Què fer a Barcelona al juny

Exposicions, concerts, teatre, festes, exposicions... Juny arriba carregat d'activitats interessants. No et perdis res!
Bruno Mars
Advertising

Exposicions, cicles de cine, activitats familiars, obres de teatre i dansa, concerts, música clàssica... i a la nit, les millors sessions de DJ i festes. Hi ha moltes coses per fer i veure a Barcelona durant aquest juny. Aquesta és l'agenda cultural de la ciutat!

Activitats i fires a la ciutat

Sant Joan

Revetlla de Sant Joan

Torna la nit del foc a Barcelona. Com cada any, la nit de Sant Joan –la més curta de l'any– se celebrarà a la ciutat amb tot tipus d'activitats, festes i, sobretot, molts petards i foc! Una opció clàssica és acostar-se a les platges de Barcelona, on milers de persones celebren el Sant Joan fins que surt el sol.

Fleadonia
© Fleadonia
Botigues, Mercats i fires

Mercats de cap de setmana

Per als que busqueu llibres i vinils antics, per als amants dels mobles retro, i per als que aposten per la roba i els complements de segona mà. Aquests són alguns dels mercats del cap de setmana que no us podeu perdre.

Art

La cuina de Picasso
© Raquel Revuelta
Art

La cuina de Picasso

icon-location-pin Ciutat Vella
icon-calendar

Picasso fou el primer artista de renom internacional criat a Barcelona. Ferran Adrià és, de moment, el darrer. L’un ens ofereix una llaminera, prolixa exposició; l’altre ens convida a les postres.L’univers culinari de Picasso és infinit: la cerveseria Els Quatre Gats com a punt d’aplec artístic; el cubisme i la natura morta, amb la decisiva irrupció del collage; i un devessall de temes puntuals, a la manera d’assajos, com les escultures fetes amb estris de cuina, el menjar en la literatura picassiana, alimentar-se al París ocupat, fruits de mar, la ceràmica –metàfora que cal coure–, el menjar a l’aire lliure com a celebració de la vida –i del 'Déjeuner sur l’herbe' de Manet–, gravats de tema alimentari... Obren la mostra dos ínfims olis de la cuina familiar a Màlaga i tanca la monumental cuina de l’artista el 1948.Com que la mostra és de visita obligada, us donaré alguns consells: oi que quan aneu al restaurant no us mengeu la carta sencera? Doncs haureu d’aparcar l’afany golafre. Si us voleu encaterinar amb alguna de les obres mestres vingudes expressament de París o pertanyents als fons dels descendents de l’artista –en especial, les del període cubista–, feu-ho. Ja tornareu un altre dia a veure la resta... caduca a final de setembre.A través de les 180 obres exposades podreu descobrir els menjars preferits de Picasso: molta fruita i verdura, ostres, eriçons de mar, llagostes, algun bistec. Però no oblideu que les natures mortes, tradicionalment, tenen significats que van m

Time Out diu
Art

La fotografia 'creativa' a Catalunya (1973-1982)

icon-location-pin El Raval
icon-calendar

Mostra que presenta el sorgiment d’una generació de fotògrafs que van reivindicar el reconeixement de la fotografia 'creativa' o d’autor com un art autònom dins del sistema institucional i artístic dels anys setanta i principis dels vuitanta. Abraça des de l’obertura de Spectrum, la primera galeria especialitzada en fotografia de l’Estat espanyol, que es va inaugurar a Barcelona el 1973, fins a la celebració de la Primavera Fotogràfica el 1982.

Advertising
Eiko Oshima, actriu en la pel·lícula Shiiku (La presa), 1961
© Shomei Tomatsu
Art

Shomei Tomatsu

icon-location-pin Dreta de l'Eixample
icon-calendar

Primera retrospectiva a Espanya de l'obra de Shomei Tomatsu (Nagoya, Aichi 1930 - Naha, Okinawa, 2012), un dels fotògrafs més importants del Japó contemporani, l'obra del qual recorre més de sis dècades de la història nipona. La mostra abasta aquesta llarga trajectòria a través de 180 fotografies organitzades en diferents seccions temàtiques que reflecteixen els diversos interessos que van atreure la seva mirada, com la destrucció causada per la guerra, la presència de bases militars i l'americanització dels costums, els estralls causats per la natura, l'avanç imparable de la urbanització, les protestes estudiantils, la pervivència de les arrels i les tradicions, la bellesa de la natura o l'exaltació dels objectes quotidians, entre d'altres.

Francesc Torres
© Maria Dias
Art

Francesc Torres. La campana hermètica. Espai per a una antropologia intransferible

icon-location-pin El Raval
icon-calendar

Francesc Torres desempaqueta el seu arxiu personal, cedit al MACBA, en una exposició que esdevé una cambra de les meravelles on s'acumulen jaciments i tot tipus d'objectes i documents. Des de pàgines de revistes nord-americanes dels anys 50, fins a caixes de cotxes de joguina, o ferros recuperats al camp de Batalla de l’Ebre.L’obra política de Torres s’ha expressat a través d’instal·lacions, vídeos i dibuixos. El seu nou projecte per al MACBA es presenta inacabat i serà completada per estudiants del Programa d’Estudis Independents, i per a ell, explica, és "com un acte d’amor a l’art".

Advertising
Art

Daniel G. Andújar. Els desastres de la guerra

icon-location-pin Dreta de l'Eixample
icon-calendar

Projecte de Daniel G. Andújar (Almoradí, 1966) amb motiu de la participació a les exposicions d'art documenta14 el passat 2017, que van convidar als artistes seleccionats a reflexionar sobre la situació social i política tant a Europa com arreu del món, així com sobre la tensió palpable entre el Nord i el Sud. L’obra d'Andújar s’estructura com una protesta visual contra la violència i una actualització de la representació del conflicte a l’actualitat, revelant com aquest afecta l’individu.

Cine

Cine

Cinema a l'aire lliure a la Sala Montjuïc 2018

Una de les coses que més ens agrada de l'estiu a Barcelona, a més de més estones de sol i els banys a la platja abans o després d'anar a la feina, són les sessions de cinema a l'aire lliure de la Sala Montjuïc. La proposta és més que engrescadora: poder veure una acurada selecció de pel·lícules –clàssics i actuals– en un dels espais més bonics i històrics de la ciutat, amb música en directe. Enguany la sala fa 16 anys i ho celebra programant 16 pel·lícules.

Advertising
Aquesta pàgina ha migrat al nostre nou disseny de manera automàtica. Si hi veus res d'estrany, avisa'ns a feedback@timeout.com