Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
cine fora de lloc
Foto: 'Women who kill', Ingrid Jungermann (2016)

Barcelona acollirà un cicle de cinema gratis de pel·lícules lèsbiques dels anys 90 i els 2000

El 'Cinema fora de lloc' s'emmarca dins la 32a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

En els darrers anys la presència d'històries LGTBIQ+ a les pantalles de cinema i sèries de televisió ha incrementat, però aquestes històries sempre han existit i mai és mal moment per recordar-les. Entre el 26 de maig i el 3 de juny, Barcelona acollirà la projecció gratis de pel·lícules lèsbiques fetes a través dels ulls de diferents dones cineastes durant els anys noranta i la dècada dels 2000. El 'Cinema fora de lloc' s'emmarca dins la 32a Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona (MIFDB), que tornarà a ocupar diferents espais de la ciutat amb una proposta cinematogràfica dissident i feminista amb pel·lícules que barrejaran els gèneres de la comèdia, el drama, l'acció i el musical.

El Cinema fora de lloc se celebrarà a diferents places de la ciutat i donarà el tret de sortida a la Plaça Salvador Seguí amb la projecció de diversos curtmetratges que mostren la vivència de la identitat lèsbica i trans. La sessió del diumenge 26 de maig començarà a les 21.45 h i hi haurà algunes de les directores dels curtmetratges com Sofia Esteve, Isa Luego i Marina Freixas. Algunes de les sessions següents seran dijous 1 de juny a la plaça Virreina a les 21.45 h, amb la projecció de 'Women who kill', d'Ingrid Jungermann. També a la plaça de la Virreina a la mateixa hora, el dijous 6 de juny es projectarà 'Bound (Llaços Ardents)', un film de Lilly Wachowski i Lana Wachowski que tracta la relació entre Corky, una expressa, i Violet, la dona d'un conegut mafiós.

Cinema fora de lloc
Foto: 'Bound (Lazos ardientes), Lilly Wachowski i Lana Wachowski (1996)

Durant el mes de juny hi haurà altres dates com: el dijous 13 a les 21.45 h a la Plaça Sant Pere, amb la projecció del film de Jamie Babbit, 'Itty, Bitty, Titty Committee'. El llargmetratge narra la vida d'una noia que tot li ha sortit malament els últims mesos, fins que un grup de punk feminista va en contra de la clínica estètica on treballa. Una altra projecció del mes serà el dijous 27 a les 21.45 h a la Plaça Sant Pere amb l'estrena a l'Estat de 'Chuck, Chuck baby', un film de Jamis Pugh. La directora anglesa presenta l'Helena, una noia que un matí es retroba amb la Joanne, el seu amor de l'adolescència.

La darrera sessió del cicle de cinema serà el dimecres 3 de juliol a les 21.45 al pati de la seu del districte de Nou Barris. 'Cortos en femenino' serà l'encarregada de tancar aquesta edició amb diversos curtmetratges dirigits per dones, moltes de les quals estaran en persona per a presentar els seus projectes.

Sessions per als més petits

A més del cicle de pel·lícules lèsbiques, el MIFDB també organitza algunes projeccions per als més petits. Les sessions familiars 'Xino, Xano, un camí de contes', mostraran curtmetratges fets per dones adreçats als infants a partir de tres anys que convidaran a conèixer paisatges, gestos i maneres de viure a través de l'animació. La il·lustradora Marta Castro traçarà dibuixos en viu durant la projecció d'ambdós dies: el 25 i 26 de maig a la Filmoteca de Catalunya. Els curtmetratges que es visionaran són: 'Fet i amagar', de Judit Orosz; 'El naixement dels oasis', de Marion Jamault; 'Suzie al jardí', de Lucie Sunková; i 'Luce i la Roca', de Britt Res.

curtmetratge 'Fet i amagar'
Foto: 'Fet i amagar', Judit Orosz (2020)

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera de maig als cinemes de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat