Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ciutat de Barcelona
Foto: Shutterstock

Barcelona és una de les 10 ciutats més resilients del món

Segons un altre estudi, la ciutat també és una de les deu més atractives per a visitants i emprenedors

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La pandèmia de la covid va provocar conseqüències de tota mena arreu del món, i Barcelona no en va ser una excepció. La ciutat encara es troba en un procés de recuperació marcat per la inflació i l'enduriment de la política monetària. Tot i no ser un camí gens fàcil, la capacitat de recuperar l'activitat econòmica, la qualitat de vida, el mercat laboral i el turisme, entre d'altres, han convertit Barcelona en una de les ciutats més resilients del món.

La resiliència és la capacitat analitzada per l’informe Resilient Cities Indexelaborat per Economist Impact del grup The Economist, que situa Barcelona com la novena ciutat més resilient del món i la quarta d'Europa. Aquesta és la llista completa de l'informe de The Economist:

1. Nova York

2. Los Angeles

3. Londres

4. Singapur

5. París

6. Melbourne

7. Amsterdam

8. Tòquio

9. Barcelona

10. Múnic

La resiliència i la innovació també són dos indicadors que formen part dels altres 33 que analitza l'informe de 2023 de l'Observatori de Barcelona, una iniciativa promoguda per l'Ajuntament i la Cambra de Comerç de Barcelona i que situa la ciutat com una de les capdavanteres a sectors com la tecnologia, la ciència i la recerca.

A més dels 35 indicadors, l'estudi de l'Observatori de Barcelona també ha tingut en compte l'informe Decoding Global Talent 2024 de The Boston Consulting Group (BCG), un rànquing que defineix quines són les ciutats preferides per treballar a l'estranger i que situa a Barcelona en vuitè lloc per sobre de ciutats com Tòquio i Los Angeles. Aquest rànquing assegura que Barcelona és una de les ciutats preferides per al talent global, segons les opinions de més de 150.000 persones de 188 països diferents. Aquestes són les ciutats més atractives per treballar a l'estranger segons Decoding Global Talent 2024:

1. Londres

2. Amsterdam

3. Dubai

4. Abu Dhabi

5. Nova York

6. Berlín

7. Singapur

8. Barcelona

9. Tòquio

10. Sydney

El mateix grup, BCG, també ha elaborat un altre informe anomenat Decoding the Digital Talent Challenge que assegura que Barcelona també és una de les deu ciutats més atractives del món per als experts digitals que volen treballar a l'estranger. 

Innovació i tecnologia

Barcelona també ocupa el top 10 d'altres rànquings internacionals pel que fa a innovació i tecnologia. La catorzena edició de l'Innovation Cities Index ha situat la ciutat com la novena ciutat més innovadora d'Europa per sobre d'altres com Hèlsinki i Istanbul i ocupa la posició número 26 mundial. Pel que fa a la tecnologia, Barcelona torna a ser, per sisè any consecutiu, la tercera ciutat preferida d'Europa per iniciar-hi una start-up, segons l'informe Startup Heatmap Europe Report del 2023.

Poblenou, Edifici MediaTIC
Foto: Shutterstock

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona al maig

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat