Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bar Bocatini
Foto: Ricard Martín Bar Bocatini

Bar Bocatini: menjar (bé) al centre de Barcelona per 8 euros és possible

Des del 2005 aquest bar-restaurant ofereix bons plats combinats al centre turístic

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

És un secret a la vista: a la Gran Via, just al costat de l'icònic cartell de la casa de subhastes Lamas Bolaño, hi ha el Bar Bocatini (amb un no menys icònic cartell). La seva perenne marquesina anuncia "Plats a la carta - Entrepans Especials". I hi hauràs passat milers de vegades sense haver-li fet massa cas: l'efecte vintage del seu aspecte – la pura estampa del bar normal en una artèria circulatòria en què només hi ha restaurants enormes enfocats al turisme– el fa invisible.

Bar Bocatini
Foto: Ricard MartínBar Bocatini

I aquest és el petit miracle: el Bocatini (Gran Via 610, entre la Rambla de Catalunya i Balmes) és un bar de barri en un lloc on no hi ha barri. Amb preus de barri i una qualitat notable. I una oferta gairebé inèdita a la ciutat: el plat combinat a la carta. Això significa que a partir d'una base que esculls –botifarra, lacó a la gallega, calamars a l'andalusa, xistorra...– hi afegeixes dues guarnicions –mongetes verdes amb pernil, truites variades, croquetes d'ibèric, ensaladilla russa, rovellons a la planxa...– i acabes menjant bé i ràpid per entre 8 i deu euros.

El Bocatini és un bar de barri on no hi ha barri

La qualitat és bona i saben què fan. Botifarres i salsitxes són de Calaf, la xistorra és de Navarra de la de veritat, i els calamars a l'andalusa i el peix del dia són frescos. La planxa del bar està impol·luta, i cada matí l'Asunción Alonso prepara les guarnicions (l'ensaladilla russa està per llepar-se els dits, i les truites de patates i verdures, també). Aquest és el negoci de la família Aragó-Alonso: “És un negoci familiar: som la meva dona, el meu fill Cristian i jo”, explica en Javier Aragó.

Vols un platàs combinat? Doncs té!
Foto: Ricard MartínVols un platàs combinat? Doncs té!

Aragó s'enorgulleix d'una cosa que, per humil i digna, sembla passada de moda: “Servei atent i ràpid, netedat al màxim. Això és un bar de tota la vida, no està pensat per al turista”, diu. La clientela, treballadors de la zona, s'asseu a les barres de fusta d'un local bonic i senzill, amb la familiaritat de fer-ho a la tauleta del saló de casa.

50 anys d'experiència

El taverner va començar en l'hostaleria amb 14 anys i en té 50 d'experiència. Navarrès ell, Asunción de Zamora, van obrir el Bocatini el 2005, després de tancar el Cau de Sarrià aquell mateix any. És obert de dilluns a divendres de les 6.45 a 18 h, i al matí podeu esmorzar els esmentats "entrepans especials": substanciosos i amb un ampli repertori calent de vella escola, com ara llom amb pebrots i formatge, o flautes amb embotits ibèrics a 2 '30 €. 

Aquí no hi ha noves tendències ni hi gurmetització de res (perquè la base de treball és quotidiana però bona). Només hi ha un bar com els d'abans, molt ben portat (i no pas un homenatge facsímil en clau de metabar). La bona notícia és que acaben de renovar el contracte d'arrendament per a deu anys més, o sigui que a la Gran Via queda Bocatini per a estona.

NO T'HO PERDIS: Els millors bars de tapes de Barcelona

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat