Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Carrer d'Enric Granados, Esquerra d'Eixample, Barcelona
Photograph: Maria Dias

L’Esquerra de l’Eixample és el millor barri del món del 2020

El rànquing 'The 40 coolest neighbourhoods in the world' de Time Out internacional situa Barcelona al número 1 de la llista

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

L'Esquerra de l'Eixample el millor barri del món segons Time Out internacional? De veritat? Si pràcticament no surt a les guies de viatges! Com pot ser? Potser molts de vosaltres, que estimeu Barcelona i en coneixeu totes les joies arquitectòniques, els carrers més bonics i tants i tants altres atractius, us estareu fent aquesta pregunta. Ras i curt: aquest any, més que cap altre, no s'ha volgut premiar un veïnat de postal, sinó un barri que ha demostrat un fort sentiment de comunitat en temps difícils.

El rànquing 'The 40 coolest neighbourhoods in the world' està avalat per un procés de selecció, basat en les opinions dels habitants de cada ciutat. En primer lloc, més de 38.000 ciutadans han contestat l'enquesta Time Out Index 2020, dient-nos què els agrada més de les seves ciutats. En segon lloc, els editors locals de Time Out han presentat les candidatures respectives i, finalment, els editors de Time Out internacional han elaborat la llista final amb un criteri clar: "Llocs que representen l'ànima de la ciutat". 

Què s'ha valorat?

L'Esquerra de l'Eixample és un barri –en realitat dos, l'Antiga i la Nova– amb negocis locals i una vida que batega al ritme del dia a dia dels barcelonins. Un barri amb interiors d'illa que van servir de suport emocional quan les circumstàncies eren més adverses, que ha sabut crear xarxes de solidaritat entre veïns i que s'omplia de vida mentre el centre es buidava de visitants. Un barri on pots trobar gairebé de tot a 15 minuts de casa.

Espai Germanetes
Foto: Maria DiasEspai Germanetes

Alguns exemples que han convençut els editors internacionals de Time Out han estat les Hidrogel Sessions, una de les moltes iniciatives espontànies que durant el confinament van animar les tardes dels veïns amb música, balls i disfresses des del balcó. Es va crear també una Xarxa de Suport Mutu per ajudar els més vulnerables i Ada Parellada, del restaurant Semproniana, es va posar a cuinar per als sanitaris.

Casa Golferichs
Foto: Casa Golferichs

Són només algunes mostres d'humanitat d'un veïnat allunyat del turisme, que va ser pioner a acollir establiments LGBTI+ –d'aquí el nom de Gayxample–, i que està ple de racons meravellosos, com el pulmó creatiu de la Fàbrica Lehmann, l'hort urbà de l'Espai Germanetes, el Mercat del Ninot, el Parc Joan Miró, la Casa Golferichs, l'edifici històric de la Universitat de Barcelona i els seus jardins, el carrer d'Enric Granados, el nou projecte de l'antiga presó Model i tants altres espais que el fan molt més ric i variat del que podria semblar a simple cop d'ull.

Parc de Joan  Miró
Foto: AL PHT Air Picture TAVISAParc de Joan Miró

6 raons per estimar l'Esquerra de l'Eixample

En els primers llocs de la llista dels 40 barris més 'cool' del món hi ha també el Downtown de Los Angeles, que ha aconseguit la segona posició; Sham Shui Po, a Hong Kong (la tercera); Bedford-Stuyvesant, a Nova York (la quarta); Yarraville, a Melbourne (cinquena); Wedding, a Berlín (sisena); Shaanxi Bei Lu/Kangding Lu, a Xangai (setena); Dennistoun, a Glasgow (vuitena); Haut-Marais, a París (novena), i Marrickville, a Sydney (desena). 

Comparteix amb nosaltres els teus barris i llocs locals favorits de Barcelona a través de l’etiqueta #LoveLocal i segueix la campanya de Time Out Love Local mentre celebrem i donem suport als locals de menjar, beguda i cultura independents que fan que les nostres ciutats siguin fantàstiques.

NO T'HO PERDIS: Els 10 millors barris del món del 2020

  

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat