Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona cruise port
Barcelona cruise port

Barcelona és la segona ciutat més feliç del món

Una llista classifica els llocs més alegres per visitar arreu del món

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Ara que arriba l’estiu i que per fi podem agafar vols amb normalitat, tots somiem en marxar de vacances allà on poder descansar, desconnectar i, sobretot, ser feliç. Però, i si us diem que el que busquem és aquí a casa? 

L’empresa de viatges IVisa ha realitzat una nova enquesta per elaborar el rànquing de les ciutats més felices del món. I, sorpresa, Barcelona està al podi. Per elaborar l’estudi, la companyia ha tingut en compte cinc factors: l’esperança de vida, les hores de sol, el cost de la vida, l’amabilitat dels locals i les hores setmanals treballades.   

L’esperança de vida mitjana a casa nostra és de 84 anys i ocupem l’onzena posició (d’entre les 40 ciutats estudiades) pel que fa al cost de vida. A més, a Barcelona treballem una mitja de 30 hores setmanals. Sumat a la nostra amabilitat i a les hores de sol que rebem, hem resultat ser la segona ciutat més feliç del món. Per tant, a partir d’ara, sempre que tingueu un dia gris recordeu que per sobre de nosaltres només existeix una ciutat més alegre que la nostra. Però, quina és? 

Lisboa. La capital portuguesa rep 2.801 hores de sol a l'any (la sisena ciutat amb més sol de les estudiades) i els locals treballen una mitjana de 31 hores a la setmana, el que significa que hi ha molt de temps per aprofitar del bon temps. A més, aparentment, també és el segon lloc amb els locals més amables així que de segur que és més fàcil fer amics que aquí a Barcelona, que ens situen en la novena posició pel que fa a l’amabilitat. 

En termes generals, Europa ha triomfat al rànquing. En tercera posició trobem Atenes, seguida de Roma. El Top 5, però, el tanca Sydney, que destaca per la seva esperança de vida i les hores de sol. L'única ciutat dels Estats Units que ha aconseguit escalar fins al top 20 és Las Vegas, en el número 12. El Regne Unit, amb Brighton a la tretzena posició i Cardiff a la dinovena, tampoc ha quedat ben parat en respecte als seus antics compatriotes de la Unió Europea. 

Aquí estan les deu ciutats més felices del món, segons l'estudi:

  1. Lisboa, Portugal
  2. Barcelona, Espanya
  3. Atenes, Grècia
  4. Roma, Itàlia
  5. Sydney, Austràlia 
  6. Madrid, Espanya
  7. Toronto, Canadà
  8. San José, Costa Rica
  9. Istanbul, Turquia
  10. Bangkok, Tailàndia

I si voleu consultar el rànquing complet, podeu consultar el web de IVISa.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer el juny a Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat