Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 Ruïnosa y las Strippers de Rahola
Foto: Ruïnosa y las Strippers de Rahola

Barcelona Districte Cultural ofereix 235 funcions i espectacles gratuïts fins l'abril

Aquesta 15a edició inclou més de 30 propostes de música, arts escèniques, cinema, dansa i circ

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La cultura hauria de ser accessible per a tothom. Sota aquesta premissa, Barcelona va crear un projecte que des de 2017 funciona com un circuit cultural pels diversos barris de la ciutat i que inclou les arts escèniques, la música en directe i el cinema. Barcelona Districte Cultural ofereix 235 funcions i espectacles gratuïts i accessibles per a tothom a 36 escenaris de centres cívics i centres educatius de la ciutat. Des que va sorgir el projecte, l'objectiu principal és enfortir la cultura de proximitat i apropar-la a tots els públics, un propòsit que estarà present en aquesta 15a edició, ja que Barcelona Districte Cultural se celebra dos cops a l'any: els mesos entre febrer i abril i entre octubre i desembre.

En aquesta nova edició, del 8 de febrer al 27 d'abril, podreu gaudir de 31 propostes de grups musicals i de companyies d'arts escèniques, a més de diverses projeccions de tres films d'animació premiats a escala internacional: Tony, Shelly i la llanterna màgica, Yuku i la flor de l'Himàlaia i El viatge d'Ernest i Célestine. Les tres pel·lícules es projectaran al Petit Cineclub, un espai adreçat al cinema d'animació per a infants d'entre dos i deu anys i que també inclou sessions familiars dinamitzades.

Altres propostes destacades són els set espectacles de circ per a totes les edats, les sis propostes de dansa que se celebraran dins de Dansa Metropolitana, les nou actuacions de música en directe per a tots els gustos i estils i els diversos espectacles adreçats a tota la família.

Les obres de teatre

Una de les ofertes més esperades és la de teatre, que aquesta 15a edició està formada per sis propostes que tracten temes socials com la immigració a 'El rey del Gurugú', de La Nave Va; 'Adeu, Jane!', de Binomi, un teatre que parteix de fets reals, com l'extirpació d'un pit malalt, per crear un homenatge vitalista i alegre a tots els pits i fer una reflexió sobre els perills de la pressió estètica; i 'Mi madre en bragas', de la companyia Cándida, un teatre que és autoficció sobre les relacions familiars, el feminisme intergeneracional i les diverses maternitats.

Mi madre en bragas obra
Foto: obra 'Mi madre en bragas' / Teatre Tantarantana

En aquesta edició també participaran el director Pau Carrió i l'actriu Laura Aubert amb l'obra 'Des de l'ull de l'huracà', un poema dramàtic entorn la informació sobre les zones en guerra i les seves conseqüències a través de la figura de la corresponsal de guerra Marie Colvin, assassinada pel règim sirià l'any 2012. També ho farà Meritxell Yanes Font amb 'Pòsit', obra que vol donar valor al sentit de l'humor en l'acompanyament de demències com l'Alzheimer; amb la companyia Mea Culpa, que aposta per un teatre de contingut, de qualitat, honest, fet amb humor i amor amb 'CR#SH (Tothom pot caure)'.

Per últim, també hi haurà un drama més a la cartellera amb 'La primera i les mestres de la República', una obra de Nan Valentí que ret un homenatge a les mestres republicanes que van transmetre els valors democràtics d'una educació pública. A més, aquesta nova temporada oferirà sis funcions accessibles de 'Pòsit', 'La primera i les mestres de la República' i 'Des de l'ull de l'huracà' amb subtítols, interpretació en llengua de signes catalana i bucle magnètic.

Com aconseguir entrades?

Tot i que els espectacles són gratuïts, cal reservar prèviament les entrades de les funcions a les quals voleu assistir a través de la web de Barcelona Districte Cultural.

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre recomanades de la cartellera de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat