Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les obres de teatre que no et pots perdre
El mètode Grönholm
Foto: Teatre Poliorama El mètode Grönholm

Les obres de teatre que no et pots perdre

La cartellera de teatre barcelonina és extensa i aquí trobaràs les obres imprescindibles

Per Andreu Gomila
Advertising

Des d'obres més petites a grans produccions, de monòlegs a espatarrants musicals... La cartellera de teatre de Barcelona és potent i encara aguanta els cops de l'actualitat. Hem fet una tria de les peces que us faran tornar al teatre.

NO T'HO PERDIS: Festivals de música a Barcelona i Catalunya 2020-21.

Estrenes de teatre del mes

Obra de teatre Tránsitos
Obra de teatre Tránsitos
Foto: La Gleva

Tránsitos

Teatre La Gleva. Teatre-Espai Cultural, Sant Gervasi - Galvany

La uruguaiana Mariana Percovich i el català David Teixidó han aixecat una obra transnacional entre Barcelona, Buenos Aires i Montevideo per explicar com es viu la identitat trans a banda i banda de l’Atlàntic, amb el suport d’organitzacions de defensa dels drets de les persones LGTBI+ de totes tres capitals. Aquest muntatge explora les relacions entre aquestes realitats i les identitats normatives.

La cabra o qui és Sylvia?
La cabra o qui és Sylvia?
La villarroel

La cabra o qui és Sylvia?

Teatre La Villarroel, L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Fa quinze anys, Josep Maria Pou va fer una versió espaterrant de l’obra d’Edward Albee al Romea i ara és Iván Morales l’encarregat de dirigir Jordi Bosch, Emma Vilarasau, Roger Vilà i Jordi Martínez a La Villarroel. 

Advertising
Smiley 2
Smiley 2
Foto: Aquitània Teatre

Smiley 2

Teatre Aquitània Teatre, La Nova Esquerra de l'Eixample

Guillem Clua va aconseguir amb Smiley apuntar-se una fita en el teatre català contemporani gràcies a una comèdia que tractava l’amor entre dos homes com el que és, amor. És, sens dubte, la peça que més èxit ha tingut a casa nostra del dramaturg. Ara ha escrit la segona part on sabrem què els va passar a l’Àlex i al Bruno. I compta amb el repartiment original: Ramon Pujol i Albert Triola. Tot un luxe.

Eva Lyberten a l'obra de teatre Una
Eva Lyberten a l'obra de teatre Una
Foto: Teatre Lliure

Una

Teatre Teatre Lliure: Montjuïc, El Poble-sec

Com viu la vellesa una icona sexual, estrella del softcore dels 60 i 70? Quina és la seva història? Això és el que ens respondrà Eva Lyberten en aquesta peça de teatre documental que dirigeix Raquel Cors, un nou talent del cinema i del teatre a qui cal seguir de prop. Ara que té 60 anys, Lyberten compartirà el seu passat amb el públic seguint el relat de les imatges d’ella que sobreviuran: les seves pel·lícules eròtiques.

Advertising
Monroe-Lamarr
Monroe-Lamarr
Foto: May Zircus / TNC

Monroe-Lamarr

Teatre TCN, Les Corts

El 1962 Marilyn Monroe va trobar-se amb Hedy Lamarr, també actriu d’èxit, però sobretot inventora d’un sistema de comunicació precursor del wifi. Laura Conejero i Elisabet Casanovas encarnen les dues dives.

El mètode Grönholm
El mètode Grönholm
Foto: Teatre Poliorama

El mètode Grönholm

Teatre Cafè-teatre Teatre Poliorama, El Raval

L’obra de Jordi Galceran, un clàssic del teatre català del segle XXI, puja de nou a l’escenari dirigida per Sergi Belbel, com el primer dia, amb un repartiment totalment nou: Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer. Quatre persones que, a la sala d’espera d’una empresa de treball temporal, demostraran la crueltat de l’ésser humà quan es troba en una situació límit. Estrenada el 2003 dins el projecte T6 del TNC, s’ha representat als cinc continents. 

Advertising
Juana Dolores
Juana Dolores
Foto: Ivan Giménez

#JUANA DOLORES# *massa diva per a un moviment assembleari*

Teatre Antic Teatre, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Abans de maig, ningú no sabia qui era Juana Dolores, però guanyar el premi Amadeu Oller de poesia amb 'Bijuteria' i la immediata entrevista a Núvol, on deia tot el que pensava, la van col·locar a l’ull de l’huracà. Ara fa a l’Antic #JUANA DOLORES# *massa diva per a un moviment assembleari*, que va estrenar al TNT de Terrassa i que ja hem vist. Una explosió escènica d’imatges i paraules de la mà de la jove artista catalana del moment.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising