Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Torre Agbar
Foto: ©Olivia Rutherford / Time Out

Barcelona, escollida Capital Mundial de l'Arquitectura el 2026

La capital catalana s’ha imposat sobre Pequín i serà la tercera ciutat en portar el títol, després de Rio de Janeiro i Copenhaguen

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Barcelona serà la Capital Mundial de l’Arquitectura per la Unesco el 2026. La capital catalana es disputava la titularitat amb Pequín, però finalment avui s’ha confirmat que serà Barcelona qui acollirà el Congrés Mundial i l’Assemblea General de la Unió Internacional d’Arquitectes, d’aquí a cinc anys.

La ciutat comtal es convertirà en la tercera ciutat en tenir aquest honor, després de Rio de Janeiro (que enguany ha acollit la trobada en un format 100% digital) i Copenhaguen, que serà capital mundial d'arquitectura l'any 2023. En el que serà la tercera edició d’aquesta iniciativa de l’Unesco i la Unió Internacional d’Arquitectes, Barcelona organitzarà esdeveniments sobre arquitectura i urbanisme en espais emblemàtics de la ciutat, que s’allargaran durant tot l’any 2026.

Sota el lema "One today, one tomorrow”, Barcelona es va presentar com a candidata per ser Capital Mundial d’Arquitectura posant de manifest el valor cultural de la ciutat. El vídeo de presentació, on apareix l’alcaldessa Ada Colau, mostra l'arquitectura barcelonina i feia menció a la música de Pau Casals, així com als Jocs Olímpics de Barcelona 1992.

La candidatura de Barcelona compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, el Consell Superior de Col·legis d'Arquitectes d'Espanya i el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, a més del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat