Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
What the foc
What the foc

Barcelona acollirà un festival de barbacoa sense carn de vaca ni de xai (però sí de porc i pollastre!)

Un total de 20 chef especialitzats en brasa oferiran més de 40 propostes de menjar

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

És possible gaudir d’una bona brasa a l’aire lliure sense haver de consumir grans quantitats de carn. Així ho vol demostrar What the foc, el festival de la barbacoa al parc, que aquest any proposa una edició sense carn de vaca ni de xai, però amb més opcions veganes i un major consum de verdures. La decisió de vetar aquests aliments és per un tema de consciència sobre el que mengem, però, sobretot, per la sostenibilitat, ja que aquestes dues carns són, en diferència, les que més gasos hivernacle emeten en la seva producció. 

Segons un estudi del portal web de recerca, Sci Hub, per cada quilogram de carn de vaca produït s’emeten 99,48 quilos de gasos hivernacle i per cada quilo de carn de xai, 39,72. Aquestes xifres xoquen amb les de la producció de carn de porc, que emet 12,31 quilos (un 88% menys que la de vaca) o les del pollastre, que se situen en 9,87 quilos (un 91%). Però és que si ens fixem en la de les verdures, per exemple en la dels calçots que només emeten 0,5 quilos, la diferència és bestial.  

Greenhouse
Poor, J. & Nemecek, T. / What the foc

Els organitzadors de What the foc han calculat que eliminant la carn de vaca i de xai de l’esdeveniment ajudaria a reduir l’impacte del festival en 250.000 quilos de gasos hivernacle, per això han decidit començar a desmarcar-se de la cultura carnívora que comporta la celebració de les barbacoes i oferir alternatives 'plant-based'.

El festival de la barbacoa se celebrarà el dissabte 16 de març, de 12 a 24 h, i l’endemà de 12 a 20h, al parc de la Gran Via de l’Hospitalet, a tocar de plaça Espanya. 

Tota mena de barbacoes

Més de 40 propostes de menjar a la brasa seran disponibles en aquesta edició del festival. Des de barbacoes petites a grans, d'asiàtiques a argentines, les opcions seran molt variables. De fet, What de foc ha convidat a 20 chefs especialitzats en brasa per delectar als assistents:

  • Achaar bar, brasa índia.
  • Bakkiu, brasa índia.
  • Casa Xica, fusió asiàtic-catalana
  • Chivuos, hamburgueses.
  • Delicatessen Argentina, brasa argentina.
  • Denassus, brasa tradicional.
  • Fat barbies, smokehouse eco.
  • Good shit, kebabs vegans. 
  • Kasarap, cuina filipina.
  • Katze, 'plant-based'.
  • La taba, brasa catalana.
  • Machete, 'taquería' mexicana.
  • Mosquito, tapes japoneses.
  • Piel de gallina, bar de pollastre.
  • Piñata cantina, mexicà.
  • Rooster & bubbles, pollastre a la brasa.
  • Warike, brasa peruana.
  • Yatai, brasa japonesa. 
  • I, evidentment, la calçotada de tota la vida.

Zona calçotada i festa sostenible

Si no voleu menjar en peus, la 'zona calçotada' és l’única manera d’assegurar-se una taula al What the foc. Aquesta opció, amb un preu de 120 €, inclou un espai per a 10 persones, 10 racions de calçots (amb salsa romesco, esclar) i 2 porrons de vi.

Sigui quina sigui l'opció que trieu, en algun moment haureu de posar-vos a ballar perquè les dues jornades del festival aniran acompanyades de la selecció musical d’Ameba, l’Associació de música electrònica de Barcelona, que portarà el seu sistema de so i uns panells solars fotovoltaics per ajudar a fer el festival encara més sostenible.

Ameba
What the foc

NO T'HO PERDIS: Restaurants per menjar calçots a Barcelona!

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat