Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festival Matsuri
Foto: Ajuntament de Barcelona

Les millors coses per fer el juny a Barcelona

Exposicions, concerts, teatre, festes, exposicions... El mes arriba carregat d'activitats. No te'n perdis cap!

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Què fer al juny a Barcelona? El juny és un gran mes. Comença l'estiu –i queda menys per a les vacances–, arriba la revetlla de Sant Joan, hi ha més activitats a l'aire lliure, i tenim més ganes de sortir de casa! Si us falten idees, aquí teniu un centenar entre exposicions, festivals, fires, festes i concerts i moltes són gratis!

NO T'HO PERDES: 50 coses per fer a Barcelona.

Activitats a la ciutat

 • Gai i lèsbic

Arriba el juny i, boom!, hi ha una explosió d'activitats i festes amb motiu del mes de l'Orgull LGBTI. Barcelona és una ciutat orgullosa, plena de llocs que han marcat la història del col·lectiu LGBTI i d'espais d'oci com bars i sales on veure shows de drag, sortir de festa o prendre una copa. A més, el Centre LGBTI de Barcelona està sempre actiu i s'encarrega de programar activitats, tallers i exposicions per a tots els públics. Així que, sí, no ens sembla estrany que quan s'apropa el juny, et saturis amb la quantitat d'opcions que hi ha i et preguntis: Quines són les millors activitats del mes de l'orgull i el Pride a Barcelona? A la següent llista trobaràs les propostes més reivindicatives, festives, diverses i interessants.

 • Restaurants
 • Menjar

Així, del 8 a l'11 de juny se celebrarà el festival Tast a La Rambla en una ubicació molt propera: serà a la plaça de Catalunya, que allotjarà 30 dels millors restaurants i bars gastronòmics de Barcelona. L'organització del festival destaca que la plaça de l'estrella "és principi o final de la Rambla i també és el cor obert de Barcelona".  

Entre els reconeguts restaurants que oferiran degustacions hi ha el Gaig Barcelona de Carles Gaig, amb el seu melós amb suc i formatge del Cadi, o el Bar Alegria de Tomás Abellan, amb la seva tradicional truita trufada. Altres propostes són les de Casa Xica, amb un arròs fregit amb porc a la cantonesa i quimchi, la del Nectari d'en Jordi Esteve amb un caneló de salmó salvatge d’Alaska amb guacamole, i entrepans d'allò més suculents, com per exemple un de botifarra de pa amb tomàquet i allioli de la Bodega Amposta o un altre de gambes a l’allet i allioli suau a càrrec de The Fish & Chips Shop. Així fins a trenta especialitats.

Publicitat
 • Què fer
 • Ciutat

L'ou com balla, una de les celebracions més singulars de Barcelona, ​​ha distingit el dia de Corpus des de l'any 1637. El costum consisteix a fer ballar un ou en els assortidors de claustres, patis i jardins, que s'adornen per a l'ocasió amb motius florals i cireres. Aquesta tradició està molt arrelada a Catalunya, ja que de fet és l'únic lloc del món on actualment es fa ballar l'ou.

Enguany, el Corpus se celebrarà del dijous 1 fins al diumenge 11 de juny. Encara que es diu que la tradició va començar en el claustre de la Catedral, avui dia trobem molts edificis on gaudir de l'ou ballant sobre una font, entre els quals està el claustre de la Basílica de la Puríssima Concepció, els jardins del museu Frederic Marès o el claustre del Monestir de Pedralbes.

El motiu que va originar aquesta curiosa tradició és incert, però una de les teories indica que l'ou representa l'Eucaristia durant el Corpus i una altra hipòtesi considera que l'ou representa la fecunditat i el naixement d'una nova vida.

Però més enllà del seu origen, com és possible que un ou balli? El secret consisteix en el fet que abans de posar l'ou damunt de l'assortidor de la font, aquest es buida i se segella amb cera per a tapar el forat. Després es col·loca l'ou damunt de l'assortidor, el qual comença a girar i girar com si estigués ballant. Aquest any, però, la sequera obliga a adaptar la celebració, i algunes de les fonts no tindran aigua.

On es podrà veure l'ou com balla aquest any?

Arxiu de la Corona d'Aragó - Palau del Lloctinent (C. dels Comtes, 2). 

De dijous 8 a diumenge 11, de 10 a 19 h.

Arxiu Històric de la Ciutat - Casa de l'Ardiaca (C. de Santa Llúcia, 1)

Dijous 8, de 10 a 20 h, amb portes obertes; divendres 9 i dissabte 10, de 10 a 19.30 h.

Ateneu Barcelonès (C. de la Canuda, 6)

Dijous 8, d'11 a 20 h, amb portes obertes. 

Capitania General (Pg. de Colom, 14)

Dijous 8 i divendres 9, de 16 a 20 h. Dissabte 10 i diumenge 11, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h.

Catedral de Barcelona (Pla de la Seu, s/n). 

Dimecres 7, de 17 a 19 h; dijous 8 de 10 a 19 h, amb portes obertes de 9.30 a 17.30 h; divendres 9, de 10 a 19 h; dissabte 10, de 10 a 19.30 h; i diumenge 11, de 9 a 12.45 h.

Jardins del Museu Frederic Marès (Pl. de Sant Iu, 5)

De dijous 8 a dissabte 10, de 10 a 19 h, amb portes obertes dijous 8 de 10 a 19 h. Diumenge 11, d’11 a 20 h.

Pati del Museu Marítim (Av. de les Drassanes, s/n)

De dijous 8 a diumenge 11, de 10 a 20 h.

Claustre de la Basílica de la Puríssima Concepció (C. Aragó, 299)

De dijous 8 a dijous 15, de 8 a 13 h i de 17 a 21 h, excepte dijous 8, de 8 a 21 h.

Col·legi Escolàpies de Llúria (C. Aragó, 302)

De dimarts 6 a divendres 9, de 9.30 a 18 h.

Seminari Conciliar (C. Diputació, 231) 

Dimecres 7, de 15 a 20 h; dijous 8 i divendres 9, de 9 a 20 h; i dissabte 10, de 9 a 13.30 h.

Centre Cívic Can Deu (Pl. Concòrdia, 13)

Dijous 8, de 9 a 21 h.

Claustre del Monestir de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9)

Dijous 8 i divendres 9, de 10 a 17 h; dissabte 10, de 10 a 19 h; i diumenge 11, de 10 a 20 h, amb portes obertes dijous 8 de 10 a 17 h i diumenge 11 de 15 a 20 h.

Carrer de la Llibertat (C. de la Llibertat)

Diumenge 11, de 9 a 18 h.

Espai Albert Munsons (C. de l'Alzina, 9)

Dijous 8 i divendres 9, de 16.30 a 20.30 h; i dissabte 10 i diumenge 11, de 10 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h.

Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia (C. del Sol, 8)

De dijous 8 a diumenge 11, d'11 a 13 h i de 17 a 20 h. 

Rambla de Guipúscoa (C. de Treball amb c. d'Agricultura)

Dissabte 10, de 10 a 18 h.

Parròquia de Sant Joan (Pl. de la Virreina)

Diumenge 11, de 8.30 a 19 h.

Taller Sant Camil (C. Ercilla, 57)

Dijous 8 i divendres 9, de 10 a 17 h.

Torre de la Sagrera (C. de Berenguer de Palou, 64-66)

De dijous 8 a dissabte 10, de 9.30 a 21 h.

Parc de Sant Martí (Pl. d'Ignasi Juliol, s/n)

Dissabte 10, de 10 a 19 h.

Parròquia de Santa Maria del Taulat (C. Pujades, 210)

Dijous 8 i divendres 9, de 9 a 14 h i de 17 a 20 h. Dissabte 10 i diumenge 11, de 10 a 13 h i de 18 a 20 h.

 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Art

 • Art
 • Pintura
 • Sants - Montjuïc

De què va? Suzanne Valadon va ser pintora, dibuixant i gravadora al Montmartre bohemi d’inicis del segle XX. Ara, el MNAC ofereix un viatge per la seva trajectòria artística trepidant que es plasma entre línies sinuoses, una empremta cromàtica intensíssima i unes pintures plenes a vessar d’objectes i figures. 

Per què hi heu d'anar? La mostra t’acompanya a poc a poc per la transició de musa a artista única en el Montmartre de les avantguardes per la seva mirada singular als temes de moda. Els retrats a les prostitutes de París o els nus femenins demostren que va retratar amb cura un món que coneixia de prop i que no volia tractar ni amb distància ni amb condescendència. La mostra també dedica un espai a la relació de sis mesos que Valadon va tenir amb el compositor Erik Satie, després que ella trenqués amb Miquel Utrillo, i de la qual n’han quedat un retrat que ella va fer d’ell i un dibuix que ell va fer de la pintora, amb un traç infantil, sobre una partitura. 

 • Art
 • Sant Martí

De què va? Aquesta gran instal·lació comprèn quatre dècades de treball amb 'fotocollage' de l'artista Pep Duran Esteva. Totes les obres que podem veure a l’exposició són inèdites i estan fetes amb papers que el creador ha anat intervenint al llarg de tots aquests anys.

Per què hi heu d'anar? Perquè l'artista, que ve del món de l’escenografia, transforma el museu en un escenari on el públic pot trobar petites intervencions, al llarg del recorregut de la mostra, que actuen com escenes, diàlegs o monòlegs oberts. 

 

Publicitat
 • Art
 • Art

De què va? L’accés a la planta -2 de la Fundació Tàpies s’ha llevat cobert d’un fil vermell que teixeix una immensa teranyina. Les escales que ens condueixen a les sales d’exposició ara semblen una cova cap a l’infern, però en realitat només ens donen la benvinguda a les creacions de Chiharu Shiota, una artista japonesa que presenta aquesta mostra sorprenent i plena de simbolismes. 

Per què hi heu d'anar? Perquè l’obra de Chiharu Shiota ens parla de la fragilitat de la vida, de la memòria i del vincle amb la terra a través d’aquestes teranyines de color carmí que, a dins, atrapen objectes quotidians com unes sabates o unes claus

 • Art
 • El Raval

De què va? Una casa unifamiliar de propietat, envoltada de gespa, amb piscina al jardí del darrere i un parell de cotxes dormint al garatge. Segurament aquesta és la idea que aflora al cap de la majoria quan sent l’expressió “somni americà”. El CCCB dedica una mostra als reptes de la ciutat agafant d’excusa aquest model urbanístic suburbial.

Per què hi heu d'anar? Des de l’inici dels suburbis amb la revolució industrial, passant per l’auge de la vida en urbanitzacions perifèriques després de la Segona Guerra Mundial, l’exposició explora també la part fosca de la vida residencial i els futurs postsuburbials que ens esperen.

Publicitat
 • Art
 • La Font de la Guatlla

De què va? Aquesta mostra del CaixaForum és un recorregut pels 5.000 anys de pensament espiritual, però fixant-nos en el poder femení i la seva materialització en escultures, objectes sagrats i obres d’art de diversos continents, des del món antic fins a l’actualitat.

Per què hi heu d'anar? Per gaudir de 154 peces del British Museum, que entren en diàleg amb obres contemporànies per fer-nos reflexionar sobre el poder femení i la feminitat, i la seva relació històrica amb ideals com la saviesa, la passió, el desig, la guerra, la justícia o la misericòrdia.

 • Art
 • Fotografia

De què va? Consuelo Kanaga, fotògrafa nord-americana, va retratar els conflictes socials de la seva època al llarg de sis dècades.

Per què hi heu d'anar? Des de la pobresa urbana fins a la lluita pels drets dels treballadors, passant pel terror de la segregació racial i la desigualtat social, Kanaga va abordar gèneres de tota mena i es va fer especialment famosa pels retrats de la comunitat afroamericana, que mostraven amb emotivitat, tècniques formals modernistes i una política documental radical, la realitat social d’aquest grup. 

Publicitat
 • Què fer
 • Festivals
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

De què va? Una investigació sobre la vida i obra de Carles Santos feta per Ona Balló i Elena Lasala en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya i el Museu de la Música de Barcelona. La mostra, que es pot veure del 14 de març al 21 de juliol al Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa, ofereix una visió completa de la figura de l'artista i la trasllada al moment actual. 

Per què hi heu d'anar? La idea de l'exposició neix de l'estreta relació que van mantenir Joan Brossa i Santos durant la seva joventut i de com aquest vincle va influir positivament a la trajectòria artística d'ambdós.

 • Art
 • Art

De què va? L’exposició de ceràmiques de Miquel Barceló a La Pedrera duu un nom que fa referència a l’admiració que l’artista sent per les civilitzacions que van viure i crear abans que nosaltres. La mostra comprèn tres dècades de treball, des de les primeres obres africanes, de 1994, fins a la producció més recent. 

Per què hi heu d'anar? Per ser rebuts, a l'entrada, per una paret blava d'on treuen el cap peixos salvatges, que són alguns dels animals presents a les creacions del mallorquí. A través de la ceràmica, que per l'artista és només una altra forma de pintura, conviureu amb tonyines, toros, crancs, cérvols, calaveres i pedres volcàniques, tot endinsant-vos en l'imaginari natural i primitiu de l'artista mallorquí.  

 

 

Publicitat
 • Art
 • Sants - Montjuïc

De què va? Del paper que va jugar l'art en l'antijudaïsme, durant l'època medieval.

Per què hi heu d'anar? Per entendre que si bé la diferència existeix, l'alteritat es construeix, a través d'un recull obres d'art de tota mena que ens permeten conèixer quin retrat se'n va fer, dels jueus i els conversos, per part dels cristians, a l'Espanya d'entre el 1285 i el 1492. 

 

 • Art
 • Art

De què va? Agafes el torn en una sala d’espera. Quan et criden, entres en una sala, t’estires en un llit i et mors. Així comença el recorregut laberíntic, immersiu i lúdic en què consisteix la nova exposició de l’Arts Santa Mònica. Sota el títol ‘L’altre costat’, la mostra et convida a abandonar la vida material per explorar el més enllà: per alguns artistes això vol dir els somnis, per altres, l’inconscient, el plaer, la mort o la resurrecció.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir obres de 10 artistes locals i internacionals recorrent una exposició laberíntica. Peces d'art que són inflables on moure el cos, constel·lacions que pengen del sostre, instal·lacions que et permeten tenir un diàleg amb tu mateix i obres d'art que parlen i no et deixen desviar la mirada cap a un altre lloc. 
Publicitat
 • Art
 • Fotografia

De què va? Aquesta exposició explora la cultura fotogràfica popular a casa nostra, que va créixer amb força entre finals del segle XIX i fins a l’esclat de la guerra civil, en el mateix moment que la fotografia amateur arribava també en altres zones d’Europa.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer la fotografia popular catalana, els temes i els motius visuals recurrents del gènere. 

 • Art
 • Eixample

De què va? El nou espai dedicat a l'art contemporani de la galeria Mayoral s'estrena, sota la direcció artística de la crítica i comissària Joana Hurtado, amb aquesta exposició anomenada 'Mater'.

Per què hi heu d'anar? Per veure 9 peces de grans dimensions i de colors llampants que es mouen entre la instal·lació, l'escultura i la performance, de les artistes Carolina Caycedo, Pia Camil, Catalina León, Cinthia Marcelle i Marga Ximénez. 

 

Publicitat
 • Art
 • Dreta de l'Eixample

De què va? Comença l’Any Tàpies, que celebra el centenari del naixement de l'artista, i la Fundació ofereix aquesta exposició sobre l'impacte dels artistes japonesos i la cultura oriental en el pensament i l'obra de l'artista.

Per què hi heu d'anar? Una tria d'obres entre les quals hi ha pintures, ceràmiques i dibuixos, mostren com Tàpies va integrar al seu llenguatge, i a la tradició occidental que li era pròpia, moltes de les actituds, imatges i tècniques que aquests artistes utilitzaven.

 

 • Art
 • El Gòtic

De què va? En aquesta exposició, la comissària Victoria Cirlot ha seleccionat escultures del segle XII al XVI provinents de les col·leccions del Museu Frederic Marès per fer-les dialogar amb obres d’art contemporànies.

Per què hi heu d'anar? Per veure com l'art ha plasmat totes les emocions i expressions facials que hi ha en el trànsit de la tristesa a l’alegria, amb obres d'artistes contemporanis com Antoni Tàpies, Lucio Fontana, Javier Riera i Bill Viola. 

Publicitat
 • Art
 • Escultura
 • Eixample

De què va? Susana Solano (1946) és una de les artistes més destacades de l'escena espanyola i forma part d'una generació d'escultors espanyols amb gran projecció exterior. El seu llenguatge, però, destaca per ser força diferent. La seva obra es nodreix d'escultors referents de tota la línia temporal i fa èmfasi en qüestions semàntiques i la llibertat en la utilització de materials.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir la capacitat de l'artista per trobar ressonàncies espirituals, emocionals o líriques a partir de les formes i dels materials.  Solano, que va començar pintant i que en els seus inicis treballava també amb fusta, es concentra aviat en l’ús de metalls, i, de manera intermitent, també amb el vídeo, gravacions de so, cera, plàstics o vímet. Les seves obres es caracteritzen per la simplicitat geomètrica i una aparença sòlida i rotunda que té referències constants a l’arquitectura i el paisatge. 

 • Art

De què va? Les obres de Joan Brossa dialoguen amb la llum en aquesta exposició de la Galeria Santa&Cole.

Per què hi heu d'anar? Comissariada i dissenyada pel mestre de la llum Antoni Arola, la mostra configura una experiència expositiva que intensifica la lírica de les obres de Brossa. 

Publicitat
 • Art

De què va? Aquesta mostra, comissariada per Anna Llopis, vol centrar-se en la fascinació que encara avui provoca la figura de Joan Brossa per donar veu al poeta a través de la seva obra.

Per què hi heu d'anar? Per conèixer com Brossa va posar les possibilitats del llenguatge visual i plàstic al servei de la poesia tot conreant la prosa poètica, la poesia escènica, la poesia visual, el poema objecte o la poesia literària, a través d’una seixantena d’obres. 

 • Art
 • Fotografia

De què va? Foto Colectania exposa prop de 160 obres escollides d’entre les més de 3000 que hi ha en la seva col·lecció en aquesta exposició comissariada per Carles Guerra. La mostra permet endinsar-se en la col·lecció privada amb la representació la fotografia que es va fer durant la segona meitat del segle XX a la península Ibèrica.

Per què hi heu d'anar? A través de les fotografies escollides -ja siguin imatges úniques que han esdevingut icones, o seqüències fotogràfiques- presenciareu un doble procés de modernització: el del mitjà fotogràfic i el de les societats del sud d'Europa. 

 

Publicitat
 • Art
 • El Raval

¿De què va? Daniel Steegmann Mangrané és un artista català establert a Rio de Janeiro. Les seves escultures, instal·lacions i creacions de realitat augmentada ens parlen de les urgències ecològiques del nostre món, des d'una visió holística on no hi ha distinció entre els humans i el seu entorn. 

¿Per què hi heu d'anar? Per entendre per què la selva tropical no és només un lloc, sinó un ésser viu que encarna les complexitats i el delicat equilibri del món contemporani.

Cine

1. Pájaros

L'atzar uneix dos perdedors en plena fugida endavant i els porta a compartir un viatge en cotxe des de València fins a la ciutat romanesa de Constanza. I, mentre travessen Europa, amb aturades als Aiguamolls de l'Empordà i a terres italianes o hongareses, tots dos aniran vivint una transformació íntima que els descobrirà parts desconegudes d'ells mateixos. Pau Durà (director de 'Formentera lady' i, com a actor, l'etern Pol de 'Plats bruts') dirigeix i signa el guió amb Ana M. Peiró d'una lluminosa, tendra i melancòlica road movie. I ho fa amb la complicitat de la seva carismàtica parella protagonista, Javier Gutiérrez i un Luis Zahera que va guanyar la Bisnaga de Plata al Festival de Màlaga amb una emocionant interpretació allunyada de la seva imatge.

Dir. Pau Durà (Espanya, 2024). 100 min. Estrena: 5 d'abril.

2. Pequeñas cartas indiscretas

Hi ha pel·lícules que, més enllà d'altres consideracions, es justifiquen pels seus duels interpretatius. Passa amb aquesta singular comèdia d'època, basada en fets reals, que es posa en les invencibles mans d'Olivia Colman i Jessie Buckley. Dues actrius magnífiques convertides en veïnes en guerra en una trama que ens porta fins a una petita població anglesa, fa cent anys. Una dona soltera rep un seguit de cartes plenes d'insults i menyspreus obscens, i els prejudicis de la policia i de la mateixa receptora de les missives posen el focus cap a la mare vídua que viu a la casa del costat. La sospitosa és una dona lliure, que es declara atea, té un nòvio negre amb qui conviu sense estar casada, s'emborratxa a la taverna del poble, és irlandesa, malparlada i no es deixa lligar per cap convenció social. Amb tots els números per ser mal vista pel veïnat, recelós pel seu comportament escandalós, serà acusada d'escriure aquestes cartes i portada a judici. L'encantador esperit de les velles comèdies de la productora Ealing sobrevola en un film que també juga amb els elements del 'whodunnit' i amb una denúncia del sexisme socialment instal·lat.

Dir. Thea Sharrock (Regne Unit, 2023). 102 min. Estrena: 5 d'abril.

Publicitat

3. Matusalén

L'orgull freak de David Galán Galindo, director d'aquella reivindicable mirada al món dels superherois que era 'Orígenes secretos' (2020), el porta ara a fixar-se en l'auge del rap i en les comèdies d'institut per signar un vestit a mida per un Julián López a qui envolta d'alguns dels seus eterns companys chanantes, com Carlos Areces i Raúl Cimas. En aquesta comèdia sobre peterpans tirant a rucs a la recerca d'una segona oportunitat, López és un raper que estira les glòries passades i encara viu amb els seus pares, i que es matricula a la universitat per culpa d'una aposta. Que un senyor de 40 i tants comparteixi sortides i bromes amb nois i noies de 20 resulta tan poc edificant que només s'entén amb la comicitat del seu protagonista. Amb Miren Ibarguren i Antonio Resines completant el repartiment, 'Matusalén' s'abraça al sentit del ridícul i a la vergonyeta aliena per oferir una comèdia tan inofensiva com solvent, que no canvia el món, però demostra el talent dels seus intèrprets.

Dir. David Galán Galindo (Espanya, 2024). 119 min. Estrena: 5 d'abril.

4. Sangre en los labios

La sang, suor i llàgrimes de l'icònic discurs de Churchill es pot aplicar a aquesta bogeria trepidant i, a estones, lisèrgica en la que s'hi barregen mafiosos i assassinats, culturistes i anabolitzants, sexe salvatge i la caiguda del Mur de Berlín. I, anant cap a Las Vegas, dues dones lesbianes, Katy O'Brien i una Kristen Stewart que, projecte a projecte, segueix demostrant una personalitat a prova de bombes fugint del que Hollywood li havia destinat en temps de la saga 'Crepuscle'. Després d'una estimulant òpera prima, 'Saint Maude' (2019), la cineasta britànica Rose Glass proposa ara un còctel que escapa a les expectatives: 'Sangre en los labios' és un sorprenent i provocador neo-noir que no s'assembla a cap altre neo-noir, amb aires dels primers Coen i de 'Drive', de David Lynch i de 'Thelma & Louise'. Un festival passat de rosca amb el segell de la productora A24, la més cool del segle XXI.

Dir. Rose Glass (EUA, 2024). 104 min. Estrena: 12 d'abril.

Publicitat

5. El salto

25 anys després d'un sonat debut amb 'Solas', l'andalús Benito Zambrano dirigeix ara la que defineix com la seva pel·lícula més necessària. I és que pocs miralls tan potents com el que ens posa davant del nas 'El salto', així es titula al·ludint a l'arriscadíssim pas que molts migrants fan, mirant de creuar la tanca (o les tanques) de Melilla per arribar a Europa. Zambrano dona el protagonisme a un jove guineà que treballa a Madrid amb papers d'algú que no és ell, que viu en un pis ple d'africans com ell, i que espera un nadó amb la seva parella, una altra migrant sense papers. Detingut per la policia i expulsat del país, el nostre home mirarà de tornar a fer el perillosíssim viatge d'entrada a Espanya que tantes i tantes persones proven cada dia, moltes vegades perdent la vida en l'intent. Zambrano aposta pel cinema social sense artificis ni coartades, amb humanitat i empatia, i amb un missatge directe i contundent que ens fa reflexionar sobre els intolerants temps que vivim.

Dir. Benito Zambrano (Espanya, 2024). 90 min. Estrena: 12 d'abril.

Concerts

 • Música
 • Punk i metal
 • El Parc i la Llacuna del Poblenou

Mägo de Oz portarà de gira el seu nou disc 'Alicia en el Metalverso' (disponible a partir del 26 de gener de 2024). Es tracta del Feliz No Cumpleaños Tour, que passarà per la sala Razzmatazz de Barcelona, el 26 d'abril de 2024, i també per Girona, l'endemà. És el dinovè disc d'estudi del grup de heavy madrileny liderat per Txus di Fellatio, amb Rafa Blas a la veu, que substitueix l'anterior cantant Zeta.  

 

 • Música
 • El Poble-sec

Ladilla Rusa, que acaben de publicar la hilarant 'Madre mía el asco que me das', inauguren el 24 de febrer la 12a edició del Curtcircuit, el cicle de concerts de l'ASACC que reivindica la música en directe en la proximitat de les sales de concerts. De moment, hi ha 32 artistes confirmats que faran una quarantena llarga de concerts a 30 sales de Catalunya, Menorca, València i el País Basc, durant la primavera i la tardor del 2024.

Publicitat
 • Música
 • Eixample

La 15a edició del Barcelona Districte Cultural apropa als Centres Cívics de Barcelona els concerts de l'autora de pop lluminós Carlota Flâneur, de la pianista de flamenco-jazz Miranda Fernández, de la cantautora madrilenya Eva Sierra i de la rapera manxega Bewis de La Rosa. També hi seran el grup de flamenc Los Aurora, la potent banda de soul i de funk Marina BBFace & The Beatroots que presentarà les cançons del que serà el seu nou àlbum, i Ruïnosa y las Strippers de Rahola, que recuperen el punk rock a l'estil dels New York Dolls amb una proposta irònica i plena de diversió.

 • Música

El festival Empremtes creix passant dels onze concerts d’edicions anteriors als 28 d’aquesta tercera temporada. Marwan (19 de gener), Sofía Ellar (27 de gener), Blaumut (1 de febrer), Marina Rossell (3 de febrer), La Bien Querida (10 de febrer), Mazoni (24 de febrer), Las Migas (5 d'abril), Roger Mas (13 d'abril), Las Karamba (25 d'abril) i Celtas Cortos (27 d'abril) són alguns dels artistes d’aquest festival centrat en la música d’autor que s’escampa per unes quantes sales de Barcelona com l’Apolo, Razzmatazz, el Casino l’Aliança, el New Fizz i la Wolf fins ben entrada la primavera.

Publicitat
 • Música
 • Festival de música
 • Sant Gervasi - Galvany

Un centenar d'actuacions conformaran el programa del Barnasants 2024, que s'inicia el 26 de gener al Teatre Joventut de L'Hospitalet i que s'allargarà fins a finals de maig. Les Kol·lontai seran les encarregades de donar el tret de sortida a aquesta nova edició, que commemora el 50è aniversari de la Revolució dels Clavells amb un concert col·lectiu el 13 d'abril dirigit per Núria Piferrer 'Névoa' i també amb un cartell commemoratiu de Julia Solans. 

 • Música
 • Festival de música

Fa ja 35 anys que el guitarrista japonès Ichiro Suzuki va crear el Festival de Guitarra de Barcelona, una programació de concerts que ha esdevingut ja un clàssic de l'agenda barcelonina, amb un estil eclèctic que no es limita a l'instrument de les sis cordes. A més de Toto i Andrés Calamaro, passaran pel Guitar Malú, Ismael Serrano, Maria Hein (acompanyada de Julieta, Mushkaa i Plan-et), Marcel i Júlia, Andrea Motis, Mikel Izal, Xoel López, Coque Malla, Rodrigo Cuevas i Los Tigres del Norte, entre molts altres.

Música clàssica

 • Música
 • Clàssica i òpera
 • El Raval
No tenim gaires oportunitats de poder veure en concert l'actuació d'algun contrabaix solista, acompanyat d'una orquestra. És per això que aquest concert que organitza l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu al Foyer del teatre té un atractiu especial. A més, n'hi haurà dos de solistes, els contrabaixistes Joaquín Arrabal i João Seara. El programa inclou obres d'autors clàssics i romàntics, com Wanhal, Haydn, Schubert o Bottesini. Francesc Prat en serà el director musical.
 • Música
 • Clàssica i òpera
Nova proposta del violagambista Santi Mirón, aquesta vegada en solitari. El programa que presenta porta per títol BACH!, i inclou transcripcions que el mateix intèrpret ha fet per al seu instrument d'obres que Johann Sebastian Bach va escriure originàriament per a flauta, violí i violoncel. Bona música, per a una bona causa: el concert és benèfic, l'organitza Lux Fundació i el que es recapti anirà destinat a una ONG, Arrels Fundació.
Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • El Raval
El Liceu reuneix sobre el seu escenari quatre dels cantants lírics més destacats de l'actualitat,  en una gala que promet grans moments. Es tracta de les sopranos Ermonela Jaho i Lisette Oropesa, el tenor Javier Camarena i el baríton Carlos Álvarez. Amb ells hi haurà l'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigida aquesta vegada per Sesto Quatrini.
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • El Raval
Gustav Mahler és un compositor que des de ja fa uns quants anys gaudeix d'un gran poder de convocatòria, i que agrada tant al públic que l'escolta com als músics que l'interpreten. L'Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, amb el mestre Josep Pons al capdavant, ofereix la integral de les seves simfonies. Ara és el torn de la Cinquena, immortalitzada per Luchino Visconti al cinema, a la pel·lícula Mort a Venècia, on l'Adagietto, el segon moviment, va sonant al llarg de tot el film. 
Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Coincidint amb el dia exacte de l'estrena de la Simfonia núm. 9 de Beethoven a la ciutat de Viena l'any 1824, el Palau de la Música Catalana n'acull una interpretació d'aquesta emblemàtica obra a càrrec del Cor Madrigal i la Franz Schubert Filharmonia, dirigits per Tomàs Grau. Els solistes vocals seran en aquesta ocasió Jone Martínez (soprano), Tànit Bono (mezzosoprano), Eamonn Mulhall (tenor) i Carles Pachón (baríton).
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Eixample
El quartet format per Vera Martínez Mehner (violí), Abel Tomàs (violí), Jonathan Brown (viola) i Arnau Tomàs (violoncel), clouen el cicle de concerts amb la integral dels 15 quartets de corda  de Dmitri Xostakóvitx que han ofert al llarg d'aquesta temporada. Els cinc últims sonaran en dos concerts que tindran lloc en dies consecutius a la Sala 2 Oriol Martorell de L'Auditori de Barcelona. Una bona oportunitat per aproximar-nos a la història del segle XX, a través de la música del compositor soviètic.
Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • preu 0 de 4
 • Ciutat Vella
Les temporades de concerts mica en mica arriben al final. És el cas també del Cicle d'Orgue de la Catedral de Barcelona, que clou la seva 34a edició amb un recital a càrrec de l'organista uruguaiana Cristina García Banegas. El programa que presenta l'ha titulat 'Llatinoamèrica a través dels segles' i inclou composicions de compositors com Zipoli, Ginastera, Piazzolla i de la mateixa García Banegas.
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • El Raval
L'òpera inspirada en el conte clàssic de Charles Perrault, a la qual Rossini va posar-hi música, arriba al Gran Teatre del Liceu, on es podrà veure entre el 16 de maig i l'1 de juny. Un total d'11 representacions, adreçades a tot tipus de públic. Es tracta d'una producció que arriba d'Itàlia, de l'Òpera de Roma. Emma Dante és la responsable de la direcció d'escena, a partir de l'escenografia de Carmine Maringola i el vestuari de Vanessa Sannino. Entre les veus solistes, destaquen els noms de Javier Camarena, Carles Pachón, Paolo Bardogna, Isabella Gaudí, Maria Kataeva o Erwin Schrott. Les parts corals aniran a càrrec del Cor Madrigal i l'orquestra serà la del Gran Teatre del Liceu, dirigida en aquesta ocasió per Giacomo Sagripanti.
Publicitat
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
La presència de grans pianistes clàssics sobre l'escenari del Palau de la Música Catalana és una constant, temporada rere temporada. Els millors intèrprets de l'actualitat hi han tocat. Ara és el torn de la francesa Hélène Grimaud, que presenta un recital integrat per obres de Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms i Johann Sebastian Bach/Ferruccio Busoni.
 • Música
 • Clàssica i òpera
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
El director veneçolà torna a l'escenari del Palau de la Música Catalana, per a dirigir un programa amb diversos atractius. D'entrada l'orquestra californiana, una de les millors dels Estats Units, de la qual és titular des de ja fa uns quants anys. La solista, la jove violinista andalusa María Dueñas, un talent que no deixa de sorprendre. I, finalment, el programa, que inclou la música de John Williams i Antonín Dvorák, i també un concert per a violí i orquestra d'una compositora, la mexicana Gabriela Ortiz.
Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat