Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Born Centre de Cultura i Memòria, al barri del Born.
Foto: Maria DiasEl Born Centre de Cultura i Memòria, al barri del Born.

Barcelona celebra la Primavera Republicana amb activitats a tots els districtes

Un 'mapping' a la façana de l'Ajuntament inicia la commemoració dels 90 anys de la II República

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

Amb l’arribada de la República van fer eclosió un seguit de canvis socials i valors que encara són vigents avui en dia. Educació i sanitat pública, feminisme i dret a l’habitatge en són alguns exemples. 90 anys després de la seva proclamació, l’Ajuntament de Barcelona ha organitzat la Primavera Republicana amb el lema 'La revolució pública', per reivindicar aquests valors. Entre els dies 13 i 18 d’abril, hi ha activitats previstes a tots els districtes de la ciutat, que inclouran espectacles musicals, de teatre i de dansa, entre d’altres.

El mapatge commemoratiu de la façana de l’Ajuntament de Barcelona marcarà l’inici de les activitats. 'Espurnes de la ciutat' és una creació d’Alba G. Corral, amb música de Bárbara Granados, que proposa un viatge emocional i dona vida a un dels edificis més emblemàtics de la proclamació de la Segona República. L'espectacle, que inclou música i arxius sonors de l’època, no es podrà veure presencialment, però es podrà recuperar a partir del 14 d'abril a Betevé i a barcelona.cat/primaverarepublicana.

El mateix dia, a les 18 h, les activitats s’estendran a tots els districtes. A cadascun d'ells s’ha triat un lloc emblemàtic on grups de cada districte interpretaran una partitura de Bàrbara Granados amb coreografia de Brodas Bros. Els llocs seleccionats són la plaça de Vicenç Martorell (Ciutat Vella), l'interior de l’illa de la Casa Elizalde (l'Eixample), la plaça Joan Pelegrí (Sants-Montjuïc), la plaça Comas (Les Corts), la plaça del Consell de la Vila (Sarrià – Sant Gervasi), la plaça de les Dones del 36 (Gràcia), el Pavelló de la República (Horta-Guinardó), el pati interior de la seu del Districte Nou Barris (Nou Barris), la plaça Orfila (Sant Andreu) i la plaça Valentí Almirall (Sant Martí).

El 15 d’abril, el Born CCM i el seu entorn acolliran una de les principals apostes de la setmana, la lectura dramatitzada de 'Doña Rosita la soltera', la darrera obra de Federico García Lorca, dirigida per Norbert Martínez.

En l'apartat musical, el 17 d’abril se celebrarà el concert 'Per més que feu, no passareu', dirigit per Estel Solé i Cesk Freixas, i on també participaran els artistes Sara Espígul, Marc Martínez, Clàudia Cabero, Pau Alabajos, Gemma Humet, Roger Mas i Magalí Sare.

Donades les circumstàncies actuals, cal reservar entrades per assistir a qualsevol de les activitats programades. Es pot fer a través del web de l’Ajuntament, on també es pot consultar el programa complet.

NO T'HO PERDIS:  Els llocs de Barcelona on triomfa el color

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat