Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Museu Nacional d'Art de Catalunya. MNAC

 • Museus i institucions
 • Sants - Montjuïc
 1. museu macional d'Art de catalunya
  Pere VivasMuseu Nacional d'Art de Catalunya
 2. Sala del MNAC
  FOTO: ShutterstockSala del MNAC
 3. Absis de Sant Climent de Taüll, MNAC
  Foto: Museu Nacional d'Art de Catalunya
Publicitat

Time Out diu

El museu disposa d'una àmplia col·lecció que fa èmfasi en l'art català, des del romànic fins a mitjans del segle XX

El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) està situat en el Palau Nacional de Montjuïc, un edifici emblemàtic de l'Exposició Internacional de 1929. Es tracta d'un dels millors museus de Barcelona, i conté peces de totes les arts, des de la puntura i l'escultura fins a la fotografia i els cartells.

Va obrir les portes el 1934 amb la seva col·lecció d'art medieval, i el 1995 es van afegir les sales d'art romànic. La seva col·lecció es va anar ampliant progressivament i va acabar incloent també obres d'art modern. Avui és un lloc essencial per a conèixer la magnitud de l'art català, des del romànic fins a mitjan segle XX. A més de la seva col·lecció permanent, acull nombroses i variades exposicions temporals.

Quines obres es poden veure al MNAC?

El Museu Nacional d'Art de Catalunya compta amb un excepcional fons de pintura mural romànica, en el qual destaquen obres com l'Absis de Sant Clement de Taüll.

L'art gòtic, renaixentista i barroc també són presents en el museu, amb una gran col·lecció d'art medieval i obres d'artistes com Tiziano, Velázquez i Rubens, fins a arribar al segle XX amb Picasso.

A més, també es poden conèixer les obres dels artistes més representatius del modernisme català, com Gaudí o Ramon Casas. Podreu veure escultures d'artistes com Rodin o Miguel Blay, així com col·leccions de fotografia, mobles modernistes i cartells propagandístics.

Horaris i entrades del Museu Nacional d'Art de Catalunya

El MNAC obre les portes de dimarts a dissabte, de 10 a 18 h a l'hivern i de 10 a 20 h a l'estiu, i els diumenges i festius de 10 a 15 h. Els dilluns, excepte els festius, roman tancat.

El preu de l'entrada general és de 12 €, i inclou l'accés a la col·lecció permanent, les exposicions temporals i les terrasses-mirador. El preu de les exposicions temporals es pot consultar a la pàgina web del museu, i sol costar entre uns 4 i 6 €. Si només voleu accedir a l'edifici i a les terrasses-mirador, podeu obtenir una entrada bàsica per 2 €.

Entrada gratis i descomptes al Museu Nacional d'Art de Catalunya

Per als menors de 16 anys i majors de 65 l'entrada al museu és gratuïta. A més, hi ha descomptes per als estudiants, els socis de les Biblioteques de Barcelona, titulars del Carnet Jove, grups i famílies.

Els dissabtes a partir de les 15 h, cada primer diumenge de mes i en jornades de portes obertes, podeu visitar gratis el MNAC, però es recomana reservar l'entrada en línia.

Irene Poza López
Escrit per
Irene Poza López

Detalls

Adreça
Parc de Montjuïc
Sants-Montjuïc
Barcelona
08038
Transport
Espanya (M: L1, L3; FGC)
Preu
Entrada general: 12 € (vàlida per a dos dies durant un mes a partir de la data de compra). Exposicions temporals: 6 €. Pujada a les Terrasses-Mirador: 2 €. Audioguia: 3,50 €; estudiants i majors de 65 anys, 1 €.
Horaris
Horari d'hivern: d’octubre a abril, de dimarts a dissabte, de 10 a 18 h; diumenges i festius, de 10 a 15 h. Horari d'estiu: de maig a setembre, de dimarts a dissabte, de 10 a 20 h; diumenges i festius, de 10 a 15 h. Dilluns tancat, tret dels festius.

Què hi ha ara mateix

Suzanne Valadon. Una epopeia moderna

 • 4 de 5 estrelles
 • Pintura

Suzanne Valadon va ser pintora, dibuixant i gravadora al Montmartre bohemi d’inicis del segle XX. Abans, però, va ser model: la van retratar grans artistes com Toulouse-Lautrec i Degas. Aquest últim va ser qui es va adonar del seu talent, fins al punt d’ajudar-la a aprendre gravat, al seu propi taller. Ara, el MNAC ofereix un viatge per la seva trajectòria artística trepidant que es plasma entre línies sinuoses, una empremta cromàtica intensíssima i unes pintures plenes a vessar d’objectes i figures.  La mostra t’acompanya a poc a poc per aquesta transició de musa a artista Valadon va passar de ser acròbata eqüestre a fer de model per a artistes de renom amb només quinze anys. Era una professió que estigmatitzada, però que li va permetre entrar al món de l’art, encara que fos per la porta del darrere. A l’entrada ens donen la benvinguda els retrats d’ella signats per Utter, Steinlen, Renoir, Rusiñol i Utrillo, qui fou també la seva parella. Però la mostra t’acompanya a poc a poc per aquesta transició de musa a artista, que comença amb dibuixos i esbossos de nus femenins i acaba amb l’explosió pictòrica de Valadon, que com diu el comissari de la mostra, Eduard Vallès, “practicà tots els gèneres, des del retrat i el nu a la natura morta i el paisatge”. Tot i que als quadres s’hi veuen influències de Matisse, Van Gogh, Degas i altres grans artistes, Vallès destaca la capacitat de Valadon per desviar-se del circuit central: “com que no participa dels -ismes, va ser més moderna qu

Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà