Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Nens al carrer
Foto: ShutterstockNens al carrer

Barcelona atorga més de 18.500 beques per a activitats extraescolars pel curs 2023-2024

Els ajuts estan destinats a infants d'entre 6 i 17 anys de la ciutat amb rendes baixes

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La campanya d'atorgament de beques per a activitats extraescolars de l'Ajuntament de Barcelona per al curs 2023-2024 s'ha tancat amb 18.695 beques concedides. A més, la inversió d'aquest ha estat de 5 milions d'euros, un 15,3% més respecte de la de 2022. Malgrat que l'Institut Barcelona Esports (IBE) ha concedit 17.642 ajuts per a activitats físiques i esportives, una gran part del total, aquest any la campanya s'ha ampliat per cobrir també extraescolars culturals, artístiques, científiques i tecnològiques.

De l'ampliació, les beques més sol·licitades i atorgades han estat les relacionades amb arts plàstiques, la robòtica i la programació, les activitats del món del teatre i les arts parateatrals. En aquests àmbits, s'han atorgat 1.053 subvencions, el que suposa una inversió d'uns 263.000 euros. La iniciativa està destinada a nens i nenes de Barcelona entre 6 i 17 anys amb una situació de renda baixa amb l'objectiu de no deixar cap família fora per raons econòmiques. En total, la campanya d'aquest any s'ha tancat amb un 13,6% més d'ajuts respecte a l'any passat.

Un rècord a l'àmbit esportiu

Un 80% de les beques atorgades han estat per a extraescolars esportives, on s'han destinat més de 4,5 milions d'euros. Les subvencions s'han repartit entre la majoria dels districtes de Barcelona, tot i que els de Sant Martí i Nou Barris han estat els punts on la campanya de beques ha tingut més impacte; 6.423 infants i joves d'ambdós districtes rebran els ajuts de l'IBE. Respecte a l'esport inclusiu, s'han repartit 787 subvencions a menors amb diversitat funcional, el que representa un 4,5% del total de les beques repartides.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs perfectes per anar amb nens a Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Tardor

    Últimes notícies

      Publicitat