Les obres de teatre que no et pots perdre

La cartellera barcelonina és extensa. Et seleccionem els imprescindibles de la temporada
acondal.jpg
Teatre Condal
Advertising
L'habitació del costat
© Felipe Mena
Teatre

L'habitació del costat

icon-location-pin La Villarroel, L'Antiga Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

'L'obra del vibrador' és el subtítol de 'L'habitació del costat' de Sarah Ruhl. Efectivament aquest artefacte d'estimulació –a les becerol·les vuitcentistes de la seva expansió comercial– és l'artefacte que provoca en aparença una profunda transformació en un grup de dones de la costa est nord-americana de finals del segle XIX. El món d'Edith Wharton i Henry James tancat –i dinamitat– en la consulta-llar d'un ginecòleg i especialista en "histèria femenina".

Time Out diu
Teatre

Los 39 escalones

icon-location-pin Eixample Teatre, L'Antiga Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

Si el musical 'Sugar' va ser una sorpresa nascuda al Teatre Gaudí que acabaria conquerint el Teatre Coliseum en la seva quarta temporada a més del premi de la critica 2015, aquesta versió escènica de la pel·lícula de suspens dirigida per Alfred Hitchcock podria seguir una trajectòria semblant. Certament que els artífexs d’aquell 'Sugar' han seguit fil per randa les idees de la versió estrenada el 2005 al West End de Londres (on encara està en cartellera), però això no treu valor a una posada en escena on la imaginació i el joc teatral s’imposen per damunt de les naturals limitacions del gènere i de l’espai escènic.

Time Out diu
Advertising
Teatre

Tricicle. HITS

icon-location-pin Teatre Victòria, El Poble-sec
icon-calendar

Tot repassant els esquetxos dels espectacles de Tricicle al llarg de 40 anys (i en són 99, segons ens diuen) n'he trobat alguns de magnífics que no hi són, a 'Hits', el seu comiat des escenaris. És una cosa que li pot passar a qualsevol seguidor d’aquests magnífics pallassos silents que, com li passa a tothom, s'han fet grans i que, amb bon seny i abans de caure en una certa decadència física, han decidit dir adéu. Tot i que la selecció ha estat feta (això ens diuen) pels fans a través de la pagina web o potser justament per això aquest 'Hits' sembla menys harmonitzat que el que ens tenien acostumats.

Time Out diu
Advertising