Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Festival Matsuri
Foto: Ajuntament de Barcelona

Coses per fer el juny a Barcelona

Exposicions, concerts, teatre, festes, exposicions... El mes arriba carregat d'activitats. No te'n perdis cap!

Publicitat

El juny és un gran mes. Comença l'estiu –i queda menys per a les vacances–, arriba la revetlla de Sant Joan, hi ha més activitats a l'aire lliure, i tenim més ganes de sortir de casa! Si us falten idees, aquí teniu un centenar entre exposicions, festivals, fires, festes i concerts i moltes són gratis!

NO T'HO PERDES: 50 coses per fer a Barcelona.

Activitats a la ciutat

 • Què fer
 • Festivals

Sant Joan, l'arribada de l'estiu... és igual com li diem, però tots sabem que la nit del 23 al 24 de juny és una nit especial i que s'ha de celebrar com mana la tradició! Barcelona es prepara per celebrar revetlles, fogueres, tallers i tota mena d'activitats per celebrar la nit més curta de l'any. Aquí teniu tota la informació d'un Sant Joan 2022 especial, però una mica més normal.

Art

 • Què fer
 • Exposicions
 • Barcelona

De què va? El centre d’arts digitals IDEAL presenta una exposició immersiva de les obres de Dalí on s’explora la idea d’art futurista més desconeguda del pintor a partir de diverses sales interactives i immersives. 

Per què hi heu d'anar? Per submergir-vos en les seves obres surrealistes gràcies a la intel·ligència artificial d'un muntatge de 30 minuts, un gran holograma usat per primer cop en una exposició d’art i  una experiència de realitat virtual simulant el “viatge pels somnis” del que parlava Dalí. Tot aquest recorregut està acompanyat de sales interactives i informatives sobre el paper de la ciència i la cibernètica a la vida de l’artista.

 • Art
 • Joies
 • El Parc i la Llacuna del Poblenou

De què va? De l'obra i la trajectòria d’Enric Majoral, que va fugir a Formentera fascinat pel patrimoni tradicional i natural de l’illa, i allà va començar a experimentar amb la joieria.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir el procés de creació de les seves joies úniques, la relació de les peces amb el paisatge o la importància de la improvisació i dels materials emprats. L’exposició vol donar a conèixer la filosofia d’Enric Majoral, segons la qual una joia no està completa fins que no habita un cos humà. 

Publicitat
 • Art
 • El Raval

De què va? La primera retrospectiva mundial dedicada al treball de Cinthia Marcelle, que posa èmfasi en la preocupació constant de Marcelle per les jerarquies i dinàmiques de la col·lectivitat i subratlla la singularitat estètica de la seva obra. 

Per què hi heu d'anar? Per veure grans instal·lacions com 'The family in disorder' i entendre  noves maneres de relacionar-nos els uns amb els altres i amb el món, a través de les poètiques de les propostes creatives de l'artista. 

 • Art
 • El Raval

De què va? El CCCB dedica al cervell tota una exposició. Amb robots, experiments, il·lusions òptiques i instal·lacions artístiques, la mostra vol respondre les preguntes que tenim sobre aquest òrgan. Som els únics éssers humans amb consciència? Podran les màquines replicar el pensament humà? 

Per què hi heu d'anar? Per conèixer com funcionen les intel·ligències artificials, la ment dels animals i les d’organismes sense cervell. Tot a través de  300 peces entre les quals hi ha disset instal·lacions d’art contemporani, obres audiovisuals, peces històriques i resultats de projectes de recerca científica.

Publicitat
 • Art
 • Abstracte
 • Dreta de l'Eixample

De què va? La Pedrera s’endinsa en tots els camins possibles que l’art abstracte va prendre durant la segona meitat del segle XX, des de l’informalisme i l’expressionisme abstracte, a l'art cinètic o la pintura de camps de color.

Per què hi heu d'anar? La mostra presenta quadres d’artistes espanyols com Tàpies o Saura que entren en diàleg amb alguns dels màxims representants de l’abstracció internacional com Mark Rothko, Alberto Burri, Willem de Kooning, Hans Hartung, Jean Dubuffet, Helen Frankenthaler o Jackson Pollock.  

 • Art
 • Sants - Montjuïc

De què va? El MNAC reuneix per primera vegada les pintures al fresc realitzades pel bolonyès Carracci després del seu arrencament de l’església de Sant Jaume dels Espanyols, a Roma. 

Per què hi heu d'anar? Per veure aquests frescos del segle XVII junts i distribuïts com si fossin a la Capella Herrera.  

 

Publicitat
 • Museus i institucions
 • La Font de la Guatlla

De què va? Sobre la relació entre el 7è art i la moda, des de la perspectiva personal del modista Gaultier, que, més enllà de les seves obsessions cinèfiles, reflexiona sobre el paper d’ambdues indústries en la societat com a potencials motors de transformació. 

Per què hi heu d'anar? Per delectar-vos amb obres de grans dissenyadors –com Coco Chanel, Balenciaga, Pierre Cardin i Sybilla–, prop de 70 'looks' icònics del cinema i projeccions audiovisuals, cartells originals i fotografies, que tant han marcat la moda en els últims anys.  

 

 • Art
 • Ciutat Vella

De què va? Una selecció d’imatges d’entre les més de 600 que el fotògraf Lucien Clergue va fer a Picasso al llarg de les seves nombroses trobades al sud de França, on tots dos van viure. 

Per què hi heu d'anar? Per descobrir com l'afinitat entre els dos artistes va permetre documentar petits episodis de la vida del pintor on apareix tendre i pensatiu, atrapat en el seu dia a dia. La selecció d'imatges és alhora un àlbum de família i el diari d’una amistat.  

 

Publicitat
 • Art
 • Sants - Montjuïc

De què va? L’Espai 13 de la Fundació Joan Miró exposa l’obra de Marria Pratts, que remet a l’espectador a l’atmosfera de ràbia que es va viure a finals dels anys setanta i principis dels vuitanta.

Per què hi heu d'anar? Per descobrir aquesta artista que pertany a una generació límit i s’expressa amb contundència i radicalitat a través de la pintura i la instal·lació. 

 

 • Art
 • Sant Andreu

De què va? Lúa Coderch exposa a l'espai Fabra i Coats. L'artista col·loca la seva obra en un punt on els petits esdeveniments suposen una manera de reconciliar-nos amb la vida. 

Per què hi heu d'anar? Per deixar-vos captivar per una sèrie de dispositius artístics com una cortina-film, escultures i un programa d’accions a escala reduïda, que tracten sobre com donem forma a la vida a través de les nostres percepcions. 

 

Cine

42 segundos

Un dels grans moments dels Jocs Olímpics de Barcelona fou la final de waterpolo on s’enfrontaven Itàlia i l’Espanya de Manel Estiarte i Pedro García Aguado. Al voltant d’aquests dos jugadors i de l’entrenador DraganMatutinović i els seus mètodes salvatges, l’equip va fer història. A l’estil del cinema esportiu èpic nord-americà, 42 segundos recull el camí a la medalla. Un film codirigit per un Dani de la Orden que, el mateix dia i en un fet insòlit, estrena també la comèdia El test.

Dir. Dani de la Orden i Àlex Murrull (Espanya, 2022). 90 min. Estrena el 2 de setembre. 

Dúo

A la seva nova proposta, la cineasta barcelonina Meritxell Colell connecta directament amb la seva anterior pel·lícula, 'Con el viento', recuperant-ne la protagonista (la ballarina Mónica García) i mantenint certa atmosfera poètica i contemplativa, per reflexionar sobre les petites ferides emocionals que el pas del temps converteix en motiu de ruptura sentimental, I sobre com un viatge, en aquest cas a Buenos Aires, pot fer replantejar tota una vida.

Dir. Meritxell Colell Aparicio (Espanya, 2022). 107 min. Estrena el 9 de setembre. 

Publicitat

Viaje al paraíso

La parella George Clooney-Julia Roberts representa aquell Hollywood que apostava per les estrelles per arrossegar públic als cinemes. En temps de franquícies i crisi de les sales, és un repte veure si el carisma de la parella manté l’atracció pels espectadors que ja van gaudir de la seva química a Ocean’s Eleven o a Money Monster. En aquesta comèdia romàntica són un matrimoni divorciat que coincideix en un complex hoteler a Bali. Infal·lible.

Dir. Ol Parker (EUA, 2022). Estrena el 9 de setembre. 

Mi vacío y yo

Ficció que respira hiperrealisme, basat en les experiències reals de la seva protagonista, Raphaëlle Perez, i que completa un fantàstic programa doble del seu director, Adrián Silvestre, sobre la identitat transgènere. A la seva anterior 'Sedimentos', el cineasta feia un acostament al tema des del documental. Aquí segueix la Raphi en un procés de transició ple de dubtes, entre consultes mèdiques, cites 'online' i comentaris trànsfobs. La vida mateixa.

Dir. Adrián Silvestre (Espanya, 2022). 98 min. Estrena el 9 de setembre. 

Publicitat

Moonage daydream

Les mil cares que David Bowie va mostrar en la seva inabastable carrera artística troben un vehicle perfecte en aquest documental, tot un homenatge al cantant i un hipnòtic espectacle pels seus seguidors. Dirigit per Brett Morgen (autor de l’apassionant 'El chico que conquistó Hollywood', sobre la figura del productor Robert Evans), el film, que compta amb accés exclusiu a tot l’arxiu de Bowie i fuig d’una estructura biogràfica tradicional, aposta per ser una aclaparadora experiència pels sentits.

Dir. Brett Morgen (EUA, 2022). 140 min. Estrena el 16 de setembre.

Teatre i dansa

 • Teatre
 • L'Antiga Esquerra de l'Eixample

'Dirrrty Boys' és la història d'en Jon i en Robert, dos joves que, un dia de febrer de 1993, amb deu anys, fan una malifeta de tal abast que, a partir d'aquell moment, ja no poden avançar, atrapats donant voltes sobre el seu passat. Gerard Guix firma aquest text dirigit per Àgata Casanovas i que compta amb la interpretació de Martí Cordero i Sergi Espina.

 • Teatre
 • El Poble-sec

Un Sondheim sempre ve de gust i més si es tracta d'un dels musicals més esbojarrats de tots els temps dirigit per Daniel Anglès, on hi tenim Jordi Bosch, Mercè Martínez i Roger Julià, entre d'altres.

Pseudolus, un esclau irreverent, intenta aconseguir la llibertat ajudant a Eros, el fill del seu amo, a guanyar-se l'amor de Phília. Però hi ha un problema... o dos: Phília pertany a M. Lycus que l’ha venuda al general Miles Gloriosus. I ningú està disposat a renunciar a ella.

Publicitat
 • Teatre
 • L'Antiga Esquerra de l'Eixample

David Selvas dirigeix aquesta comèdia del nord-americà Christopher Durang que explica la història de tres germanes solteres de mitjana edat, dues de les quals viuen juntes, i té lloc durant una visita de la tercera. Una trama txekhoviana que afiança la relació entre les T de Teatre i La Brutal, i que compta amb Alejandro Bordanove, Paula Jornet, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta i Lide Uranga.

 • Teatre
 • El Raval

Clara Segura debuta com a directora d'un drama amb la història de tres dones que, tot i haver nascut en continents molt diferents, comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós desig de llibertat. Totes tres surten de la novel·la de Laetitia Colombani que Marta Marco i Cristina Genebat han traduït i adaptat. Elles dues, amb Carlota Olcina i la mateixa Segura, donaran també vida a la història.

Publicitat
 • Teatre
 • El Raval

Portar a escena la darrera novel·la publicada en vida de Mercè Rodoreda no és un repte fàcil, però la companyia Farrés Brothers pot fer-ho. I més quan compten amb dos joves intèrprets (Biel Rossell i Biel Serena) com a encarregats de traslladar la història de l'Adrià Guinart a través del text, el moviment, els titelles, les ombres, els objectes i l'espai sonor en directe.

 • Teatre
 • Fort Pienc

Tothom que ha vist l''MDR' de Los Galindos no fa altra cosa que dir-ne meravelles, per la gosadia, per l'originalitat, pel tema que tracta. I ja han voltat per mitja Europa, de Dinamarca a Espanya. I és que 'Mort de riure' col·loca el clown, l'art del pallasso, en un altre vessant.

L'argument és senzill: tres pallassos s'enfronten a un conflicte inesperat, ja que una persona del públic ha mort de riure durant l'espectacle precedent. Què faran? Els condemnaran? 'MDR' és espectacle de clown que ataca els fonaments que justifiquen la pena de mort, a banda de
posar en qüestió l'arbitrarietat de la justícia des de l'humor més negre i la vivència del pallasso. A més, demostra, de nou, que Bet Garrell i Marcel Escolano es troben entre els millors artistes escènics del país. Els pallassos no només fan riure, sinó que posen en dubte les nostres conviccions quan estem amb la guàrdia baixa.

Concerts

 • Música
 • Jazz
 • Gràcia

La plaça de la Vila de Gràcia torna a ser l'epicentre del jazz català les tardes de diumenge del 18 de setembre al 2 d'octubre. El festival L'Hora del Jazz - Memorial Tete Montoliu –que va per la 32a edició, ja!– proposa dos concerts gratuïts per diumenge amb el bo i milloret de l'escena jazzística catalana: la pianista Elisabet Raspall i la ballarina Belén Cabanes amb el projecte 'Jazztanyoles'; el trompetista Pol Omedes presentant 'Pura vida!' al capdavant del seu sextet; l'aventura de trompeta veu i piano d'Alba Careta i Roger Santacana; el quartet del pianista saragossà Daniel Ferruz; el Madera Viva Trio que integren Vicenç Solsona, Pau Lligadas i Ramón Ángel Rey; i el quintet de la cantant María Esteban.

 • Música
 • Eixample

Els germans Pedro i Benito Jiménez, coneguts com Los Voluble, actuen el dilluns 26 de setembre a l'Antiga Fàbrica d'Estrella Damm. El concert té lloc dins el marc del Barcelona Acció Musical (BAM) i és a les 19 h.

El duo experimenta al voltant del folklore andalús i el flamenc i des del 1996 han desenvolupat projectes d'experimentació audiovisual i activisme sonor en multitud de formats.  

Publicitat
 • Música
 • Pop
 • El Poble-sec

Que Angel Olsen estava destinada a ser una de les grans veus d'aquest gènere que anomenem 'americana' ho sabíem des de 'My woman' (2016), amb el qual va guanyar popularitat. En àlbums posteriors, com 'All mirrors' (2019) va fer encara un pas més endavant, tot explorant territoris més gòtics i la seva part més fosca. Ara, amb el seu sisè treball d'estudi 'Big time' (2022), la de Carolina del Nord ha entrat definitivament a la lliga de les grans veus del country nord-americà. 

LGBTI+

 • Gai i lèsbic

La Federica és un dels bars emblemàtics de l’ambient barceloní i el cap de setmana del Pride inaugurarà l’exposició benèfica i col·lectiva Pride art, en què participaran més de vint artistes queer i que podreu veure fins a l’agost. Tota la recaptació serà per a Stop Sida i per la seva lluita a favor de la desestigmatització del VIH. 

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat