Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Crochet, cosir, fil
Foto: Shutterstock

Barcelona acull les primeres olimpíades del fil: una gran competició de ganxet, brodat i punt

L'esdeveniment tindrà diverses proves dissenyades per artistes reconegudes que també formaran part del jurat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La moda és un sector en constant evolució arreu del món i Barcelona no n'és cap excepció. En els darrers anys, la ciutat ha estat testimoni de noves obertures d'establiments amb projectes tan innovadors com botigues de segona mà amb tallers de confecció dins el mateix espai o altres on l'art i la moda es fusionen per formar una mena de galeria d'art tèxtil. Tot i que les peces de roba reben una gran atenció, molts cops el treball i la tècnica que hi ha darrere passen desapercebudes. Ara, per fomentar i fer valdre la importància de la creativitat tèxtil, Barcelona acollirà les primeres olimpíades dedicades en exclusiva al treball amb fil.

La merceria Punto Pelota ha impulsat les 'Hilompiadas', una competició que inclourà tres disciplines tèxtils: el punt, el ganxet i el brodat. El programa d'activitats inclou una jornada de jocs i proves d'1h 30 de durada dissenyades per artistes reconegudes a cadascuna de les disciplines que també formaran part del jurat, tot i que encara no se n'han anunciat els noms. A més, cada disciplina tindrà tres premis diferents per als tres primers llocs.

A més de la competició, les Hilompiadas tenen l'objectiu de convertir-se en un punt de trobada per a la comunitat tèxtil i poder posar a prova les seves habilitats en conjunt. L'esdeveniment tindrà lloc el pròxim 4 de maig, durant la jornada del comerç al carrer, el local de davant de l'establiment de la merceria, al número 16 del carrer Berga de Gràcia. Si hi voleu participar, les inscripcions tenen un preu de tres euros i estan obertes fins al 30 d'abril a la pàgina web de Punto Pelota.

Què és Punto Pelota?

Punto Pelota és una merceria amagada en un carreró al barri de Gràcia dirigida per la Julie Frene, que va crear l'establiment per compartir la seva passió per les tècniques creatives amb fil. A més de botiga, la merceria funciona com a taller, escola i espai comunitari que promou el treball amb fil com a una pràctica saludable per a la ment, així com per contribuir a un consum tèxtil més responsable amb el medi ambient.

Punto Pelota
Foto: Punto Pelota

Punto Pelota ofereix tallers per a totes les edats on la creativitat i la tècnica tèxtil són les protagonistes. Amb les activitats, Frene ha creat una comunitat de persones que s'acosten a la botiga per explotar les seves habilitats amb el fil i marxar amb les seves creacions sota el braç. 

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat