Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
MNAC
Photograph: Shutterstock

Barcelona celebrarà el centenari de l'Exposició Universal de 1929 amb activitats obertes al públic

La iniciativa inclourà exposicions i espectacles, entre d'altres, i coincidirà amb el projecte de remodelació de l'espai de Montjuïc

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El Palau Nacional (MNAC), el Poble Espanyol i l'Estadi Olímpic formen part del gran llegat arquitectònic que va deixar l'Exposició Universal de 1929 a Barcelona. L'esdeveniment va funcionar com a aparador mundial i va ser un dels primers cops que la ciutat es va poder mostrar el seu potencial al món. Per recordar la seva importància, Barcelona celebrarà el seu centenari el 2029 amb actes i iniciatives per renovar l'esperit innovador i transformador de l'exposició. 

Aquest dilluns 11 de desembre s'ha creat la Comissió del Centenari, que serà l'encarregada d'impulsar el programa d'activitats i promoure els valors de la Barcelona de 1929 com a capital de la innovació i modernitat fent participar la ciutadania. Durant les setmanes vinents, es treballarà per definir un projecte que contemplarà iniciatives en els àmbits social, econòmic, cultural i urbanístic. Algunes de les activitats que es duran a terme seran fires, exposicions, congressos i espectacles, entre d'altres.

El nou espai de Montjuïc

La Comissió també s'encarregarà de fer un seguiment del projecte de remodelació de l'espai de Montjuïc, que coincidirà amb el centenari de l'Exposició. La primavera de 2024 es convocaran quatre concursos arquitectònics per modernitzar el recinte de Montjuïc que inclouran: la construcció d'un nou palau de congressos al Pavelló Alfons XIII; un nou pavelló multifuncional a l'actual Palau de Congressos; la remodelació d'una part de la plaça de l'Univers i la reforma del Palau 1; i la transformació en dues parts de l'actual Palau 8. 

NO T'HO PERDIS: Nadal 2023 a Barcelona: guia completa

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat