Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sagrada Família Barcelona a la tardor
© Shutterstock

Barcelona, escollida la tercera ciutat més bonica del món

Un estudi d’Online Mortgage Advisor considera que Barcelona només és superada en bellesa per les ciutats de Venècia i Roma

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Quan nosaltres diem que Barcelona és la ciutat més bonica del món, no sona gaire objectiu. Al cap i a la fi, és només una opinió… I no sorprèn a ningú que des de Time Out Barcelona considerin que la ciutat comtal és de les més boniques del món. Però, i si et diguéssim que hem trobat la informació científica que sosté la nostra opinió?

Segons un estudi de la consultora britànica Online Mortgage Advisor, Barcelona és la tercera ciutat més bonica del món. I com han arribat a aquesta conclusió? Doncs s’han fixat en la proporció àuria -una fórmula científica que s’equipara a la perfecció visual i estètica- dels edificis de diverses metròpolis. Concretament, han estudiat 2.400 edificis a més de 45 ciutats de tot el món per esbrinar quines ciutats tenen l’arquitectura a més bella de mitjana.

El resultat de l’estudi situa Barcelona en tercera posició, només superada per Venècia (la guanyadora de l’estudi) i Roma, dues ciutats italianes conegudes pels seus edificis d’època clàssica i renaixentista, dos períodes temporals on la proporció àuria va obsessionar a científics, artistes i arquitectes. La ciutat italiana i Patrimoni Mundial de la Unesco arriba a una puntuació de 83.3% d’edificis que segueixen la proporció àuria i Roma, la capital del país, a un 82%. 

La puntuació de bellesa de la ciutat de Barcelona és del 81,9%, així que la nostra ciutat queda per sobre d’altres metròpolis famoses per la seva esplendor estètica com París, Atenes, Praga o Nova York. L’estudi ha destacat edificis com de Barcelona com ara l'Hospital de Sant Pau amb una puntuació de bellesa gairebé perfecta del 93%, la Sagrada Família (81,3%), la Casa Batlló (70,9%) o el Park Güell (64,7%).

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat