Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona acull la primera residència per a mares artistes d’Espanya

Quatre artistes i els seus fills participaran en aquesta iniciativa pionera a la Fabra i Coats

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Quatre artistes gaudiran d’una residència dirigida a mares i pares amb infants de 0 a 3 anys la Fabra i Coats: Fàbrica de Creació. La iniciativa, anomenada Mater Art Community és la primera residència per a mares i pares de tot Espanya que és pública i 100% gratuïta per als artistes. 

Aquest programa artístic pioner, que tindrà lloc del 25 d’octubre al 30 de novembre, busca que la maternitat pugui tenir un impacte positiu en la carrera dels artistes i que serveixi per aportar noves visions i sensibilitats a la pràctica creativa. L’objectiu és crear un espai acollidor i inclusiu en què els artistes i els seus fills i filles puguin sentir que tenen suport personal i professional, per transformar la manera com l’art es crea i es consumeix.

Així doncs, la residència tindrà una part virtual i una part presencial, i també comptarà amb un espai infantil i una educadora per a les seves criatures, així com formació específica sobre conciliació i disseny d’espais per a la canalla als museus. 

Aquesta experiència s’ha inspirat en projectes internacionals similars, com el Mother House Studios de Londres, i funcionarà com a prova pilot amb la intenció que es repeteixi a altres residències de la ciutat de Barcelona, esdevenint així un laboratori per a poder desenvolupar una nova política pública en termes de creació i conciliació familiar. 

El projecte l’ha impulsat el col·lectiu artístic DUAE, resident a Fabra i Coats, amb la col·laboració de Prohibit No tocar i The Good Good i el recolzament de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) i de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC)

 Els artistes que participaran d’aquesta prova pilot són Ángela Palacios (artista visual i mediadora cultural), Neus Solà (fotògrafa documental) i la parella formada per Ariadna Guiteras (performance, instal·lació i text) i Michael Lawton (pintura i escriptura).

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat