Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona acollirà Manifesta, la biennal d'art més important d'Europa

Ada Colau afirma que aquesta victòria suposa per a la ciutat una innovació urbana, social i cultural a llarg termini

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

Manifesta és una organització creada als anys 90 amb base a Amsterdam que organitza biennals a diferents ciutats europees per apropar la cultura i l'art a la ciutadania i debatre sobre les seves implicacions socials. Avui s'ha donat a conèixer que Barcelona i deu ciutats de la seva àrea metropolitana, entre les quals es troben Mataró i l'Hospitalet de Llobregat, han sigut les escollides per acollir la 15a edició que tindrà lloc el 2024. Això suposa una internacionalització per la ciutat de Barcelona i una oportunitat per "impulsar el teixit cultural català", segons ha declarat l'alcaldessa Ada Colau a la roda de premsa que s'ha celebrat el 3 de desembre. 

Repensar el món a través de l'art

Manifesta és un esdeveniment que s'allarga dos anys en el temps, el qual permet crear un impacte més real i fructífer per a la ciutat amfitriona. A més, durant el temps que la ciutat és seu de la biennal s'organitzen activitats relacionades amb l'art i la sostenibilitat que reflexionen sobre el món en què vivim. Segons Colau, aquest èxit demostra que Barcelona "és una ciutat compromesa amb la cultura". Una bona notícia que arriba en un moment complicat després de les restriccions a causa del coronavirus. 

Presentació de Manfiesta 2024 a l'Ajuntament de Barcelona
EDU BAYERPresentació de Manfiesta 2024 a l'Ajuntament de Barcelona

La cultura en temps de pandèmia

La directora de Manifesta, Hedwig Fijen, també ha estat present en la roda de premsa i ha volgut recalcar que enguany és un moment de transició i que això també ha obligat a reformular el punt de vista de la plataforma holandesa, centrant-se en l'impacte de l'art en temps post covid.

Marsella, que ha sigut la seu europea d'aquest 2020, ja ha hagut d'adaptar-se a aquesta nova realitat i ha assentat les bases de les futures amfitriones que abordaran les conseqüències de la pandèmia en l'art i la societat. Tanmateix, tot just abans d'arribar a Barcelona, la Biennal viatjarà fins a la capital de Kosovo, Pristina el 2022. Aquest marge de quatre anys ofereix a l'Ajuntament de Barcelona la possibilitat de treballar amb deteniment sobre tot el pla d'innovació estructural que pretén fer de Barcelona, "un lloc on valgui la pena viure", tal com confessava l'alcaldessa Colau

NO T'HO PERDIS: Escenari Time Out, la finestra de la cultura en streaming de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat