Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gos a la Barceloneta
Foto: Paola de Grenet / barcelona.cat

Barcelona és la tercera ciutat d'Europa que millor s'ocupa de les caques de gos

L'estudi de la marca de menjar per a mascotes Tails també revela que els europeus som més deixats que al Regne Unit i els EUA

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La marca britànica de menjar gurmet per a mascotes Tails.com s'ha adonat que durant la pandèmia hi ha hagut un increment d'adopcions de mascotes i això ha comportat també un problema de brutícia als carrers. Si tenim en compte que a Europa hi ha 87,5 milions de gossos (segons Statista, que no ens diu el nombre exacte d'incívics), ens farem una idea de la magnitud potencial del problema.

És per això que ha elaborat un estudi que ens diu quines són les ciutats europees que millor s'ocupen de les caques dels seus gossos i, sorpresa, Barcelona és la tercera, després de Nàpols i de Montpeller i per sobre de París i Brussel·les. No és que hagin anat a recollir les caques una per una i les hagin posat en una balança, el que han fet és fixar-se en algunes variables com: el nombre de gossos de cada ciutat, si hi ha multes i el preu, si és fàcil posar denúncies, el nombre de parcs, el nombre de gossos per parc, la quantitat estimada de caca de gos per dia i si hi ha normes addicionals a l'hora de passejar els gossos. 

L'elevat preu de la multa per no recollir les caques (1.500 euros) i l'existència d'altres normes com les que regulen l'entrada dels gossos a les platges, han ajudat Barcelona a aconseguir la tercera posició, amb una puntuació de 53/80. 

Tail.com ha fet un estudi separat per a les ciutats del Regne Unit, on les puntuacions són notablement superiors: 68/80 per a Newcastle, 66/80 per a Manchester i 65/80 per a Southhampton, les tres primeres (Londres ha quedat en cinquena posició amb un 62/80). Als Estats Units, les puntuacions també són superiors que a les ciutats de l'UE: Seattle ha rebut un 65/80, Albuquerque un 62/80 i Tucson un 56/80. La conclusió seria que els europeus som una mica més deixats a l'hora de fer-nos càrrec de les deposicions dels nostres amics peluts.

Top de ciutats de la UE

Nàpols - 56/80

Montpeller - 55/80

Barcelona - 53/80

París - 53/80

Brussel·les - 52/80

Frankfurt - 52/80

Cracòvia - 50/80

Madrid - 49/80

Berlín - 43/80

Viena - 42/80

NO T'HO PERDIS: Els carrers més bonics de Barcelona 

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat. 

Últimes notícies

    Publicitat