Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gos d'acollida
Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona acull més de 200 gossos i gats rescatats d'una xarxa il·legal de mascotes

El CAACB custodia els animals intervinguts en una operació policial el passat 20 de setembre

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

El passat mes de setembre es va dur a terme una intervenció policial en contra d'una xarxa de venda il·legal de mascotes. En aquesta operació es van rescatar més de 200 gossos i gats que actualment custòdia el Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona (CAACB). El centre s'ha encarregat de tenir-ne cura durant aquestes setmanes i han garantit l'atenció inicial, el seguiment veterinari i les cures necessàries. Malgrat que segueixen dins l'equipament, la jutgessa a càrrec de la investigació ja ha autoritzat el centre per a gestionar l'acollida dels animals.

gats en acollida
Foto: Ajuntament de Barcelona

El setembre, el servei municipal va rebre un total de 179 gossos i 5 cadells, que han nascut a les instal·lacions, i 35 gats que ara seran donats en acollida. Fins ara, ja s'ha gestionat el procés d'acollida d'uns 160 animals, la majoria a persones que estaven en tràmits d'animals comissats, i encara en queden una trentena per gestionar.

Desmantellament de la xarxa il·legal

L'operatiu policial es remunta a l'any 2020, quan el Departament de Protecció dels Animals de Barcelona i agents de la UREP de la Guàrdia Urbana va inspeccionar una botiga d'animals a l'Eixample, on van trobar 33 gossos malalts. Arran d'aquesta inspecció, es van localitzar més animals en males condicions de salut i d'higiene a un espai il·legal dins el mateix local.

gos en acollida
Foto: Ajuntament de Barcelona

Finalment, el 20 de setembre va culminar la investigació on hi va haver 13 detinguts i més de 400 animals intervinguts, dels quals més de la meitat van ser custodiats pel CAACB. Aquest procés va permetre salvar les mascotes i desmantellar la xarxa il·legal que feia més de vuit anys que estava activa, principalment a Catalunya i Madrid.

NO T'HO PERDIS: Barcelona tindrà un nou centre d'acollida d'animals de companyia

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat