Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així quedarà el nou Port Olímpic sense discoteques i més zones verdes

L'adequació de l'espai suposarà una inversió de 28,6 milions d'euros

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona va assumir la gestió del Port Olímpic a finals dels 2019, moment en què la Generalitat fa el traspàs de competències al consistori barceloní i, de facto, permet que el govern de Colau aposti per una reconversió radical dels usos d'aquest espai. De zona de discoteques i port nàutic a zona dedicada a la recerca i zona verda. Les obres al Port Olímpic començaran aquesta tardor i seran el primer pas d'una transformació total en la forma i en el fons.

La primera actuació es dedicarà a la rehabilitació del Dic del Recer per tal de garantir la seguretat i la correcta funcionalitat del Port, a part de guanyar un nou espai de passeig de més de 3.000 m2. Entre les obres més immediates també hi consta l’adequació dels locals del Moll de Mestral en espais d'usos nàutics, la rehabilitació integral del Centre Municipal de Vela i la transformació integral dels locals i pallols fins ara dedicats a l'oci nocturn.

Proposta per l’adequació del Moll de Mestral
Proposta per l’adequació del Moll de MestralFOTO: Ajuntament de Barcelona

De zones de festa a espai per la recerca i el passeig

L'Ajuntament no ha cedit ni un mil·límetre de la seva voluntat de recuperar els locals d'oci nocturn i dedicar-los a activats nàutiques i de recerca. Ara com ara, l’Ajuntament té confirmat el retorn de quatre locals –dos ja han lliurat les claus i dos més han manifestat la seva voluntat de lliurar-les pròximament. 27 locals d'oci nocturn han presentat recursos judicials contra l'Ajuntament. De totes maneres s'ha ajornat el tancament de l'oci nocturn en aquesta zona fins a finals d'aquest any.  

Imatge de l’accés que connecta l’Avinguda Litoral amb el Moll de Mestral
Imatge de l’accés que connecta l’Avinguda Litoral amb el Moll de MestralFOTO: Ajuntament de Barcelona

El Moll de Mestral és qui concentrarà gran part de l'activitat anomenada "economia blava", és a dir, tots aquells serveis destinats a la navegació, ciències del mar i indústria pesquera. També es pacificarà l'entorn del moll amb un espai de passeig i zones verdes. D'altra banda està previst habilitar una rampa d'accés, sota el moll, que connectarà el Port amb l'avinguda Litoral.

En la següent imatge es detallen els usos que rebrà cada zona del nou Port Olímpic un cop s'hagin culminat totes les obres, l'any 2023.

Els nous usos del Port Olímpic
Els nous usos del Port OlímpicFOTO: Ajuntament de Barcelona

NO T'HO PERDIS: L'Ajuntament pacificarà l'entorn de 22 escoles abans d'acabar l'any

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat