que gairebé doblava en número la gent que havia assistit, la nit anterior, al concert de Stormzy (mateix escenari, mateixa hora). És la prova que els gèneres llatins ja no estan relegats als marges, sinó que poden encapçalar perfectament grans festivals. Ja va passar aquest any amb J Balvin al Primavera Sound i ha tornat a passar al Sónar –pensem que, només un any enrere, Bad Bunny va ser al Reggaeton Beach Festival de Barcelona sense aixecar gaire interès mediàtic.

Bad Bunny, Sónar 2019
Bad Bunny, Sónar 2019
Foto: Ana Páez

Amb una connexió instantània amb el públic, Martínez Ocasio va desgranar les cançons del seu únic àlbum fins al moment –el celebrat 'X 100pre' (2018)–, però també va fer embogir l'audiència quan va atacar el mega hit de Cardi B 'I like it' i un dels singles més recents, 'Callaíta', amb la gent corejant allò de “Si hay sol hay playa, si hay playa hay alcohol, si hay alcohol hay sexo, si es contigo, mejor”. Després d'aquest concert i el de París –l'últim d'aquesta branca de la gira– Bad Bunny tenia previst anar a Miami a gravar el seu nou àlbum però, segons ha anunciat, no s'hi veu en cor. De moment, tornarà a Puerto Rico a fer costat la seva gent per aconseguir que Rosselló plegui.

NO T'HO PERDIS: Les cròniques del Sónar 2019

Últimes notícies

    Publicitat