Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Turistes
Ajuntament de BarcelonaTuristes

Barcelona és la segona ciutat turística més cara de tot l'Estat

El preu mitjà d'una habitació d'hotel ha augmentat un 18,4% respecte a l'any passat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona té una excel·lent oferta hotelera per gaudir d'una escapada a la ciutat amb totes les comoditats que vulgueu. Aquesta és la ciutat preferida dels turistes internacionals, però també acull molts visitants locals que busquen un lloc per descansar mentre descobreixen la ciutat. Amb l'augment de turistes, també ho han fet els preus dels allotjaments, convertint Barcelona en la segona destinació turística més cara de tot l'Estat Espanyol.

Segons l'estudi de la consultora Cushman&Wakefield, que ha analitzat 150.000 habitacions barcelonines, els preus s'han disparat. Si ho comparem amb les dades de l'any passat, el preu mitjà per una nit d'hotel ha augmentat un 18,4%, situant la xifra mitjana en uns 172,6 euros per passar la nit en una habitació. En el rànquing de les ciutats turístiques més cares d'Espanya, Barcelona ocupa la segona posició, superada només per Marbella, on el preu mitjà per dormir una nit a la població malaguenya és de 240,8 euros.

Segons la consultora que ha publicat l'estudi, l'encariment de la ciutat catalana és una resposta de la recuperació turística de la ciutat i l'arribada massiva de turistes, a més de la inflació i la demanda constant. Malgrat aquesta pujada de preus, consideren que aquesta escalada s'aturarà aviat, disminuint a finals d'estiu. Tot i que la recuperació turística és un fet i Barcelona està en auge pel que fa a visitants, sobretot internacionals, les dades encara no arriben a les d'abans de la pandèmia. L'ocupació hotelera el passat mes de juny va ser d'un 75,9%, superant el 65,6% de 2022, però quedant-se encara endarrere del 77,2% de 2019, l'any previ a la pandèmia.

NO T'HO PERDIS: Els hotels més singulars de Catalunya

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat