Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festival Matsuri
Foto: Ajuntament de Barcelona

Coses per fer el juny a Barcelona

Exposicions, concerts, teatre, festes, exposicions... El mes arriba carregat d'activitats. No te'n perdis cap!

Publicitat

El juny és un gran mes. Comença l'estiu –i queda menys per a les vacances–, arriba la revetlla de Sant Joan, hi ha més activitats a l'aire lliure, i tenim més ganes de sortir de casa! Si us falten idees, aquí teniu un centenar entre exposicions, festivals, fires, festes i concerts i moltes són gratis!

NO T'HO PERDES: 50 coses per fer a Barcelona.

Activitats a la ciutat

 • Què fer
 • Festivals

Sant Joan, l'arribada de l'estiu... és igual com li diem, però tots sabem que la nit del 23 al 24 de juny és una nit especial i que s'ha de celebrar com mana la tradició! Barcelona es prepara per celebrar revetlles, fogueres, tallers i tota mena d'activitats per celebrar la nit més curta de l'any. Aquí teniu tota la informació d'un Sant Joan 2022 especial, però una mica més normal.

Art

 • Art
 • Dibuix
 • El Raval

De què va? Sobre nou autores que han trencat els esquemes del còmic, qüestionant aquesta disciplina i experimentant en l’estil i en la narrativa.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir els móns gràfics de Bàrbara Alca, Marta Cartu, Genie Espinosa, Ana Galvañ, Nadia Hafid, Conxita Herrero, María Medem, Miriampersand i Roberta Vázquez a través de 9 instal·lacions que demostren com  comparteixen una mirada crítica i humorista cap a la realitat que les envolta. 

 • Art
 • Escultura
 • Eixample

De què va? Una excepcional exposició de peces del Mestre de Cabestany, un dels escultors més importants del romànic català, arriba la galeria Artur Ramon Art de Barcelona. 

Per què hi heu d'anar? Per veure quatre peces procedents de la portalada de Sant Pere de Rodes que la Generalitat va comprar a finals de l’any passat, gràcies als antiquaris Artur Ramon, Sergi Clavell i Albert Martí Palau.

Publicitat
 • Art
 • Tèxtils
 • El Raval

De què va? Una mostra dels tapissos de Grau-Garriga, pioner de l'art tèxtil a Catalunya. 

Per què hi heu d'anar? Per veure com cauen del sostre de la torre del MACBA tres tapissos de nou metres d’altura per quatre d’ample fins a tocar el terra, i caminar per estructures tèxtils que acullen i envolten l'espectador. 

 

 • Art
 • Escultura

De què va? El Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa acull una exposició que vol ser un tribut als anys 80, amb ceràmiques i pintures de Pere Llobera que ens parlen del col·lapse i la disrupció. 

Per què hi heu d'anar? Perquè les obres d'art volen incomodar al públic, fer-lo reflexionar i estimular la presa de decisions del visitant. 

Publicitat
 • Art
 • Sants - Montjuïc

De què va? El MNAC dedica una exposició a Feliu Elias que vol resoldre els misteris d’aquesta figura contradictòria gràcies a la informació inèdita que ha aparegut ara en diferents arxius.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir aquest artista polifacètic,un creador amb múltiples personalitats que és un dels protagonistes de la col·lecció d’art modern del museu. 

 • Art
 • Disseny

De què va? Aquesta exposició agafa el llum Venice (un disseny d'Adolfo Abejón) com a punt de partida per a l'experimentació de diferents artistes de pràctiques i escenaris artístics diferents.

Per què hi heu d'anar? Els artistes han intervingut a la superfície del llum a través de tècniques com la il·lustració, l'escultura o la instal·lació, transformant-la i resignificant-la, per reflexionar sobre la capacitat del disseny d'adaptar-se a nous paradigmes i transformar la realitat.

Publicitat
 • Art

De què va? És una mostra única i que mai s’havia vist a Barcelona amb 193 olis en petit format de la col·lecció del Museu Sorolla.

Per què hi heu d'anar? Per veure per dins el Palau Martorell, que ha obert fa poc com a espai d'exposicions a la ciutat, i per descobrir aquestes obres d'art de mida petita que Sorolla anomenava “anotacions”, “taques”, o “notes de color”. En un inici, aquestes peces es consideraven esbossos inacabats del pintor, però van acabar apreciant-se com a obres d’art íntimes i personals.

 

 • Art
 • La Font de la Guatlla

De què va? Aquesta peculiar exposició mostra l’obra de deu artistes (Miró, Tàpies, Rosa Amorós, Miquel Barceló, Georg Baselitz, Luis Feito, Joan Hernández Pijuan, Manolo Millares, Susana Solano, Hiroshi Sugimoto) a la vegada que posa al descobert les seves col·leccions privades.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer més profundament aquests artistes; les seves obsessions i interessos creatius, a través de les obres que han recollit, guardat i cuidat.

Publicitat
 • Art
 • Escultura
 • El Gòtic

De què va? Una exposició que contraposa escultures contemporànies de la col·lecció Bassat amb d'altres del Museu Frederic Marès. 

Per què hi heu d'anar? Per descobrir què tenen en comú una Mare de Déu barroca amb una escultura de Chillida. L'exposició convida a jugar a endevinar perquè les diverses parelles d'escultures han estat cridades a dialogar. 

 • Art
 • Sants - Montjuïc

De què va? Paul Klee va passar la vida fascinat per la natura: l'observava, l'estudiava i n’extreia conclusions fins al punt que es va convertir en el seu refugi artístic i vital.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir com la natura va ser un motiu d’inspiració artística no només per a Klee, sinó també per altres artistes que, pel fet de ser dones, no han rebut l'atenció ni el tractament que mereixien.

Cine

Llaman a la puerta

Torna M. Night Shyamalan, el rei de les premisses originals i els girs de guió que et fan esclatar el cap. El director de La jove de l’aigua i El sisè sentit adapta la novel·la de Paul Tremblay i proposa un relat ple de tensió i angoixa: una família lloga una cabana enmig del bosc a la qual arriben quatre desconeguts demanant els sacrificis necessaris per evitar l’apocalipsi. Dave Bautista (Guardianes de la Galaxia) encapçala el repartiment.

Dir. M. Night Shyamalan (EUA, 2023). 110 min. Estrena el 3 de febrer.

Almas en pena d'Inisherin

Amb el Globus d’Or a Millor Comèdia al sarró, aquesta és la nova col·laboració del dramaturg Martin McDonagh (La reina de bellesa de Leenane) i els actors Colin Farrell i Brendan Gleeson, després d’aquella afortunadíssima Amagats a Bruges (2008). Ara ens proposen una oda a l’amistat situada a la Irlanda de principis del segle XX, carregada de reflexions sobre l’amor, la soledat, la política de l’època i la mort, ben assortida de pintes de cervesa negra.

Dir. Martin McDonagh (Regne Unit, 2022). 114 min. Estrena el 3 de febrer.

Publicitat

La amiga de mi amiga

Una comèdia d’embolics lèsbica a cinc bandes. Així és com la cineasta Zaida Carmona descriu la seva òpera prima, guanyadora del premi Un Impuls Col·lectiu al festival D’A. Una pel·lícula rodada a Barcelona amb molta més imaginació, entusiasme i talent que no pas recursos, amb esperit underground (es va fer en onze dies, finançada per un Verkami), amb un equip liderat per dones i persones LGTBIQ+, i homenatges explícits al cinema d’Éric Rohmer. 

Dir. Zaida Carmona (Espanya, 2022). 89 min. Estrena el 3 de febrer.

La niña de la comunión

La trajectòria del barceloní Víctor García és curiosa: després de treballar a DDT (l’empresa d’efectes especials guanyadora de l’Oscar amb El laberinto del fauno), va rodar un curt, El ciclo, que el va portar fins a Los Angeles, s’hi va instal·lar i hi va rodar un grapat de produccions de terror, com Gallows hill i Hellraiser: Revelations. Ara torna a casa amb una producció catalana situada als anys 80 i protagonitzada per dues noies i una nina diabòlica que us farà saltar de la butaca. 

Dir. Víctor García (EUA, 2023). Estrena el 10 de febrer.

 

Publicitat

Los Fabelman

Probablement la gran favorita pels Oscar 2023, guanyadora del Globus d’Or a Millor Pel·lícula Dramàtica i a Millor Director, la nova proposta d’Steven Spielberg fa les paus amb el passat. I és que l’home que ens va fer somiar amb arqueòlegs aventurers i extraterrestres que volen tornar a casa dirigeix ara un commovedor i exquisit relat autobiogràfic on parla de la infantesa, d’una llar trencada i de la passió pel cinema. 

Dir. Steven Spielberg (EUA, 2022). 151 min. Estrena el 10 de febrer.

 

Teatre i dansa

 • Dansa
 • Contemporània i experimental

La coreògrafa i ballarina danesa Mette Ingvartsen presenta al Mercat de les Flors la reinterpretació d’una obra que versa sobre la política sexual. 'To come (extended)' altera els ordres eròtics a través de les relacions orgiàstiques entre els cossos de quinze intèrprets que s’acaben fonent en un tot indistingible. A més, el 5 de febrer Ingvartsen ofereix un solo, 'The dancing' public, a la sala MAC.

 

 • Teatre
 • L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Les protagonistes d’aquesta obra de Jordi Pere Cerdà són dones, filles de la muntanya, que viuen en un poblet aïllat on no hi ha homes joves, fins que arriba a treballar-hi un mosso que despertarà desitjos i pertorbarà l’equilibri de la casa. Amb Annabel Castan, Irina Robles, Jèssica Casal i Núria Montes, dirigides per Roger Casamajor.

Publicitat
 • Teatre
 • Comèdia
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La ballarina i coreògrafa Sofia Asencio vol interpel·lar el públic tot desplaçant els límits de l’humor en aquest espectacle performàtic de la Societat Doctor Alonso. Dirigida per Tomàs Aragay, Asencio s’endinsa en el gènere del monòleg còmic i en treballa els trets arquetípics.

 • Teatre
 • Fort Pienc

La natura de vegades violenta del desig, els límits dels rols de gènere i les possibles contradiccions del feminisme són temes que explora aquesta obra de Martin Crimp dirigida per Magda Puyo. Amb Anna Alarcón, Alba Gallén, Cristi Garbo, Guim Oliver, Xavi Sáez i Neus Soler, que encarnen sis personatges que estableixen un perillós joc de dominació.

Publicitat
 • Teatre
 • Dreta de l'Eixample

A través de textos de diversos d’autores i autores que narren històries de dones que han dedicat les seves vides a la lluita ambiental, Daniela Feixas i Anna Güell ens fan entendre que l’ecologisme no es pot deslligar del feminisme, l’antiracisme i les lluites contra altres formes d’abús. L’obra proposa un viatge lluminós que ens faci recobrar l’esperança en revertir una desconnexió amb la natura que ens aboca al desastre.

 • Teatre
 • Experimental

Un buit per títol dona nom a aquest espectacle que es fa simultàniament (i de manera connectada) al Tantarantana i al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Brossa. Es tracta d’un text d’Alice Birch de cent escenes que parteix de les conseqüències del sistema penitenciari sobre les famílies i la (in)comunicació que posa al descobert les desigualtats del sistema.

Publicitat
 • Teatre
 • Comèdia
 • El Raval

Et queda un mes de vida. Què fas? És el que li passa al protagonista d’aquesta comèdia de Marta Buchaca –amb Lluís Villanueva, Betsy Túrnez, Marta Bayarri i Xavi Ricart–, que té una llista molt llarga de desitjos per complir, però el més important és el d’assegurar-se que la seva dona sigui feliç quan ell hagi mort.

 • Teatre
 • Drama
 • El Poble-sec

David Selvas dirigeix un text d’Arthur Miller basat en fets reals sobre dos socis d’una fàbrica que ha servit peces d’avions defectuoses durant la guerra i ha causat morts. Una història inspirada en Ibsen sobre la responsabilitat moral amb un elenc de luxe (Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Quim Àvila, Clàudia Benito...). 

Publicitat
 • Teatre
 • L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Julio Manrique, Anna Sahun, Pau Roca i Katrin Vankova encarnen quatre personatges molt diferents les vides dels quals s’acaben entrellaçant. El camioner a l’atur, la seva exdona tetraplègica, l’acadèmic brillant amb paràlisi cerebral i qui l’ha de cuidar. Tots senten la necessitat d’establir connexions i estimar, en aquest text de la dramaturga nord-americana Martyna Majok dirigit per Pau Carrió.

 • Teatre
 • Comèdia
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Quatre escaladores –Sílvia Bel, Míriam Iscla, Sara Espígul i Natalia Sánchez– estan a punt d’assolir una nova fita en l’alpinisme femení. Es rendiran davant les dificultats? Aquesta és la nova comèdia de Jordi Galceran, dirigida per Sergi Belbel.

Concerts

 • Música

Tot en Luna Ki és impactant. Tant la seva imatge, que juga amb la confusió de gènere, com el maximalisme de les seves produccions d’hyperpop i les seves lletres plenes de referències sexuals desacomplexades. Sempre extremada i extravagant, ha fet cançons com 'Voy a morir' –amb què es va presentar al Benidorm Fest– que juga entre el rock alternatiu i l'univers de l'anime. Al maig va publicar 'CL34N' i l’havia de presentar al BAM aquest setembre, però el concert es va cancel·lar per la pluja dos minuts abans de començar i ara el recupera a l’Apolo

 

 

 • Música
 • Festival de música

El Centre per la Defensa dels Drets Humans Irídia presenta la primera edició del festival del mateix nom, els dies 2 i 3 de febrer a la sala Paral·lel 62, amb 'Freedom first, jazz des del corredor de la mort', d'Albert Marquès i Keith Lamar; la reina del kuduro Pongo, i Hip Horns Brass Collective, que compta amb les col·laboracions estel·lars de Las Ninyas del Corro, Ana Tijoux, Rodrigo Laviña i Escandaloso Xpósito, a més de La Bellaquera Sessions.

Publicitat
 • Música
 • Pop

Christina Rosenvinge ha sigut notícia recentment pel seu pas pels teatres interpretant Safo de Lesbos. Ara, però, celebra els 30 anys d’un disc emblemàtic de la seva carrera, 'Que me parta un rayo' (1992), de quan actuava amb los Subterráneos, i ho fa a el 4 de febrer la Sala Paral·lel 62 dins del Guitar BCN.

 • Música
 • El Poble-sec

Mulatu Astatke és l’inventor de l’ethiojazz, estil que fusiona les músiques tradicionals d'Etiòpia amb les influències occidentals de la seva formació als EUA i el Regne Unit. Aquí el vam descobrir el 2005 gràcies a la pel·lícula de Jim Jarmusch 'Flors trencades' i a 'Éthiopiques', sèrie de CD de culte del segell parisenc Buda Musique. El 9 de febrer, el cicle La Piñata el porta en concert a la Sala Apolo.

Publicitat
 • Música
 • Pop
 • Gràcia

La cantautora mataronina Gessamí Boada presenta al C.A.T. el seu tercer treball, 'L’art d’estimar' (2022), que explora amb gran sensibilitat la complexitat de l’amor. Serà dissabte 18 de febrer i l’acompanyaran Nerea Pozo als cors, Darío Barroso a les guitarres i cors, Kquimi Saigi al teclat i cors, i Arnau Figueres al baix i la guitarra. A més, hi haurà col·laboracions sorpresa.

 • Música
 • Festival de música
 • Eixample

L'exquisit cicle d'artistes emergents previst per l'edició d'enguany d'Els Vespres d'Hivern, actuen tots els divendres de febrer amb entrada gratuïta i reserva prèvia. El cartell d'aquesta darrera edició compta amb la mallorquina Júlia Colom, l'artista multidisciplinari Alvaro Sola, el duet lisboeta Golden Slumbers i la parella d'artistes Grauwi i Marta Cascales, que actuaran al Paranimf de l'edifici històric de la Universitat de Barcelona entre el 3 i el 24 de febrer.

 

 

 

 

Publicitat
 • Música
 • Espais musicals
 • Ciutat Vella

JulietaQueency, Figa Flawas i Les que Faltaband són les artistes catalanes que actuen en aquesta edició de la Lali Jove, festa major juvenil i associativa de Santa EulàliaDesprés de dos anys sense fer-se a causa de la pandèmia, la Lali Jove torna a Barcelona. Serà al Moll de la Fusta l'11 de febrer a partir de les 17  h.

 • Música
 • Sants - Montjuïc

De pionera de la música urbana a catalana amb hits underground com 'Pai' i 'Indapanden' a fitxar per Interscope, el segell de Billie Eilish i Kendrick Lamar. El que ha aconseguit en només cinc anys l’artista internacional Alba Farelo és espectacular i ja necessita tot un Palau Sant Jordi per actuar a Barcelona. El seu àlbum més recent és 'Warm up' (2021), però no ha parat de treure singles l’últim any com 'Real G', amb Quevedo.

Publicitat
 • Música
 • Pop

A la Núria Graham l’hem vist créixer. Va debutar amb 16 anys –encara recordem un concert de ‘First tracks’ (2013) al Foyer del Liceu–, però ja han passat deu anys i cinc discos. El nou, ‘Cyclamen’ (2023), se l’ha produït ella mateixa i suposa un punt d’inflexió a la seva carrera després d’una aturada d’un any. Va passar d’anar de gira com a guitarrista d’Amaia a tancar-se al menjador de casa seva a l’Empordà i compondre un treball més reposat i jazzy, on sonen instruments tan orgànics com el contrabaix, el fagot, la flauta, l’arpa, el saxo… i fins i tot un quartet de corda. El presenta en directe el 17 de febrer a Paral·lel 62, dins el Guitar BCN.

 • Música
 • Sant Gervasi - Galvany

La cantant de Bellaterra Magalí Sare és coneguda per formar part del Quartet Mèlt, per haver posat veu al disc 'Estómac' de Clara Peya i per la versió feminista d’'Els segadors' on deia “ara és hora, segadores”, acompanyada de Manel Fortià. Ara protagonitza el concert de cloenda de la segona edició del festival Empremtes, on presenta el disc 'Esponja' (2022), en el qual han col·laborat Salvador Sobral i Las Migas. Serà a Luz de Gas, el dissabte 25 de febrer.

LGBTI+

 • Gai i lèsbic

La Federica és un dels bars emblemàtics de l’ambient barceloní i el cap de setmana del Pride inaugurarà l’exposició benèfica i col·lectiva Pride art, en què participaran més de vint artistes queer i que podreu veure fins a l’agost. Tota la recaptació serà per a Stop Sida i per la seva lluita a favor de la desestigmatització del VIH. 

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat