Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bad Gyal i Eduard Farelo, filla i pare, junts en l'espot dels Gaudí 2020

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La màgia del cinema i el seu poder d'evasió, imaginació i connexió són els ingredients que sobrevolen l'espot de la 12a edició dels Premis Gaudí. Fa poc més d'una setmana que l'Acadèmia, a través de les seves xarxes, va avançar una combinació explosiva com la de l'actor Eduard Farelo i la cantant, productora i DJ, Bad Gyal; pare i filla en la vida real. Molts sabíem d'aquest vincle de sang però mai se'ls havia vist junts i, molt menys, actuar en la pantalla gran. Els Premis Gaudí ho han fet possible en aquest anunci de 3 minuts que també s'emetrà abans de l'entrega de premis el pròxim diumenge 19 de gener.

Sobreviure a l'absurd

El curtmetratge que firma la productora CANADA i el director català Marçal Forés ('Animals, 'Amor Eterno'), amb idea original de l'agència Folch, vol ser una atrevida mirada que connecta generacions i maneres d'entendre el cinema i l'audiovisual. La versió curta que ha avançat l'Acadèmia no acaba de ser tan explosiva com esperàvem però sí que concentra temes molt actuals com l'assetjament sexual, el poder imaginatiu del cinema (tot i només veure's referents televisius com 'Joc de Trons i les Teresines S.A), les xarxes socials o el 'sexting'. Dos mons, dues generacions, diferents referents i tot sota un mateix sostre. El que els uneix, això sí, és el cinema (les pantalles) com a via escapatòria.

Marçal Forés i equip en el rodatge de l'espot dels Premis Gaudí 2020
Marçal Forés i equip en el rodatge de l'espot dels Premis Gaudí 2020
FOTO: Acadèmia del Cinema Català

El seu director explica que és "una peça sobre amor, 'heartbreak' i cinema, una història íntima entre pare i filla en un dia d'aquells en què no passa res, i en el que anar al cinema és quasi una salvació per sobreviure a l'absurd". Això o que el cinema és l'últim pla per a les dues generacions en un dia avorrit. S'interpreti com s'interpreti, aquest any l'Acadèmia ha apostat per fer cinema per promocionar el cinema, amb una peça intimista, feta íntegrament per a reconeguts professionals de la indústria del cinema català, amb una fotografia i uns efectes especials excel·lents i amb l'objectiu de ser un homenatge a l'acte de compartir el cinema.

No ens perdrem la cerimònia de lliurament dels XII Premis Gaudí, presentats per l'actriu Anna Moliner, el pròxim diumenge 19 de gener. Veurem pare i fill junts sobre l'escenari dels Gaudí? Imaginació al poder que això va de cinema!

NO T'HO PERDIS: TOP 5 de la cartellera de cinema

Últimes notícies

    Publicitat