Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Rambla
La Rambla

Barcelona és la segona ciutat més visitada de tot l'Estat amb més de 9 milions de visitants

Segons un estudi de la Universitat d'Europa la capital catalana és la segona ciutat d'Espanya que més turistes va rebre el 2022

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El bon temps, la cultura i la gastronomia són alguns dels aspectes que atrauen els turistes a visitar Barcelona. Per a sorpresa d'alguns, tot i que la nostra ciutat és la preferida dels turistes internacionals, no és la més visitada de l'Estat. L'estudi de la Universitat d'Europa mostra quines són les ciutats més visitades d'Espanya el 2022 on, comptant els visitants nacionals i internacionals, Madrid ocupa la primera posició del rànquing, amb 14,7 milions de turistes a l'any. Barcelona ocupa la segona posició de la llista, amb 9,2 milions de visitants l'any passat, seguida dels 3,4 milions de Sevilla i dels 3,1 de València.

A més del rànquing de les ciutats més turístiques de l'Estat, també s'ha dut a terme l'estudi del turisme al territori, el qual ha crescut un 27% respecte al 2021, arribant a la xifra de 247,3 milions de viatgers. D'aquest total, 75,6 milions eren internacionals, el que suposa un 89% més que a l'any anterior. Pel que fa al turisme nacional, aquest va créixer un 12%, arribant gairebé a la xifra d'abans de la pandèmia. Segons aquest estudi, es pretén que el 2023 Espanya arribi a un nombre rècord de visitants, amb més de 264 milions.

Tot aquest volum de turisme, però, es concentra en àrees molt concretes del territori. Les zones litorals i de costa només representen un 9% d'Espanya, però, malgrat el petit percentatge, aquestes van acollir el que representava el 48% del total de turistes anuals, al contrari que les zones rurals, que van acollir un 16% i les zones de muntanya, un 8%.

NO T'HO PERDIS: Barcelona contra els grups de turistes: s'amplia la limitació de Ciutat Vella

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat