Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
No puc arrencar-me el cap, d'Alba Pujol
Foto: Laura Sisteró

Les obres de teatre que no et pots perdre

La cartellera de teatre barcelonina és extensa i aquí trobaràs les obres imprescindibles

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Des d'obres més petites a grans produccions, de monòlegs a espatarrants musicals... La cartellera de teatre de Barcelona és potent i encara aguanta els cops de l'actualitat. Hem fet una tria de les peces que us faran tornar al teatre.

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i Catalunya el 2021

 • Teatre
 • Drama

Toni Casares recupera una obra de finals dels 70 de Josep Maria Benet i Jornet, en la qual fa que les dues filles d’un dissident polític assassinat pel règim totalitari d’un país mediterrani imaginari tornin a casa per prendre revenja. Semblen disposades a pagar el preu que convingui un cop hagin aconseguit el seu objectiu. Amb Enka Alonso, Ona Borràs, Màrcia Cisteró, Francesc Ferrer, Pep Ferrer, Carles Martínez, Òscar Rabadan i Fina Rius. 

 • Teatre
 • Comèdia
 • Dreta de l'Eixample

Després de ‘La jaula de las locas’ i ‘La tiendas de los horrores’, el duet format per Àngel Llàcer i Manu Guix estrena un dels grans musicals clàssics de l’època daurada de Hollywood, protagonitzat per Fred Astaire i Ginger Rogers i que narra una història d’amor dels anys 20 del segle passat, quan s’obria pas el cinema sonor. A l’escenari, hi trobarem, entre d’altres, Ivan Labanda, Diana Roig, Ricky Mata, Mireia Portas i més de trenta actors i ballarins.

Estrenes del mes

 • Teatre
 • El Poble-sec

Alícia Gorina dona veu als personatges femenins idealitzats de la pel·lícula 'Les verges suïcides' de Sofia Coppola, amb Joan Carreras i Mia Esteve al capdavant del repartiment. Els cinc adolescents d’avui són Alícia Falcó, Blau Granell, Roc Martínez, Abril Pinyol i Lea Torrents. Una aproximació a les zones fosques d’aquella història, les de llavors i les d’ara, vint anys després de l’estrena del film.

 • Teatre
 • El Raval

A 'Birnam', un actor, ja gran, és al camerino preparant-se per representar el rei Duncan a 'Macbeth', quan comença a dubtar. Sobre el valor de la paraula i la naturalesa del llenguatge, sobre el teatre i la seva funció, sobre el seu moment com a actor i el seu passat, sobre la vellesa... Lluís Soler interpreta aquest monòleg escrit per Víctor Sunyol, amb direcció de Joan Roura.

Publicitat
 • Teatre
 • El Raval

Pep Ambròs, Ricard Boyle, Meritxell Calvo i Manel Dueso donen vida a un muntatge que és un cop de puny. L’acció de ‘Combat de negre i gossos’ es situa a un país africà indeterminat, on una companyia constructora europea està aixecant unes obres, i sense cap explicació, algú mata a un dels treballadors i fa desaparèixer el cos. Per què s’ha produït aquest assassinat gratuït i sense motiu? I per què a ningú sembla importar-li res? Només un home, Alboury, plantarà cara a l’arbitrarietat i demanarà el cos de l’home mort.
A partir d’aquest fet, el dramaturg francès Bernard-Marie Koltès, un dels més afamats del teatre actual de protesta i reivindicació –autor també de 'La nit just abans dels boscos'– ha construït una obra que reflexiona sobre preocupacions profundes del nostre temps, sobre tot la dinàmica de constant opressió que el món ric exerceix sobre el tercer món pobre. ‘Combat de negre i gossos’ és una denúncia de la explotació colonial que encara es manté viva, i que en comptes d’ajudar a esborrar les fronteres i les classes, perpetua una situació de desigualtat i desconfiança que està abocada al conflicte. Aquesta adaptació, traduïda per Sergi Belbel, està dirigida per Robert Romei i es podrà veure al teatre Tantarantana del 2 al 31 d’octubre. 
Les entrades ja estan a la venda.

Contingut patrocinat
 • Teatre
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La peça d'El Conde de Torrefiel és una de les obres més intel·ligentment provocadores que haureu vist mai. 'Kultur' es presenta com un treball allunyat de la convenció teatral per donar pas a una instal·lació performativa en què l’espectador pren el punt de vista d’un 'voyeur', davant la imatge d’una escena inqüestionablement explícita en l’espai realista d’un càsting.

Publicitat
 • Teatre
 • Dreta de l'Eixample

Després de descobrir que el seu marit manté una relació amorosa amb una altra dona més jove, Monique intenta endreçar en un dietari l’evolució dels seus pensaments i percepcions. Un clàssic de Simone de Beauvoir interpretat per Lluïsa Mallol.

 • Teatre
 • Fort Pienc

Carme Portaceli s’estrena com a directora del TNC amb aquest espectacle que es capbussa en els dietaris íntims de Víctor Català, una peça que és una aproximació a l’enigmàtica autora empordanesa a través dels seus contes i escrits. Amb Ferran Carvajal, Lluïsa Castell, Oriol Guinart, Olga Onrubia, Rosa Renom, Manel Sans i Anna Ycobalzeta.

Publicitat
 • Teatre

Cinc ciutadans espanyols, fills d’immigrants, viatgen al país d’origen dels seus pares. A partir d’una estructura fragmentada i centrada en el que és humà, el relat d’aquesta història parteix de la península Ibèrica per viatjar fins a Guinea Equatorial, el Marroc, Cap Verd, la Xina i la República Dominicana. Una obra d’Helena Tornero amb Nacho Alemida, Neus Ballbé, Tamara Ndong Bielo, María Ramos, Junyi Sun.

 • Teatre
 • El Raval

Les companyies Dagoll Dagom, La Brutal i T de Teatre s'uneixen per portar als escenaris el primer espectacle teatral escrit per la periodista i escriptora Empar Moliner. Un musical amb cançons a partir dels relats de l’autora adaptats al teatre per ella mateixa. Històries esbojarrades, contradictòries i singulars protagonitzades per personatges no gens carismàtics, no gens agraciats, però molt còmics. El muntatge està dirigit per David Selvas i interpretat per les quatre actrius de T de Teatre Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca, a les que s'uneixen David Bagés, Mercè Martínez i Ernest Villegas.

Autoria: Empar Moliner. Direcció: David Selvas. Amb: Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla, Àgata Roca, David Bagés, Mercè Martínez i Ernest Villegas.

Publicitat
 • Dansa
 • El Poble-sec

Des d’'A vore' que Sònia Gómez no ens regalava un dels seus espectacles inclassificables, poca-soltes i enlluernadors. Ara torna al Mercat de les Flors per preguntar a cinc intèrprets què pensen quan estan actuant en escena. La proposta per a Magí Serra, Núria Guiu, Elisa Keisanen, Guillem Mont de Palol i Pere Jou és escenificar “la representació dins de la representació”, en què Sònia Gómez busca com a coreografia una trobada entre ballarins i performers. I ho farà amb un recurs híbrid de moviment que ha anomenat 'zoom'.

Els últims quinze anys, l’artista de la Sénia ha estrenat peces tan irrepetibles com 'Mi madre y yo' i 'Experiencias con un desconocido', on sempre es belluga entre les arts, l’autoficció i un gran sentit de la posada en escena. La impostura és una de les línies de treball que més fruits li ha donat.

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat