Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona demana la llibertat de Pablo Hasél amb diversos actes

Dimarts es va celebrar una manifestació a la plaça Lesseps i el diumenge 21 hi haurà una concentració a la parc de les Tres Xemeneies

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El matí de dimarts 16 ens vam aixecar amb la notícia, no per esperada menys indignant, de la detenció del raper lleidatà Pablo Hasél, condemnat a nou mesos de presó, sis anys d'inhabilitació i aproximadament 30.000 euros de multa per delictes d'enaltiment del terrorisme i injúries a la Corona i a l'Estat. El motiu? Una cançó i la publicació d'una sèrie de tuits entre el 2014 i el 2016. Encara ens freguem els ulls amb un atac tan flagrant i abusiu a la llibertat d'expressió, un dret que ha de protegir precisament les veus de persones amb opinions diverses, fins i tot radicals, tan necessàries per la salut de la societat i de la cultura, sobretot quan formen part d'un procés artístic.

La transcendència d'aquesta detenció ha tingut ressò internacional –ha sigut portada, entre altres mitjans estrangers, a la BBC– i s'han convocat nombroses manifestacions de protesta contra el seu empresonament arreu del territori, com la manifestació de Barcelona que es va celebrar el mateix dimarts  a la tarda a la plaça Lesseps. Altres ciutats catalanes com Girona, Sabadell, Tortosa i Lleida, la població natal del raper, també van programar concentracions en contra de la detenció i a favor de la llibertat d'expressió. També a Madrid, a la Puerta del Sol, hi va haver una concentració en suport de l'artista.

Durant els propers dies se seguiran organitzant accions per exigir l'alliberament de l'artista. A Barcelona, dijous 18 de febrer a les 16 h l'Acadèmia Catalana de la Música ha convocat un acte reivindicatiu a la Plaça del Rei per demanar l'indult i la llibertat immediata d'Hasél. I diumenge 21 a les 12 del migdia tindrà lloc una concentració al parc de les Tres Xemeneies, al mateix lloc on fa un parell de setmanes, en un altre acte en suport a Pablo Hasél, es va pintar un retrat del rei emèrit Joan Carles I amb la paraula 'lladre' que va ser esborrat en menys de 24 h. De moment, més de 40 artistes ja han confirmat la seva participació a l'acte dels jardins de les Tres Xemeneies i Drassanes.

Cartel concentración Pablo Hasél
Pinta y RepintaCartel concentración Pablo Hasél

NO T'HO PERDIS: Monarquia o república, cançons sobre regnes i corones

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat